Du er her

Fellestur August 2018 - Fra Gya til Hytland via Skinnelddalen

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur August 2018 - Fra Gya til Hytland via Skinnelddalen

I august tilbyr vi deg å være med på en tur du garantert sent vil glemme! Vi skal gå fra Gya og gjennom den vakre Skinnelddalen som trollbandt oss når vi gikk Opplev Dalane løypa. Videre går store deler av turen direkte i terreng, og vi avslutter med å gå på fjellene over det idylliske Ørsdalsvatnet før vi ender opp på Hytland. En flott tur i varierende terreng.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.
 

 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Kommune:                  Bjerkreim
Tid:                              5-6t en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser og kjøring mellom start- og sluttpunkt)
Lengde:                       14,3km en vei (Stigning 721m)
Merket:                        Ja / Nei (Skiltet og rødmeret til Skinneldvatnet – Umerket til Hytland)
Terreng:                      Sti, direkte i terreng og litt asfalt (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Høyde:                        Gya 170moh, Skineldvatnet 506moh og Ørnaniben 482moh.

 

Møtested & Tid:
Vi møtes kl 09.00 den 12.08.2018 ved Coop Extra Vikeså (E39), parkering mot Statoil/Gamle meieriet. Turledere Kjell Arild & Heidi møter på Vikeså.

Vi trenger biler for denne turen da vi skal kjøre fra Hytland til Gya, derfor blir det ingen alternativt oppmøte.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Krevende

Basert på turens lengde og stigning er turen fra Gya til Hytland klassifisert som Krevende i vanskelighetsgrad. I tillegg til at turen er lang, er det en del stigning og deler av etappen går direkte i kupert terreng. Langs Ørsdalsvatnet er det et krevende terreng å gå i.

Vi holder et normalt turtempo, også i oppoverbakkene. For å være med oss på fellestur må du kunne beherske og gå i et ujevnt terreng med gode stigninger over tid. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Parkering
Kjørebeskrivelse
 

Fra Vikeså til Hytland (Obs, Alle møter på Coop Extra Vikeså)

Fra Nærbø, følg Buevegen 504 opp mot spisestedet Karlsbu. Videre til høyre og inn på Undheimsvegen og deretter videre til E39 over «Bue». Sving til høyre mot Bjerkreim ved E39. Fortsett forbi Vikeså, men sving ned mot Byrkjemo (Covent AS) å ta over bru som går over den populære lakseelva i sentrum. Fortsett forbi barneskolen og kirken mot Odland, sving opp til høyre mot Lauperak og følg deretter merking ned mot Hytland. I bunn av bakken kjører du inn til høyre mot eneboligen og driftsbygningene der. GPS posisjon N58 35.913 E6 08.948. Kjørebeskrivelse - Google Maps (Legg inn startsted)

 

Fra Hytland til Gya (Samles i færrest biler)

Følg Fv110 til Vikeså og ut på E39 i retning Kristianand. E39 følges til Helleland hvor en skal svinge til venstre og inn på Fv42 mot Tonstad/Sirdal. Sirdalsvegen følges 13 km til enden av Gyavatnet hvor det er parkering på venstre side. GPS posisjon N58 35.607 E6 19.844. Kjørebeskrivelse – Google Maps(Legg inn startsted)

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

Fellestur August 2018 – Vi vandrer opp vakre SkinnelddalenSom nevnt innledningsvis, Skinnelddalen trollbandt oss når vi gikk "Opplev Dalane" løypa her i mai. Da vi kom opp dalføret og satte opp telt ved Skinneldvatnet, var vi begge enige om at her måtte vi arrangere fellestur!

Fotturen opp hit starter først på grusvei, deretter på gammel ferdselsvei oppover i dalføret. Siste rest går på svak sti. Det er stigende, men også flate og idylliske steder hvor elva sildrer rolig langs stien.

Ved Skinneldvatnet tar vi ut i terrenget. Vi passerer Indra Mærstadvatnet og Merrstadvatnet før cirka 900m venter med asfalt bort mot tjærnet Lona.

 

 

 

Fellestur August 2018 – Utsikt utover vakre Ørsdalsvatnet.Thomas Fjelldal (grunneier) ønsker å vise oss det mest spektauklære denne turen har og by på, og det er mye! Bli med og opplev hjortens «hjem-plass» og se både brunst- og vaskegroper. Etter en kort stopp ved tjernet Lona, tar Thomas over etter pausen og loser oss trygt på toppene av Ørsdalsvatnet og videre ned mot Hytland. Vi passerer både «Preikestolen-light» og et annet rått steinutspring som en kan gå ut på.

I tillegg bestiger vi Ørnaniben 482moh (valgfritt) som gir en utrolig utsikt utover i distriktet! Kom og bli med!

 

 

 

NB!
Fellestur August 2018 – Fra en tidligere fellestur langs ØrsdalsvatnetHovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en Krevende dagstur i klassisk fjellterreng. For hele rundturen holder vi et «normalt» tur-tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på rundturen er på ca 14,3km og stigningen er på ca 721 høydemeter. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

 

Jeg vil tro det går med ca 5-6t i gå tid. Sett av ca 6 - 7t totalt med pauser.

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Viktig
Viktig

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
   
 2. Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og niste/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro.
   
 6. Sti & Terreng
  En må være klar over at for denne fellesturen går store deler av fotturen direkte i terreng/langs tråkk. Det er kun for noen av stedene det er god sti å følge!
   
 7. Fysisk utfordrende
  Det er nødvendig å være i god fysisk form, og ha erfaring fra lengre dagstur etapper for å delta på denne fellesturen. En må vite hva det innebærer å gå 14,3km fordelt ut på 5-6 timer med over 700m i høydestigning.

 

 

Påmelding - Meld deg på i dag!

Påmelding
Påmelding / Avmelding

Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, det kan du gjøre via vårt avmeldingsskjema. Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 11.08.2018 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 24stk

 1. Kjell Arild
 2. Heidi
 3. Thomas
 4. Bjørn Tore
 5. Svein Audun
 6. Marit H
 7. Egil
 8. Hilde
 9. Bente
 10. Hilde
 11. Marit P
 12. Arne
 13. Lillian
 14. Svend
 15. Terje
 16. Magrethe
 17. Bernt
 18. Astrid
 19. Gaute
 20. Monica
 21. Anna
 22. Kjell Åge
 23. Bayan
 24. Kamilla

 

 

 

Turledere
Turledere

Kjell Arild NummedalHeidi Bjerre

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfattere: Kjell Arild Nummedal og Heidi Bjerre.

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer