Du er her

Barnas fellestur April 2019 - Til bunkerene på Vedafjellet (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Barnas fellestur April 2019

I april 2019 var det på ny duket for Barnas fellestur, og denne gangen gikk turen til bunkerene på Vedafjellet. Vi hadde søppelplukke-konkurranse, bunker-skattejakt, natursti og grilling. Det var et yrende liv og store som små hadde noen kjekke timer sammen denne søndagen. Tusen takk for turen til hver og en, og takk for en fantastisk ryddeinnsats, vi er imponert! 

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

Fakta
Turfakta

Kommune:                
Varighet:                    3-4 timer (Arrangementets varighet)
Lengde:                      1,5 km tur/retur (Stigning 65m)
Fottøy:                        Vanntett fottøy
Høyde:                        Vedafjellet 44 moh.

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort oppsummering etter tur:

Barnas fellestur April 2019Nok en fellestur for de minste er gjennomført, og denne gangen gikk turen til Vedafjellet på Sirevåg. Hele 61 deltakere møtte på parkeringsplassen denne søndags formiddagen. Alle fikk utdelt svarark til natursti og pose til å plukke søppel i, i tillegg til at alle barn fikk låne hver sin "Jeg er en FjellVandrer" vest. Felles info ble gitt, før ivrige barn og voksne tok bena fatt i retning Vedafjellet.

 

 


 

 

Barnas fellestur April 2019Vi trodde ikke at det skulle bli så mye innhold i søppelposene, for på denne forblåste plassen kunne det vel ikke være særlig mye søppe å finne?! Men der tok vi kraftig feil!! Hver en busk og hver en bunker ble nøye inspisert av ivirige søppelplukkere, og du og du med søppel det ble funnet! En utrolig bra innsats ble gjort, men selv om vi er takknemlige for det, er det trist at det ligger så mye søppel rundt forbi. 
 


 

 

 

Barnas fellestur April 2019I tillegg til søppelplukking, så hadde vi også natursti-poster som var plassert litt rundt omkring på området, og her var noe å lære for både store og små. Så var det duket for skattejakt i den ene bunkeren, og når skattekista ble funnet fikk alle barna velge seg to premier hver. De som ønsket fikk omvisning i flere bunkere, og turleder Halvard kunne fortelle oss litt krigshistorie. Etterpå var det mange sultne mager, og da passet det fint at grillene sto klar ved basen.

  

Barnas fellestur April 2019Det var godt å sette seg ned og fylle på med litt energi, og det var en god stemning med mye latter og drøs ved basen. Etter maten var det tid for den store veiingen, og det var maange kilo med søppel som ble plukket denne dagen! Eierene av den tyngste posen tok med seg et gavekort hjem. Noen kunne nok blitt her hele dagen, men det er greit å gi seg mens leken er god. Plassen ble ryddet, og nok en vellykket fellestur var gjennomført!

 

 

 

Bilder
Bilder

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering ASJTR Gruppen

 

 

 

Turledere
Turledere

Kjell Arild NummedalHeidi Bjerre

Halvard LyngraBjørn Tore Solheim

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer