Du er her

Alsvik - Familievennlig turområde med gapahuk

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Alsvik – GapahukAlsvik ligger ved Kyllesvatnet i Lutsivassdraget. Her er flere turmuligheter, og deler av området er tilrettelagt for både barnevogn og rullestol. Ved Alsvik natursenter finner du bl.a. gapahuk, fotballbane, og tidenes klatretre! Kyllesvatnet er ypperlig for både bading, fiske og padling. Kanoer kan leies og anleggene på natursenteret kan reserverest.

Sett av 1t tur/retur på den totalt 2,4km lange turen.
 

 

 

Fakta – Barnevennlig turforslag
Fakta - Barnevennlig turforslag

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                  Sandnes
Tid:                              1t tur/retur  (Barn 10 år – Pauser kommer i tillegg)
Lengde:                       2,4km tur/retur (Stigning 20m)
Høyde:                        Alsvik 45m.o.h og Kyllesvatnet 25m.o.h

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel
Vanskelighetsgrad - Enkel

Barnefjellstøvelen – EnkelTur/retur fra parkeringen ved Alsvik til Kyllesvatnet er Enkel i vanskelighetsgrad. Det er en kort og lettgått tur på god grussti, med tilnærmet ingen stigning. Turen egner seg for selv de aller minste, og en kan trille barnevogn nesten helt ned til vannet.
Les mer om vanskelighetsgrad – Barnefjellstøvelen.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Hele turen følger gruset sti som holder høy standard. Egner seg godt for turgåere med barnevogn, samt rullestol mesteparten av veien. Det er ingen grind eller gjerdeklyvere på turen. Landskapet er variert, men for det meste åpent.

Anbefalt fottøy: Joggesko eller lave vanntette sko etter fuktige perioder.

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Turen fra Alsvik til Kyllesvatnet er skiltet i tillegg til rødmerket. Hele etappen følger tydelig grussti. Det er oversiktlig og enkelt å finne frem i dette turområdet. Fra parkeringsplassen følger en grusstien forbi gapahuken, og følger skiltingen som viser vei til Kyllesvatnet mot høyre. Vi følger grusstien til vi kommer til et stiskille, her tar vi igjen til høyre, og videre går stien direkte ned til vannet.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

Gapahuk*Teltmuligheter*Grillanlegg*Fiske*Sykkel
BarnevognKano/Kajakk*BadeToalett*Rullestolbrukere*
FotballbaneKlatremuligheterSkogBålplassVann m/brygge

 

 

* Teltplass, gapahuk og grillanlegg ved Alsvik Natursenter kan reserveres gjennom Sandnes kommune (gratis), kan brukes fritt av alle om det ikke er reservert.
* Fiske: Med stang etter avtale med grunneier Ola Sægrov (51 68 01 25)
* Kanoer kan leies gjennom Kronen Gaard Hotell (står på tralle ved Kyllesvatnet)
* Toalett ved Alsvik Natursenter, husk å ta med dopapir!
* Alsvik er godt tilrettelagt for rullestolbrukere, siste biten ned til vannet er ikke så godt egnet.

 

 

Parkering
Parkering

Alsvik – ParkeringParkering på opparbeidet p-plass på Alsvik

Fra Bryne følg Rv44 forbi Klepp og Ganddal og sving ut på E39 i sørlig retning mot Kristiansand. Ta første avkjørsel på E39 mot Austrått (Rv13) like etter påkjørselen. Fortsett igjennom tunellen og mot Ims i neste rundkjøringen. Følg Lutsiveien 13 videre forbi Vatne. Sving av til høyre og inn på Furenesveien mellom Dybingen og Lutsivatnet. Herfra er det skiltet helt inn til Alsvik. GPS posisjon N58 51.494 E5 51.249.
 

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel


Merk - Reservasjon av Grillanlegget, Gapahuken og Teltplassen

For enkeltpersoner og små grupper, kan en via Sandnes kommune, Park, Idrett og vei sitt bookingssystem reservere grillanlegget, gapahuken og teltplassen. Ved større arrangement og bestillinger over flere dager, skal bestillinger gå direkte via Sandnes kommune. Tlf: 51 33 58 00.

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Alsvik – Godt tilrettelagt med benker og gruveVi er i midten av mars, det er lørdag og en flott vårdag. I dag vil vi utforske Alsvik og det området har å by på. Astrid, Kjell Arild og jeg tar med oss ungene på det som skal vise seg å være en perfekt plass for lek og moro. Fra p-plassen er det ikke mer en ca 200 meter å gå før vi er fremme på den flotte plassen ved Alsvik Natursenter.

Kjell Arild er raskt i gang med å gjøre opp et bål, her er tilrettelagt med både gruve og benker. Ungene starter straks med utforskingen av området.

 

 

 

Alsvik – Verdens beste klatretre!Iris og Melina klatrer i det beste klatretreet jeg noen gang har sett, mens Eivind og Melvin utforsker skogen og finner pinner til spikking. Marikken hjelper bl.a. pappa med bålet. Når bålet er klart og pinnene er spikket, er det tid for pinnebrød. Vi koser oss rundt bålet og har med et godt utvalg av frukt som vi nyter til desssert. Bålplassen vi sitter ved, og teltplassen ved siden kan reserveres gjennom Sandnes kommune. Det er også mulig å reservere gapahuken og grillanlegget.

 

 

 

Alsvik – Tydelig og god grussti ned til KyllesvatnetNå er det tid for fotballkamp, og både små og store er med på leken. Noen (les; Kjell Arild) er mer ivrige en andre! Så må de voksne selvfølgelig nyte litt nykokt bålkaffe, før plassen ryddes og turen fortsetter videre. Vi følger den flotte grusstien helt ned til Kyllesvatnet. For ungene går turen som en lek, og det er tydelig at de får mye ut av å være flere sammen på tur.

Nede ved Kyllesvatnet er det på tide å prøve fiskelykken. Bare for kosens skyld, det er altfor kaldt tenker vi……

 

 

 

Alsvik – Fiskelykke ved Kyllesvatnet……men, jammen biter ikke fisken på, og Eivind drar opp en flott ørret på 290 gram. Det var en stolt gutt som kunne skryte av å fange dagens eneste fisk.

Astrid har med seg ungene på å lage rammer av grener og naturmateriell. Vi fotograferer flittig før snutene vendes hjemover. Alsvik er uten tvil en plass jeg vil anbefale til barnefamilier, her er mulighetene mange! Tusen takk til Astrid, Kjell Arild og våre søte små for en kjekk og minnerik turdag.

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått våren 2017, dato 18. mars.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Bålfyring
    Husk at en må ha med egen ved om en vil tenne bål.
     
  • Bestilling / reservasjon av grillanlegget, gapahuken og teltplassen
    For enkeltpersoner og små grupper, kan en via Sandnes kommune, Park, Idrett og vei sitt bookingssystem reservere grillanlegget, gapahuken og teltplassen. Ved større arrangement og bestillinger over flere dager, skal bestillinger gå direkte via Sandnes kommune. Tlf: 51 33 58 00.
 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Bilder
Bilder

Bilde 1, Fotballkamp for små og store.
Alsvik – Fotballkamp for små og store

 

 

Bilde 2, Marikken og Kjell Arild skal prøve fiskelykken.
Alsvik – Marikken og Kjell Arild skal prøve fiskelykken.

 

 

Bilde 3, Det er viktig å ha god tid til lek på veien.
Alsvik – Det er viktig å ha god tid til lek på veien.

 

 

Bilde 4, Kyllesvatnet er godt tilrettelagt for både bading, padling og fiske.
Alsvik – Kyllesvatnet er godt tilrettelagt for både bading, padling og fiske.

 

 

Bilde 5, Ungene følger spendt med når fisken sløyes.
Alsvik – Ungene følger spendt med når fisken sløyes.

 

 

 

Turforslag i nærheten


Barnevennlige turforslag i nærheten

Dalsnuten – En overkommelig topptur for de små

 

 

 

 

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentar: 
Hei, fotballjenter - 05 fra Iglemyr ønsker å ha sommeravslutning på Alsvik. Håper å kunne reservere grillplass / fotballbane onsdag ettermiddag den 14.06. fra kl 16:30. På forhånd takk for svar. Mvh Solveig Fridheim Torp

Kommentar: 
Hei Solveig, Takk for at du har sendt oss en melding. Vi har dessverre ikke muligheten til å reservere området til deg på Alsvik, det tror jeg du må snakke med Sandnes kommune om. Vi har kun vært her på en fin tur med ungene og kost oss! :)

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer