Du er her

Fellestur august 2017 - Topptur til Vikastakken og Bergefjellet

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur august 2017 – Topptur til Vikastakken og BergefjelletI august kjører vi to fellesturer (helg) - Det blir en ekstra tur til Vikastakken og Bergefjellet, vi befinner oss i Forsand kommune. Traseen går først bratt igjennom et skogsbelte og videre opp til toppene. Turområdet er variert og stien går i et flott terreng. Det er gode stigninger, men også flate partier hvor en får gå i et mer oversiktlig og åpent terreng.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.


 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Kommune:                 Forsand
Tid:                              5t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       11,4km tur/retur (Stigning 1121m)
Merket:                        Ja (Rødmerket og skiltet)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Høyde:                        Bergefjellet 631m.o.h og Vikastakken 645m.o.h

 

Møtested & Tid:
Vi møtes kl 09.45 den 20.08.2017, parkering ovenfor Forsand bedehus, altså på andre siden av bilveien (gratis). Alternativt 200m nedenfor bedehuset mot veikrysset, på høyre side (samme side som bedehuset). Her er også romslig parkering v/ offentlig bygninger.

Det er satt opp tre ulike oppmøtesteder, men det er selvfølgelig valgfritt om en ønsker å kjøre sammen. Parkeringsplassene er store og romslige, slik at det strengt tatt ikke er nødvendig å kjøre sammen, men det er både billigere, mer sosialt og ikke minst miljøbesparende.
 

 1. Oppmøte M44 på Bryne
  Parkeringsplass nede med Rv44. Vi kjører kl 08.15 og tar ferja fra Lauvvik kl 09.15, møt i god tid. Dere som møter her må organisere dere selv – ingen turledere møter her.
   
 2. Oppmøte Ferjekai Lauvvika
  På Lauvvika er det tre parkeringsplasser, for å gjøre det enkelt velger vi den første. Tydeliggjør at den «første» er den like ovenfor der hvor en betaler i luka. Oppmøte kl 09.00, dere som møter her må organisere dere selv, desto færre biler vi kjører over desto billigere blir det – ingen turledere møter her.
   
 3. Oppmøte direkte ved Forsand Bedehus.
  Oppmøte ved Forsand bedehus kl 09.45, her er det opparbeidet stor parkeringsplass og det er gratis å parkere. Dersom vi blir noen minutter forsinket, vet dere at vi er om bord på ferja og er på vei over.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Krevende

Dette er en tur merket «Krevende» ihht Nasjonal merkestandard og er dermed ingen tur for absolutt alle. En bør være vant med å gå i fjellet, kunne gå lengre etapper, og i tillegg beherske gode stigninger. Det kan være noe ulendt og til tider krevende å gå i skogspartiet opp til toppen mot Bergefjellet, særlig etter nedbørsrike dager.

Husk at for denne fellesturen er det høy stigning første del av turen. Vi kommer til å holde et jevnt og godt tur-tempo.

 

 

Parkering
Parkering

Fellestur August 2017 – Illustrasjonsfoto - Vi parkerer ovenfor bedehuset, og ikke på bedehuset!Parkering ovenfor Forsand Bedehus, på andre siden av veien – Der hvor fotturen starter.

Kjør mot ferjeleiet ved Lauvika, og ta båten over til Oanes. Fra ferjekai ved Oanes, sving av til høyre og over brua som tar deg til Forsand. Men, kjør ikke så langt som til ferjeleiet v/ Forsand. Langs veien bort til krysset, hvor en kan ta til Øvre Espedal, eller ned mot Forsand er bedehuset oppført - Bedehuset er lett synlig fra veien og vi skal parkere på andre siden av veien for bedehuset.

Obs!
Vi skal IKKE parkere på Forsand Bedehus (Arrangement).
Hvis det er fullt på tur-start parkeringen, kan en parkere cirka 200m nedenfor Forsand Bedehus.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

Fellestur August 2017 – Utsikt ned mot Forsand.Turen starter med en tøff stigning fra Forsand (parkering), og herfra går det bratt opp i den skogkledde lia mot Bergefjellet. Utsikten ut over Forsand og videre innover i Høgsfjorden er et skue for øyet - fordelen med å stige bratt, er at utsikten brått blir god og det gir ekstra energi i motbakkene. Selv om det er bratt opp til «platået» på første del av turen, er terrenget på "toppen" behagelig og lettgått, slik at det er turens første stigning / etappe som er tøffest.

 


 

 

Fellestur August 2017 – Her fra en tidligere fellestur hit i 2015.Et stiskille opp til Bergefjellet passeres, dette går vi forbi og fortsetter isteden til fjelltoppen Vikastakken. Dette blir gjort bevist, fordi; På tilbakeveien kan de som ønsker, og synes det er nok med en fjelltopp gå direkte til dette stiskillet som nevnt ovenfor. Mens, de som ønsker å gå til Bergefjellet tar av stien noen hundre meter før som vist på kartet og stiger til topps. De som velger å ikke bestige toppen, må belage seg å vente cirka 15minutter ved stiskillet (nevnt ovenfor).

 

 

 

Fellestur August 2017 – Terrenget er lettgått og nydelig på "toppen".Vi nærmer oss toppen av Vikastakken etter å ha passert både Svartalivatn og Stølsvatnet. Tillater været det tar vi en pause på toppen og nyter nistepakken her. Hvis ikke finner vi et annet lunt og godt sted for å spise litt. Vikastakken er turens høyeste fjell, men på begge toppene er utsikten upåklagelig og på klarværsdager kan en se langt - Ståle Pollestad (turleder) har bestilt godt vær til denne turen!

 

 


 

 

Fellestur August 2017 – På toppen tar vi fellesbilde - Her fra turen i 2015!Tilbakeveien går på samme sti, men mellom turens første stiskille og Svartalivatn er det en turkasse og enda et stiskille. Det er her vi tar opp til Bergefjellet, retningen er østlig. Dette blir en liten rundtur i selve turen, slik at vi kommer ned igjen ved turens «første stiskille». Da gjenstår kun siste rest, og det er ned den skogkledde lia og tilbake til parkeringsplassen.

Kom og bli med på en utsiktsrik, sosial og fin fjelltur!

 

 


 

NB!
Fellestur August 2017 – Viktig informasjon!Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en Krevende dagstur i skog- og fjellterreng. For hele turen holder vi et normalt tur-tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på turen er på ca 11,4km og stigningen er på ca 1112 høydemeter. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

Jeg vil tro det går med ca 5t i gå tid. Sett av ca 5,5t totalt med pauser. Kom og bli med! :)

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Generell turbeskrivelse
Generell turbeskrivelse

Bergefjellet og Vikastakken - Utsiktsrik topptur

 

 

Viktig
Viktig

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
   
 2. Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og niste/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro.
   
 6. Sti & Terreng
  En må være klar over at det i skogsterrenget opp fra Forsand kan være glatt - særlig etter dager med høy vannføring. Vær ekstra oppmerksom på partier med mye blader, røtter og steiner.
   
 7. Fysisk utfordrende
  Det er nødvendig å være i god fysisk form i tillegg til å være vandt med å gå på fottur.

 

 

Påmelding – Benytt vårt påmeldingsskjema
Påmelding – Benytt vårt påmeldingsskjema

Husk og merk emnefeltet med navn på tur og velg «Påmelding til fellestur» i kategorifeltet. Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, benytt samme skjema, men bruk kategori "Avmelding fellestur".

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 15.08.2017 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 4stk
Ståle (Turleder)
Kim
Kari
Frank

 

 

 

Turledere
Turleder

Ståle Pollestad

 

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Kjell Arild Nummedal

 

 

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

Kommentarer

Kommentar: 
Du kan ikke bruke dette skjemaet for påmelding, men benytt det gjerne til å stille spørsmål og for andre henvendelser. Dine meldinger som legges ut her vil være synlig for alle. Husk at du også må melde deg av om du ikke skal være med på fellesturen. Hilsen Kjell Arild Nummedal (Webansvarlig)

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer