Du er her

Bildegalleri - De fire årstidene

Bildegalleri – De fire årstidene – Fjell-Vandring.netFjell-Vandring.net med bildegalleri

De fire årstidene byr på ulike flotte naturopplevelser, en rekke bilder er valgt ut til å presentere de ulike turene på www.fjell-vandring.net. Artikkelen gir en kort presentasjon av årstidene og bildegalleriet er delt inn Vinter, Vår, Sommer og Høst.

 


 

For å komme til ønsket bildegalleri klikk på bildet eller overskriften for hver årstid.
En ny fane i Internett viseren din vil bli åpnet med et galleri levert av Facebook.
NB!
En trenger ikke være innlogget eller ha konto hos Facebook for å se bildene.
Men, det er mulig å kommentere og like bilder hvis en er innlogget.

 

Vinter – Årets kaldeste årstid
Bildegalleri – De fire årstidene – VinterBestår av månedene Desember, Januar og Februar.

Årstiden byr på snødekket landskap i fjellheimen, og gir med dette en forsmak på høysesongen for mange ski entusiaster.  I løpet av et år har jorden rotert en gang rundt solen, derfor står sola lavt på himmelen om vinteren. Døgnmiddeltemperatur lavere en 0°C defineres som vinter i klimalæren, noe som gir 119 vinterdager i Oslo og 160 i Tromsø. Stavanger har sin kaldeste måned i februar med døgnmiddeltemperatur på 1,1°C som faktisk ikke "klassifiserer" til vinter.
 

 

 

Vår – Oppblomstring, Fugleliv og Turliv
Består av månedene Mars, April og Mai.Bildegalleri – De fire årstidene – Vår

Årstiden byr på oppblomstring, ivrig fugleliv og et yrende dyreliv. Tidlig vår gir sesong for 
flotte skiturer og snødekket påske i høyere strøk. Våren starter 1.mars og gjennomsnittstemperatur på 0-10°C kjennetegner denne årstiden. Norge er et langstrakt land og årstidene varierer selvsagt noe, for eksempel regnes mai og juni måned som vårmåneder i Arktis. Vårjevndøgn er ca 21.mars, da er det vår uavhengig av temperatur og vær. Med vårjevndøgn menes det at natt og dag er like lange, solen er mer oppe enn nede fra og med denne dag. Hvilket betyr at sommeren er like om hjørnet. 

 

 

Sommer – Den mildeste og lyseste årstiden
Består av månedene Juni, Juli og August.Bildegalleri – De fire årstidene – Sommer

Årstiden byr på en frodig og vakker natur, blomstringen og veksten i naturen er på sitt kraftigste nivå. Den gjennomsnittlige dagtemperaturen og sola er på sitt høyeste i denne årstiden. Definisjon på sommer i klimalæren er en gjennomsnittlig temperatur på over 10°C. Mens området rundt Flekkefjord og Kristiansand har flest sommerdøgn har Vardø ingen, den varmeste måneden som er juli har en middeltemperatur på kun 9,2°C.
 

 

 

Høst - En fargerik årstid
Bildegalleri – De fire årstidene – HøstBestår av månedene September, Oktober og November.

Årstiden byr på flotte farger og gode turmuligheter. Navnet høst kommer av innhøsting av korn, grønnsaker og frukt som skulle lagres til vinteren. En relativt lav luftfuktighet gir grunnlag for tåke, været endrer seg hurtig og forholdene i fjellet kan være harde. Døgnmiddeltemperatur varierende mellom 0-10°C. Høsten byr på store jaktmuligheter for ivrige jegere, dessverre er det også hovedsesong for ulike redningsgrupper.

 

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920       Kontakt oss

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer