Du er her

Barnas fellestur februar 2017 - Tur til Uburhedlaren (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Barnas fellestur februar 2017 – Tur til Uburhedlaren.I februar 2017 arrangerte vi for første gang "Barnas fellestur". Hele 48 par føtter var klar for tur denne søndagen. Turen gikk til Uburhedlaren i Oltedal, et spennende turmål for både store og små. Turen veksler mellom grusvei, sti og ur. Stemningen er på topp, og det er gøy å se turgleden blant folket. Vi avsluttet turen med bål og grilling i gapahuken ved Storamyr.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Gjesdal
Tid:                              2t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       3,2 km tur/retur (Stigning 76 høydemeter)
Merket:                        Ja (Blåmerket og skiltet)
Terreng:                      Skogsvei, sti og ur (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel (Noe ur og ulendt i lia opp til Uburhedlaren)
Høyde:                        Uburhedlaren 94m.o.h

 

 

 

En kort oppsummering etter tur:

Barnas fellestur februar 2017 – Vi startet fra parkeringsplassen i OltedalEndelig var det barnas tur til å dra på fellestur. Vi har tidligere hatt to store familiearrangement som passet for alle, men nå ville vi prøve oss på noe nytt. Turen til Uburhedlaren er nemlig ikke for hvem som helst, her må barna ha litt turerfaring, og må klare å gå et stykke på egne ben.

Astrid, Kjell Arild og jeg møtte sammen med våre barn, i god tid før turen. Vi ryddet rundt gapahuken ved Storamyr, laget klar til bål, og hang opp disse i det ene treet. Kl 11.00 var vi totalt 48 stk på parkeringsplassen som var klar for tur.

 

 

 

Barnas fellestur februar 2017 - Det er god grusvei inn til Trongasteinen.Kjell Arild tok seg av registreringen, og ga litt generell info før turen tok til. De meste ivrige tok av gårde i full fart, og jeg så ikke snurten til de før vi igjen møttes på "toppen". Her går vi tur på barns premisser. Noen har nesten "første mann" langs grusen, mens andre går alle steder unntatt på grusen. Skogen er populær, og flere av barna velger å utfordre seg selv ved å gå gjennom den, så langt det lar seg gjøre. Isen i grøfta blir også brukt som en alternativ vei for mange.

 

 

 

 

Barnas fellestur februar 2017 – En naturlig "skøytebane" som var populær blant barna.Vi passerer Trongasteinen. De færreste får med seg at det henger et klatretau her, og går dermed rett forbi denne digre steinen. Videre går veien over gjerdeklyveren, før de fleste leker seg på et større område med is som ligger midt på stien. Det er ingen tvil om at vi befinner oss i naturens eget lekeland!

 

 

 

 

 

 

 

Barnas fellestur februar 2017 – Vi er fremme ved Uburhedlaren.Så er vi  endelig fremme ved ura, og for mange er det nå moroa begynner. Her får de virkelig utfordret motorikken og kjent på mestringsfølelsen. Før vi vet ordet av det er turmålet nådd, og Uburhedlaren er et faktum. Selv om vi tar en liten pause i hedlaren, er det få unger som sitter i ro. Her utforskes alle kriker og kroker, både på innsiden og utsiden av hedlaren.

Speiderene har for en del år siden oppdaget en grotte under ved siden av Uburhedlaren. Bjørn-Tore viser inngangen til grotten for de som er interesserte i å komme tilbake en annen gang. Her er det en fordel at det er tørt, og det må også medbringes tau og hodelykt.

 

 

 

Barnas fellestur februar 2017 – Vi avluttet turen med mat og hygge ved Storamyr.Nå er det duket for returen, som følger samme rute tilbake. Nok en gang med ivrige barn som nærmest løper tilbake, og de mer nysgjerrige som ikke har det travelt med å nå noe som helst.

Vi avslutter en kjekk fellestur ved Storamyr, og her blir folk så lenge de ønsker. Vi koser oss med god mat, hygge rundt bålet, og lek rundt gapahuken og i skogen.

Tusen takk for en kjekk og vellykket fellestur, håper vi ses igjen.

 

For Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 19.02.2017
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

Med på tur var: (48 stk)

Kjell Arild
- Marikken

Heidi
- Iris, Eivind

Jill, Sindre & Veronica
- Linèa Olivia

Bjørn Tore
- Isak

Marie
- Jenny Amalie, Alvine Marie

Laila
- Olivia

Svanhild & Johnny
- Benjamin

Halvard & Kristin
- Sivert, Alfred

Bente & Gabriel
- Tomine, Mandius, Mari

Øyvind & Karen
- Line, Sindre

Tove
- Ordin, Siri, Lise

Anne
- Daniel

Astrid
- Sondre, Melvin, Melina

Arvid
- Sverre

Marie & Kjell
- Ingri Kristine

 

Turreferatet er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre.

 

 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer