Du er her

Tur i Hå kommune

 

Hå kommuneHå kommune grenser til kysten og byr på et varierende og vekslende terreng. Det flate og dyrka landskapet langs kysten gjør kommunen til den største landbrukskommunen i Norge. Langs kystlinjen finner vi milevis med turstier i særklasse, i tillegg til vakre og langstrakte sandstrender. Inn i kommunen er området vekslende mellom myr og fjellterreng. Det er store fortidsskatter knyttet til kommunen, spesielt fra jernalder og folkevandringstida. Populære turmål er Steinkjerringa og Synesvarden.

 

 

Barnevennlig tur i Hå?


Barnevennlig tur i Hå?
Barn liker å være ute, og på den måten får de utforske nye eventyr. Naturen har mange skjulte perler både for liten og stor. Det viktigste er ikke hvor lang turen er, men å kunne ta del i planleggingen og påvirke turens omfang.
Husk, det skal være moro og trygt å dra på tur.

Les mer

Artikkelen «Barnevennlig tur i Hå?» er dessverre ikke ferdig enda.


 

Turforslag i Hå kommune sortert etter rekkefølge. Hver tur inneholder detaljer som, lengde, tid, kart, bildegalleri samt turbeskrivelse.

 

Bjørndalsniba - Fra Ogna til Matningsdal via Homsevatn

Bjørndalsniba – Et fint sted på turen, den nedlagte gården ved HomsevatnetBjørndalsniba byr på storslått utsikt i alle retninger, med start fra Søra Hetland er stien langs Ognavassdraget og igjennom naturreservatet Rabali en idyllisk ferd. Videre følger vi merket grusvei til Ualand i ren nysgjerrighet, men Bjørndalsniba glemmes ikke og kort tid etter står vi på toppen. Videre går etappen bort til gruvene før vi til slutt er fremme ved den nedlagte gården Homse, etter pausen går turen til Matningsdal.
Sett av 5t en vei på strekningen som er 16,7km.
 

Fylkesoversikt: 

Grødalandstunet - Rundtur via Stemmen

Grødalandstunet – Kanskje Rogalands best bevarte gårdsanlegg?Grødalanstunet er kanskje et av de best bevarte gårdsanleggene i hele Rogaland, bygningene er fra slutten av 1700 tallet og videre inn i 1800 tallet. Tunet er plassert idyllisk og værhardt til ved Jærkysten, i dag brukes gården til museum. Tjernet Stemmen samt en gapahuk er å finne midt i østlig del av Grødalandskogen. Videre går turen ned mot kystlinjen før turen avsluttes ved Grødalandstunet.
Sett av 1t på de 3,2km rundturen er på.
 

Fylkesoversikt: 

Jærkysten - Ogna til Brusand

Jærkysten - Ogna til BrusandJærkysten byr på turmuligheter mange bare kan drømme om, noen strekninger bedre tilrettelagt enn andre for turgåing. Til felles har de alle en utstrakt natur og flott vegetasjon, noe som ikke er et unntak for dagens etappe fra Ogna til Brusand. Denne etappen er godt tilrettelagt og populær, med start fra Svingen Grill bør du sette av 1,5t på hele turen som totalt er på 7,3km.

 

Fylkesoversikt: 

Vigreskogen - Rundtur i lune omgivelser

Vigreskogen – Rundtur i lune omgivelserVigreskogen, tidligere kalt "Vigreheia" sto for tur på selveste nyttårsaften. Før skogplantingen tok til på 1903-08 tallet var området opprinnelig ei lynghei, naturlignok ble navnet skiftet ut med Vigreskogen ettersom skogen voks opp. Vigreskogen ligger sentralt ved Rv44, skogsområdet er flatt og stiene er gode.
Sett av 45min på rundturen som strekker seg til en distanse på 2,7km.

 

Fylkesoversikt: 

Den Vestlandske Hovedvei

Den Vestlandske HovedveiDen Vestlandske Hovedvei var den første veien som ble bygget beregnet for hjulredskap i Rogaland. God veistandard gjør det mulig å ferdes her med barnevogn, veien skulle bygges billigst mulig og det er derfor enkelte bratte etapper. Det ville vært fordyrende å slynge veinettet om de mange høydedragene.
Sett av 1,5t en vei på strekningen Hølland til Hegrestad, totalt 6,5km.

 

Fylkesoversikt: 

Haugstadskogen - Et lunt og trivelig turområde

Haugstadskogen – Et lunt og trivelig turområde både for store og småHaugstadskogen på Vigrestad er et lunt og stemningsfullt sted både for store og små. I tillegg til de mange turveiene og skogstiene er deler av området opplyst, ei populær 2,5km lang lysløype slynger seg rundt i terrenget.
Midt i skogen finner du et flott lite hus hvor en kan sette seg under tak og nyte den medbrakte kaffen og en liten matbit.

Sett av 45min på rundturen, totalt 3,2km.
 

Fylkesoversikt: 

Jærkysten - Brusand til Kvassheim fyr

Brusandstranda – Tur – Kvassheim fyrFra Brusand til Kvassheim er en populær tur langs vår vakre kystlinje. Med start fra Vaulen (Ogna Camping) ligger alt til rette for en flott tur både for store og små. Brusandstranda blir benyttet av mange, blant annet en stor gjeng kitere som koste seg i vindkastene og bølgene. Langs etappen er det verd å stoppe ved Holmestø like ved utløpet til Bjåvatnet, et vakkert sted! Sett av 2t på den 8,6km lange etappen en vei.

 

Fylkesoversikt: 

Jærkysten - Rundtur ved Ognasanden

Jærkysten – Ognasanden – TurOgnasanden er i likhet med de mange andre strendene langs Jærkysten et idyllisk sted. Området blir flittig brukt av badelystne gjester på godværsdager i tillegg til å være et populært turmål. Turen starter fra Svingen Grill og sørover mot Sirevåg i skogkledd terreng ved lysløypa. Videre ned mot sanddynene og til Ognasanden. Sett av 1t på hele rundturen, 3km totalt.

 

Fylkesoversikt: 

Jærkysten - Kvassheim fyr til Stavnheimsvika

Jærkysten – Kvassheim fyr – TurJærkysten byr på utallige turmuligheter, denne gang fra Kvassheim fyr til Stavnheimsvika. I tillegg til beitende husdyr byr strekningen på et yrende fugleliv ved Øyrvika og Stavnheimsvika. Flere velstelte naust står langs kystlinjen, de skaper en flott stemning over det hele! Du bør sette av 2,5t tur / retur på de 9,8km denne turen totalt er på.


 

Fylkesoversikt: 

Jærkysten - Varhaug gamle kirkegård til Stavnheimsvika

Jærkysten – Varhaug gamle kirkegård – StavnheimsvikaEtappen langs jærkysten gikk denne gang fra Varhaug gamle kirkegård til Stavnheimsvika. Etappen byr på et rikt dyre og fugleliv i likhet med store deler av jærkysten, turen går innom Madlandhamna hvor det også er parkeringsmuligheter for de som ønsker en litt kortere eller annerledes rute. Du bør sette av 2,5t dersom du skal gå frem og tilbake, total lengde 11,2km tur/retur.

 

Fylkesoversikt: 

Sider

Du er besøkende nr: Hit Counter by Digits
www.digits.net

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer