Du er her

Barnas fellestur Januar 2020 - Topptur til Skårlandskula

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Barnas fellestur Januar 2020 – Topptur til SkårlandskulaVi starter fellesturåret 2020 for barn, med en utsiktsrik topptur til Skårlandskula. Toppen ligger i Time kommune, og gir på klarværsdager en spektakulær utsikt utover store deler av Jæren. Dette er en tur for de litt eldre turvante barna. Pakk nista i sekken og bli med oss på tur!
 

Klikk deg inn på artikkelen for mer info.

 

 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Kommune:                 Time
Tid:                              3t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       6km tur/retur (Stigning 284m)
Fottøy:                         Vanntett fottøy – Viktig!
Høyde:                        Skårlandskula 401 moh.

 

Møtested & Tid:
Vi møtes kl 10.50 den 25.01.2020 ved parkingsplassen på Snorestad i Time kommune. Det er litt begrensede parkeringsplasser, men vi har snakket med bonden slik at vi får parkere litt utenfor tilrettelagt parkering. Vi kommer til å dirigere «trafikken» slik at vi får plass til alle bilene. Turstart kl 11.00.

 

 

Vanskelighetsgrad
Hvem passer turen for?

Vi tenker at dette er en tur som passer for barn i skolealder som er vant med å gå på tur. Turen er for voksne er beregnet til å ta 2 timer, og for de litt eldre barna regner vi ca. 3 timer i ren gangtid. Det er en del stigning (284 m) på turen, og for at dette skal bli en tur som er til glede for alle, så bør en være trygge på at barna er turvant nok til å gå i tre timer i kupert terreng.

Les mer om vanskelighetsgrad.
Les mer om vanskelighetsgrad – Barnefjellstøvelen.

 

 

Parkering
Parkering

Barnas fellestur januar 2020 – ParkeringParkering på opparbeidet grusplass på Snorestad.

Fra Bryne, følg vei 505 Garborgsveg mot Løge, Oma og videre opp til Undheim. Fra Undheim følg Sikvalandsvegen 201 forbi Knudaheia, totalt 3,1km. Det er skiltet opp til Skårlandskula fra Sikvalandsvegen. Følg veien nesten helt til endes, og parkeringsplassen kommer til syne på høyre side. GPS posisjon N58 41.374 E5 49.761. Gratis parkering.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

Barnas fellestur Januar 2020 - SnorestadtjørnaneI 2020 satser vi enda mer på turer for barn, og vi kickstarter året med en skikkelig topptur! Turen starter på sti og traktorvei langs Snorestadtjørnane, og allerede på starten av turen kan vi i det fjerne skimte toppen vi skal nå. Vi kommer til en grind hvor flere gjerne har følgt veien videre til Lauvlia. Her går vi bort fra traktorveien og ut i terrenget, og følger skilting mot Skårlandskula. Vi går over en bakketopp før vi kommer ned til et myrete parti.

 

 

 

Barnas fellestur Januar 2020 – Turen går i kupert terrengDet er en liten bro over bekken, og kloppinger vi kan balansere på over det verste partiet. Men, husk gode vanntette sko/støvler! Når det mest myrete partiet er forsert, begynner stigningene mot toppen. Erfaringsmessig blir disse stigningene mye lettere når vi er så mange som gjør det sammen. Vi oppfordrer alle til å snakke med barna om at vi skal gå sammen opp, så ikke noen havner bakpå og mister all motivasjon.

 

 

 

 

Barnas fellestur januar 2020 – Turen byr på spektakulær utsiktUtsikten blir bedre og bedre, mens vi gradvis beveger oss oppover i terrenget.  Det er fjelltopper og fiskevann å se i alle retninger, og en kan se flere kjente turmål fra toppen. Kanskje kan barna se flere steder de har vært før? Vi håper at været er godt slik at vi kan nyte en litt god matpause sammen på toppen, men det kan også være lurt å ha med litt bensin og ekstra påfyll i sekken til turen opp og ned. Husk nok drikke, og ekstra varme klær til matpausen.

Returen går samme vei, og her kan det være fristende for de små å løpe ned igjen. Husk at også tilbaketuren er en del av fellesturen :) Vi gleder oss til årets første tur sammen, kom og bli med!

 

 

 

Kart
Kart av turen

Leaflet Kart: 

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering ASJTR Gruppen

 

 

 

Generell turbeskrivelse
Generell turbeskrivelse

Skårlandskula - Utsiktsrik topptur fra Snorestad

 

 

Viktig
Viktig - Les nøye!

 1. Ikke påmelding
  Det er ikke påmelding for denne fellesturen.
   
 2. Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å delta på vår fellestur bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli informert på vår artikkel, og på arrangement på Facebook.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og niste/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro.
   
 6. Pris & medlemskap
  Alle fellesturer i regi av Fjell-Vandring.net er gratis å delta på. En trenger ikke å være medlem for å delta. Det er heller ingen påmelding for denne turen.
   
 7. Sti & Terreng
  En må være klar over at denne turen går i et kuppert og stedvis svært myrete terreng. Det er også en del stigning på denne turen. Stien er eller tydelig og god.
   
 8. Bildebruk
  Under fellesturen vil det bli tatt noen bilder av turledere i Fjell-Vandring.net. Disse bildene vil bli publisert på Facebook siden «Fjell-Vandring.net» samt på Tursiden www.fjellvandring.net. Bildene benyttes for oppsummering og vil bli gjennomgått før publisering.

 

 

 

 

Turledere
Turledere

 

Kjell Arild NummedalHeidi BjerreHalvard Lyngra

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer