Du er her

Mjåvatn - Kanotur via Madlandsvatnet

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Mjåvatn – Kanotur via MadlandsvatnetMjåvatn ligger idyllisk til på Madland i Gjesdal kommune. Velger en å padle direkte fra Slettabø til Mjåvatn er det en svært kort tur, men turen kan med fordel forlenges med en runde på Madlandsvatnet. En må forbi Grunnånå for å komme til Mjåvatn, og med de store flotte fjellene som omgir en, får man en følelse av å padle inn i et postkort.

Sett av 0,5t en vei på den totalt 2,1km lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                         Rogaland
Kommune:                 Gjesdal
Tid:                             0,5t en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                      2,1km en vei (Stigning 0m)
Høyde:                        Mjåvatn 251m.o.h og Madlandsvatnet 251m.o.h

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Enkel

Dette er en kort padletur som vi velger å klassifisere som enkel. Når vi var her var ikke vannstanden høy nok i Grunnånå, mellom Madlandsvatnet og Mjåvatn, til at det gikk an å padle her. Vi hadde med tau som vi knyttet til kanoen og brukte til å leie kanoen forbi elva.  Ver oppmerksom på at terrenget langs elva som vi måtte gå i var svært myrete. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Landskapet er åpent og oversiktlig. Det er sandstrand ved Madlandsvatnet, og frodige gressflater langs både Madlandsvatnet og Mjåvatn. Bjørketrærne pryder landskapet, og en er omringet av flere høye fjelltopper som Dormålsnuten og Gloppenuten. Vær oppmerksom på at det ved Storemyr langs Grunnånå er svært myrete og vått.

Anbefalt fottøy: Fjellsko (vanntett).

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Vi velger å dele opp padleturen fra Slettabø til Mjåvatn i tre ulike etapper;

  1. Fra parkeringsplassen ved Slettabø til Grunnånå
    Kort padleetappe på ca. 500 m. Kanoene settes ut rett nedenfor parkeringsplassen, og en padler langs øst-siden av vannet til en kommer til Grunnånå. Her klarte vi å padle et lite stykke opp i elva, før vi la inntil land.
  2. Langs Grunnånå
    Her hadde vi et tau i kanoen og leiet den knappe 200 meter gjennom elva.
  3. Fra Grunnånå til Brekkemyra
    Når du har kommet forbi Grunnånå er du kommet til Mjåvatn. Her valgte vi å padle til endes langs nordsiden av vannet, for så å padle tilbake langs sørsiden av vannet til vi fant en fin rasteplass langs Brekkemyra. Ca. 1,3 km.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

Vann/ElvTeltmuligheterFiske*Kano/KajakkBade* Fiske: Må avklares med grunneier.

 

 

Parkering
Parkering

Mjåvatn – ParkeringParkering på Slettabø i Gjesdal kommune.

Fra Ålgård, følg Rv45 forbi Limavatnet og videre opp mot Oltedal. Følg veien til veikryss like før Oltedalsvatnet, her er det skiltet til «Madland» og «Brekko». Sving av til høyre og fortsett oppover, det er på nytt skiltet mot målet. Sving av til venstre og følg veien, Vølstad passeres. Et veikryss skiltet «Brekko Friluftsområde» passeres og videre går Fv286 mot Madland. Sving av med skilt ned til Slettabø og parker på stor opparbeidet parkeringsplass. GPS posisjon N58 46.762 E6 05.282.

Kjørebeskrivelse - Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Mjåvatn – Det er en vakker dag i BrekkoDet er en kald dag i November, høsten er på hell og det er vinter i lufta. Vi vil padle fra Slettabø til Mjåvatn, og er spent på om det er høy nok vannstand til at vi kan padle hele etappen. I dag skal vi kose oss på tur, og kanoen er lastet med blant annet ved og god mat. Det er ikke et vindkast ute, og sola skinner mellom de hvite skyene som pryder den blå himmelen. Det trengs ikke mange åretak før vi er fremme ved Grunnånå, og et lite stykke oppe i elva innser vi at vi må ut av kanoene. Vi har med tau som vi binder fast i kanoen.

 

 

 

Mjåvatn – Vi valgte å leie kanoen gjennom GrunnånåKanoen leies gjennom Grunnånå, mens vi går langs Storemyr. Her er det svært vått, og ikke bare lett å fote seg, men heldigvis er det ikke langt å gå. Vi er nå ved Mjåvatn og setter oss i kanoene igjen, nå blir vi bare sittende en stund og ta innover oss den mektige naturen som omgir oss! De store fjellene som omringer Mjåvatnet speiler seg i det blikkstille vannet, slike øyeblikk kan verken beskrives eller gjenskapes med ord. Vi padler en runde på Mjåvatnet før vi finner et passende sted å ta dagens pause langs Brekkemyra.

 

 

 

Mjåvatn – Nystekte bålvaflerSkyene begynner å true med nedbør, så tarpen henges opp før vi gjør opp et bål. I dag står lefser med Sweet & Sour gryte på menyen, etterfølgt av bålstekte vafler til dessert. Kokekaffe følger selvfølgelig også med. Været har endret seg, og omgivelsene er nå dekket med et tynt lag med snø, og overflaten på vannet er blitt til slush. Fortsatt slående vakkert. Det er på tide å pakke sammen og å padle tilbake igjen, på tilbakeveien prøver vi oss på å padle forsiktig gjennom elva – vurder vannstanden, det er ikke alltid dette lar seg gjør. Vi ser oss fornøyde med en flott padletur i flotte omgivelser.

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er padlet høsten 2016, dato 19.november.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Vær obs på at vannstanden i Grunnånå kan være for lav til at det er mulig å padle gjennom, her kan en leie, evt bære kanoen.

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Brekko – Populært og familievennlig friluftsområdeBrekko friluftsområde - Skitur i lysløypaGloppenuten - En populær topptur fra BrekkoKarten - Topp og rundtur via KartavatnMadlandsheia - Telttur langs FisketjørnaVådlandsknuten - Utsiktsklassiker i en idyllisk rundturVådlandsknuten - Topp og rundtur via Tverromdalen Slettabø - Telttur ved Mjåvatn og Lomvsik Madland – Fottur til Veen via Vargastølen

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;

Forfatter: Heidi Bjerre
 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentar: 
Hei Er det muligheter for å leie kano ved / Mjåvatn - Kanotur via Madlandsvatnet

Kommentar: 
Hei Kenneth! Det er per dags dato ikke muligheter for utleie ved Mjåvatn. Fjell-Vandring A/S har både kanoer og kajakker til utleie, kontakt oss gjerne om det er av interesse. Mvh Heidi Bjerre - Admin

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer