Du er her

Ulvatjørn - Et idyllisk sted for både store og små

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Ulvatjørn - Et idyllisk sted for både store og små.Det var en helt nydelig dag tidlig i april, været skulle snu dagen etter, og bål-sesongen gikk mot slutten. Jeg bare måtte komme meg ut på tur denne dagen! Jeg sluttet på jobb kl 15.00, og reiste håpefull for å hente barna i barnehagen. ”Vil dere bli med på tur til Ulvatjørna?” Heldigvis var barna like klar som meg.

Sett av 45min tur/retur på den totalt 2km lange turen.
 


 

 

Kommune:                  Time
Tid:                              35 - 45min tur/retur (Barn 10 år - Pauser kommer i tillegg)
Lengde:                       2,0km tur/retur – Stigning 25 høydemeter
Høyde:                        Ulvatjørna 225m.o.h

 

 

VanskelighetsgradUlvatjørn – Barnefjellstøvelen vanskelighetsgrad Enkel.
Tur/retur fra Lye til Ulvatjørn er Enkel i vanskelighetsgrad. Dette er en kort og lettgått tur i nydelige og nære omgivelser. Passer godt for de aller minste. Underlaget er vekslende mellom grusvei og sti. Det er grind og gjerdeklyver på turen.
Les mer om vanskelighetsgrad – Barnefjellstøvelen.

 

Terreng
Vekslende mellom grusvei og sti, terrenget er i tillegg tørt og lettgått. Det er gjerdeklyvere og grind på turen.  Anbefaler godt fottøy, og gjerne vanntett om en skal ned til tjernet.

 

Merking og skilting
Turen er merket med røde prikker og i tillegg er det skiltet. Dessverre er selve rødmerkingen noe nedslitt på enkelte steder.

 

Aktivitetsmuligheter

VannTeltmuligheterBålplassKlatremuligheter*

 

* Klatremuligheter i trær.

 

 

Parkering:

Ulvatjørn – Parkering i sving, eller ved Monsanut barnehage.Parkering på Lye, i Time kommune.

Fra Nærbø, følg Gudmestadvegen Fv 181 mot Risa og Undheim. Ta inn mot idrettsanlegget på Undheim og deretter første til venstre, kjør over Lende og ta til høyre mot Lye på Fv207. Ta først til venstre og følg Rv506 noen hundre meter, og deretter til høyre opp mot Lyefjell på Fv224. Parkering i «enden av veien» (krapp sving), eller ved Monsanut barnehage. GPS posisjon N58 44.611 E5 44.598.


 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse

Ulvatjørn – Iris og Eivind er klare for tur!Det var en helt nydelig dag tidlig i april, været skulle snu dagen etter, og bål-sesongen gikk mot slutten. Jeg bare måtte komme meg ut på tur denne dagen! Jeg sluttet på jobb kl15.00, og reiste håpefull for å hente barna i barnehagen. ”Vil dere bli med på tur til Ulvatjørn?” Heldigvis var barna like klar som meg, og da var det bare å komme seg hjem i en fei!

 

 

 

Ostesmørbrød ble smurt og pakket i folie, sekken ble fylt opp med litt ved, mat og drikke. Vi kjørte helt til toppen av Lyefjell og parkerte ved enden av veien, det er ikke opparbeidet p-plass her, men kan ikke se noen grunn til og ikke kunne parkere der. Eventuelt kan en parkere ved Monsanut barnehage.


 

Ulvatjørn – Turen starter på grusvei.Vi har vært ved Ulvatjørna flere ganger, men har alltid gått turen fra Åsen. Fra Åsen er turen noe lenger, med en del mer stigning. Nå skulle vi gå fra Lyefjell, og herfra er alternativene også flere. Det skal gå en sti bak Monsanut barnehage, som kan følges opp til Varden, og for så å gå videre til Åsen eller Ulvatjørn dersom en ønsker det. På grusveien rett bak der vi har parkert, står det skilt mot både Varden og Ulvatjørn. Vi følger grusveien mot Ulvatjørna.

 

 

 

 

Ulvatjørn – Det er røde merker på steiner.Vi går gjennom ei stor grind, og kommer til et kryss der alternativene er flere. Det er lenge siden denne stien har blitt merket, og jeg må lete litt før jeg ser en gammel rødmalt påle på grusveien, som fortsetter mot høyre. Vi følger grusen opp bakken, før vi igjen blir usikre på hvor vi skal gå. Vi holder litt mot venstre, og plutselig dukker det opp et gammelt rødt merke på en stein igjen. Ulvatjørna dukker opp på høyre side, herfra er det tydelig sti ned til tjernet.

 

 

 

 

Ulvatjørn – Det er en nydelig høstdag.Fremme ved Ulvatjørna tenker jeg tanken ”Hvorfor har vi aldri gått denne veien før?”. Det tok oss ikke mer en 30 min å gå, og det var nesten ikke stigning i det hele tatt. Helt perfekt når selve gåturen ikke skal være for lang, denne turen vil også de aller minste klare å gå selv, men husk da å beregne noe lengre tid for de aller minste.

 

 

 

 

 


 

Ulvatjørn – Heidi fyrer opp bål og setter kaffe på kok.Bålet fyres opp, og i mellomtiden koser Iris og Eivind seg med å leke ute i det fri. Her er det flere bøyde trær som er kjempe kjekke for barna å klatre i. Å leke i vannet er også en favoritt, enten de kaster stein, fisker med pinner, eller leker med kopper og skjeer, dersom vi har noen ekstra med oss i sekken.

 

 

 

 

 

 

 

Ulvatjørn – Iris og Eivind koser seg med ostesmørbrød.Ostesmørbrøda stekes og kaffevannet kokes, dette er bare herlig. Vi bare nyter den fantastiske dagen. En far og ei datter er ute i samme ærend, vi snakker litt med dem og får vite at de har gått fra Fjermestad. Sola skinner og Ulvatjørna viser seg fra sin beste side, for et idyllisk sted!

 

 

 

 

 

 

 

Ulvatjørna – En kjekk avslutning på en fin tur.Turen tilbake går samme vei, det begynner å bli sent, og heldigvis er veien tilbake kort. Iris og Eivind er som søsken flest, frister hverandre, og krangler ofte. Men så kan de også være verdens beste venner. Plutselig finner de hverandre, og holder hendene sammen mens de går bortover stien. Jeg nyter synet, og klarer å knipse et bilde før øyeblikket er over. Turen til Ulvatjørn anbefales på det varmeste.

 

 

OBS,
Kart nedenfor viser en rundtur i området, rundturen er på 3,5km. En bør sette av ca 1,5t på denne turen, stigning ca 100m. Artikkelen beskriver tur/retur Lye – Ulvatjørn, følg da GPS spor fra toppen av Lyefjell (Monsanut barnehage) til Ulvatjørna .

 

Alternativ turbeskrivelse
Ulvatjørna - Rundtur fra Lye via Varden

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Bilde 1, Eivind liker å klatre i trær, som barn flest.
Ulvatjørn – Eivind liker å klatre i trær.

 


 

Bilde 2,Iris koser seg med en liten klatretur hun også.
Ulvatjørna – Iris klatrer litt mens hun venter på at maten skal bli ferdig.


 


 

Bilde 3, Et stemningsfullt bilde. Å fyre bål er kjekt.
Ulvatjørn – Å fyre bål er alltid kjekt på tur.

 

Tusen takk til Heidi for flotte bilder og kjekk turskildring, veldig bra!

Tekst og foto:
Heidi Bjerre

Tilrettelagt og publisert av:
Kjell Arild Nummedal

 
 

Kommentarer

Kommentar: 
Veldig dårlig market, fikk en grei tur (veldig mye vann og myr) over litt beitemerker og fjell. Fant bare blindveier. Mvh. Ellen Oddny Madland

Kommentar: 
Hei Ellen Oddny, Det stemmer at terrenget er dårlig merket rundt Ulvatjørna, de røde merkene skulle absolutt vært frisket opp litt. Det er betydelig bedre når det gjelder skilting opp mot Varden og ned mot Åsen. Det er også fuktig flere steder, så her må en huske gode sko etter nedbørsrike dager. Er usikker på hvor eksakt du har gått. Men, følger en tjernet vil en se stier flere steder, og alle disse fører til samme "hovedåre" på begge sider av tjernet - etter min mening.

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer