Du er her

Kleppelunden - Familievennlig rundtur med lysløype

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Kleppelunden –  Familievennlig rundtur med lysløypeKleppelunden er et viktig friluftsområde, området er svært populært blant mosjonister og turgåere. Som alternativ for familieturer byr stedet på sitteplasser, lekeapparater og sandkasser for å nevne noe. Det blir arrangert ulike arrangement fra scenen midt i området. Rundturen er belyst og lettgått med barnevogn.

Sett av 45min på den totalt 3km lange rundturen.
 


 

 

Kommune:                 Klepp
Tid:                              45min rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       3,0km rundtur
Merket:                        Lysløype og Røde piler
Terreng:                      Gruset sti / vei (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Hålandsfjell 62m.o.h

 


 

Parkering:

Kleppelunden – Stor og romslig parkeringsplass i nærheten av Jærhagen.Opparbeidet parkeringsplass ovenfor kunstfugl i Klepp kommune.

Fra Nærbø, følg Jærvegen 44 mot Bryne og fortsett forbi Kåsen og Braut. Kjør igjennom tunellen og ta opp til venstre i rundkjøringen hvor den store kunstfuglen står oppført. Ta første til venstre i neste rundkjøring også, inn mot Kleppelunden. Det er skiltet fra veien og like ned til parkeringsplassen. GPS posisjon N58 46.760 E5 37.305.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3


 

Informasjon:

Kleppelunden – Flotte turveier slynger seg i et velholdt og flott friluftsområde.Kleppelunden byr på opplyste turveier, egen trimpark og ulike lekeapparater, samt en rekke benker og sitteplasser. Friluftsområdet er viktig både for innbyggerne i Klepp og andre tilreisende. Rundturen starter med å følge traseen på sørsiden først. På et artig skilt står det følgende, «Hei, Me liga sjeva grævligt godt. Ser du noko unormalt, ring 976 70 ... så skal eg sjekka». Så husk og ta med brødskive til de flotte sauene som beiter her.
 

 

 

 

 

Kleppelunden – Egen musikkpaviljong midt i området.Det familievennlige turområdet er et ypperlig sted for mosjonister og turgåere. Ved musikkpaviljongen arrangeres de ulike arrangementer, ta en titt på kommunenes egne nettsider eller ved informasjonstavla ved start for mer informasjon. Veinettet slynger seg omkring i det skogkledde turområdet, de frodige gresslettene med sitteplasser og statuer bærer syn av å være godt vedlikeholdt.

 

 

 

 

 

Kleppelunden – Tilrettelagt med egen trimpark, lekeapparater og sandkasser.Jeg følger lysløypa videre, lunefulle og koselige sitteplasser passeres med jevne mellomrom. I Kleppelunden er det plantet flere typer tresorter, planter og bærbusker til et flott skue for oss turgåere. Ei stor gresslette åpner seg etter hvert, jeg ser noen røde og grå apparater på rekke og rad midt i området. Det må være den omtalte Trimparken, på andre siden av sletta er det oppført sitteplasser, lekeapparater og sandkasse.

 

 

 

 

 

Kleppelunden – Utsikt frå Hålandsfjell, turens høyeste punkt.Vell, jeg skal hverken prøve apparatene i trimparken eller leke i sandkassen, så for min del bærer det videre. Uansett, området er meget velholdt og funksjonelt for mange. Et skilt merket «Turveg» viser videre retning, et lite skogholt med en gapahuk passeres. På Hålandsfjell som er det høyeste punktet for turen er det montert en kikkert, ta en gratis titt utover i det Jærske landskap. Tross toppens lave høyde byr Hålandsfjell på meget fin utsikt.

 

 


 

 

Kleppelunden – Et populært friluftsområde for turgåere og mosjonister.Det nærmer seg slutten på lysløypa og rundturen for denne gang. Men her er det kun antall runder og tempo som bestemmer hvor lenge du vil turen skal vare. Veien i friluftsområdet holder god standard, det er fine forhold for barnevogner og rullestolbrukere. Siste etappe fra Hålandsfjell følger vei side om side med kyr som beiter i det frodige landskapet, men selvfølgelig er kyrne innegjerdet.

Ha en fin tur i et velholdt og tilrettelagt friluftsområde.

 

 

Bildegalleri
Dato: 08.08.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Kommentarer

Kommentar: 
Hei. Kan jeg sette opp teltet i Kleppelunden? Mvh Kris

Kommentar: 
Hei Kris, Det vil jeg absolutt tro, men en må til en hver tid følge Allemannsretten. En skal ikke telte nærmere enn 150m fra hus/tun, samt ikke ha teltet mer enn to døgn på samme sted. Du kan lese mer om Allemannsretten her; https://www.fjell-vandring.net/content/allemannsretten-%E2%80%93-fri-ferdsel-i-utmark Hilsen Kjell Arild Nummedal

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer