Du er her

Fellestur Mars 2017 - Tur til Bjørndalsniba via fjellgården Homse og Rabalia

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Mars 2017 – Tur til Bjørndalsniba via fjellgården Homse og Rabalia.Fellesturen for mars går til utsiktsrike Bjørndalsniba via fjellgården Homse, Homsegruvene og Rabalia. Dette idylliske turområdet er å finne i Hå kommune. Terrenget er vekslende og på denne turen vil en få en smakebit av variert og spennende natur. Vi går ikke innom Ualand. Turen går fra Matningsdal til Søra Hetland.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

 

Kommune:                 Hå
Tid:                              5t (Matningsdal til Søra Hetland - I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       16,5km (Stigning ca 585m)
Merket:                        Ja / Nei (Stedvis skiltet og merket – Andre steder ingen merking)
Terreng:                      Sti, terreng og grusvei (Godt og vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende
Høyde:                        Bjørndalsniben 275m.o.h og Homsevatn 130m.o.h

 


 

Møtested og tid:
Vi møtes kl 09.30 den 12.03.2017 - Oppmøte og parkering v/ Ogna idrettshall i Hå kommune. Etter oppmøte kjører vi inn noen biler til Søra Hetland kraftstasjon (5min hver vei). Deretter kjører vi alle samlet i færrest mulig biler til Matningsdal hvor det er avtalt parkering med grunneier. Dette er nødvendig for å tilpasse oss parkeringsmulighetene både på Matningsdal og ved Søra Hetland. I tillegg kan vi forlenge turen, og med dette slippe å gå tur/retur. Dessverre var det ikke enkelt å organisere nok parkering v/ Søra Hetland, derfor må vi parkere ved idrettshallen i tillegg. Det vil dessverre også være et tak på maks 30 personer på denne fellesturen.

 

Oppmøte Ogna idrettshall (Hå kommune)

Fellestur Mars 2017 – Parkering v/ Søra Hetland (OBS! Oppmøte v/ Ogna idrettshall)Fra Nærbø, følg Nørdsjøvegen Rv44 i sørlig retning forbi Varhaug, Vigrestad, Brusand og inn til Ogna sentrum. Ved Ogna passeres en bensinstasjon på venstre side, og like etter er det skiltet inn til venstre ved idrettsanlegget. Følg Fv135 til idrettsanlegget, ta til høyre og inn til den store parkeringsplassen. GPS posisjon N58 31.113 E5 48.590. Det er i tillegg skiltet for parkering til «Den vestlandske Hovedvei» her.

OBS! Bildet viser parkering ved Søra Hetland.

 

 

Turstart ved Matningsdal - Vi kjører samlet, cirka 15min kjøretid.

Fellestur Mars 2017 – Parkering ved Matningsdal i Hå kommune.Fra idrettshall på Ogna, følg Rv44 tilbake til Brusand. Ved Coop matbutikk ta inn til høyre opp mot «Kartavoll», men ikke så langt. Fortsett rett frem og over jernbanebrua og videre forbi skilt til Herredsvela. Langs veien et stykke etter er det skiltet til Rånaheia og Stadion. Veien går brått ned til høyre, sving ned hit og fortsett igjennom gårdstun på Matningsdal. Følg grusveien til parkeringsplass. GPS posisjon N58 34.932 E5 49.944.

 

 

 

 

 

Informasjon

Fellestur Mars 2017 – På vei mot fjellgården Homse.Velkommen til ny fellestur i mars måned! Denne gang skal vi gå en nydelig og lang tur fra Matningsdal til Søra Hetland i Hå kommune. Dette er et av kommunens flotteste «fjell-tur område», - etter min mening. Vi skal innom kjente steder som Homse fjellgård, Homsegruvene, Bjørndalsniba og Rabali naturreservat.

Viktig!
Men la oss gjøre det klinkende klart med en gang før en leser videre, - Dette er en krevende tur hvor det er helt nødvendig å ha erfaring fra lengre dagsturettapper. Her snakker vi ikke om en dagstur til hverken Preikestolen eller Kjeragbolten – Ta kontakt om du er i tvil!


 


 

Fellestur Mars 2017 – Fjellgården Homse ved Homsevatnet i Hå kommune.Vi starter fra Matningsdal og første stopp blir ved fjellgården Homse. Gården er både fint restaurert og vedlikeholdt, og blir i dag benyttet som et feriested med høy frilufts-standard. Det vil ta ca 1t 15min inn til Homse. Det er sti / tråkk hele veien inn til gården og noen steder er det i tillegg også merket. Terrenget er kupert og små fjellknauser og høydedrag er å se overalt, - Jæren er langt fra bare flat og uten fjelltopper. Vi tar en kort pause her ved behov, ta med nok niste og snacks.


 

 

 

Fellestur Mars 2017 – Vi går også innom de nedlagte gruvene.Etter pausen fortsetter vi mot Revtjørna og videre til Homsegruvene. Stien slynger seg opp og ned i et stedvis skogkledd terreng, men med enkelte myrlendte partier også, så husk godt og vanntett fottøy. Ei stor trebro passeres, og like etter tar noe så enkelt som en grusvei oss videre innover i terrenget mot Øvre Hedlevatnet 135moh. Metallmalmen her med gruvene ble oppdaget i 1840 av Gabriel Steinsland, de to hullene er ca seks meter dype og arbeidet ble utført av mange gruvearbeidere.

 

 

 

Fellestur Mars 2017 – Nydelig utsikt fra Bjørndalsnipa i Hå kommune.Terrenget videre er både småkupert og variert i tillegg til å være pyntet med små tjern. Stien er stedvis dårlig og en kan få følelsen av å tråkke direkte i terrenget. Men på tross av dette er det greit å gå, i tillegg er avstanden på denne etappen kun på knappe 1,5km. Uansett, årstiden gjør det ypperlig for turgåing i dette terrenget, da vegetasjonen og gresset enda er lavt. Vi møter god sti og merking på toppen av Bjørndalsniba. Her kan vi også nyte en velfortjent utsikt.

 


 

 

Fellestur Mars 2017 – Vi går ikke oppom Ualand, men svinger av i krysset like før denne brua.Men selv om vi møter god sti så sier jeg det igjen, husk gode og vanntette sko. Ikke joggesko! Tillater været det tar vi oss en pause ved Bjørndalsnipa. Fra Ualand (stikryss i nærheten) til Søra Hetland tar det ca 1t å gå, slik at største del av turen er definitivt tilbakelagt. Ned mot Søra Hetland passeres trolske Rabali naturreservat. I bakgrunnen hører vi elveos fra Ognavassdraget.

Kom og bli med på en minnerik og kjekk tur!

 

 

 

Viktig!

Fellestur Mars 2017 – Silje Elin balanserer på steiner over bekken.Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en krevende og lang dagstur i kupert fjellterreng. En må kunne mestre etapper uten sti som går direkte i terreng. For hele turen holder vi et godt tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på rundturen er på ca 16,5km og stigningen er på ca 585 høydemeter. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

Jeg vil tro det går med ca 5t i gå tid. Sett av ca 5,5t totalt med pauser. Kom og bli med! :)


 

Leaflet Kart: 

 

 

Viktig!

  • Alle fellesturer i regi av Fjell-Vandring.net er gratis, men husk at det er påmelding for å være med.
  • Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle påmeldte, informert på Facebooksiden samt skrevet på nettstedet under aktuell tur.
  • Husk å ta med gode klær etter forholdene, vanntett fottøy og niste/drikke.
  • Husk og ta med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kalt når en sitter i ro.
  • Turen er for alle som behersker lengre dagsturetapper og det er gratis å delta. Vanskelighetsgrad er satt til Krevende. Lurer du på om denne rundturen passer deg? Les om vanskelighetsgrad her.
  • Husk at det kan være isete og glatt i stien, det kan være lurt å ha med gode brodder dersom været og forholdene tilsier det.
  • Enkelte etapper kan være meget fuktige etter nedbørsrike dager, husk vanntette og gode sko!

 

 

 

For påmelding, benytt vårt påmeldingsskjema.
Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål. Husk og merk emnefeltet med navn på tur og velg «Påmelding til fellestur» i kategorifeltet. Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, benytt samme skjema, men bruk kategori "Avmelding fellestur".
 

(Deltakerliste sist oppdatert: 11.03.2017 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 24stk
Kjell Arild
Heidi
Einar
Randi
Svend
Halvard
Anne Magrete
Per Sigbjørn
Bjørn Tore
Odd-Eirik
Leif Jarle
Diana
Randi
Helge
Willy
Ann Kristin
Per-Magne
Kjell Åge
Kjersti
Jon Einar
Svein Audun
Magnar
Glenn
Aina

 

 

 

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

Kommentarer

Kommentar: 
melder meg på fellestur i mars

Kommentar: 
Hei Henriette, Du kan ikke benytte kommentarfelt for påmelding. Jeg har for denne gang manuelt ført deg opp på lista, men for neste fellestur må du benytte deg av påmeldingsskjemaet! :) Helsing Kjell Arild Nummedal

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer