Du er her

Fellestur Desember 2018 - Fra Gløbstad til Møgedal via Storlibu

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Desember 2018 - Fra Gløbstad til Møgedal via StorlibuI desember avslutter vi tur-året med stil og inviterer til grilling og kos ved Storlibu, men det blir selvsagt også en flott fottur i nydelige omgivelser! Den populære hengebrua over Hyttevatnet/Nodlandsvatnet skal passeres, i tillegg til å besøke gården på Imeseid! Meld deg på i dag, pakk sekken i morgen og bli med oss på tur! 

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.


 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Kommune:                 Eigersund 
Tid:                              2,5 - 3t en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       7,6km en vei (Stigning 397m)
Merket:                        Ja (Skiltet og rødmerket)
Terreng:                      Sti/traktorvei (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Høyde:                        Imeseid 150moh, Storlibu 140moh og Eigeli 160moh.

 

Møtested & Tid:
Vi møtes kl 10.00 den 02.12.2018 ved parkeringsplass og turstart for Storlibu ved Auglend / Møgedal i Eigersund kommune (se beskrivelse nedenfor). Her samles vi i færrest mulig biler og kjører samlet til Gløbstad hvor fotturen starter.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Middels

Turen fra Gløbstad til Møgedal via Storlibu er Middels i vanskelighetsgrad. Stien er for det meste enkel å følge og i tillegg lettgått. Noen steder kan det være litt fuktig og sleipt, ha derfor gode sko, helst vanntett etter regnfulle dager. Stien veksler mellom fjellpartier, gressmarker og skogsunderlag. Turen har liten stigning og det «krever» ingen spesielle ferdigheter å gå her. Kryssing av bekker og elver skjer på bru/hengebru. Traseen langs fjellet er sikret med stålgjerde.

Husk at for denne turen må du ha gode fjellsko.

Vi holder et normalt turtempo, også i oppoverbakkene. For å være med oss på fellestur må du kunne beherske å gå i et ujevnt terreng med gode stigninger over tid.

 

 

Parkering
Parkering

Fellestur Desember 2017 – Felles oppmøte på Auglend innenfor Møgedal i Eigersund kommune.Felles oppmøte på Auglend innenfor Møgedal i Eigersund kommune.

Følg E39 forbi Vikeså og fortsett mot Helleland. Kjente Bens-Cafe og Shell 7-eleven passeres langs veien. Ikke mange minuttene senere er det skiltet til Eia (Eia 15km), sving av til høyre og fortsett videre på Eiaveien. Kjør over jernbanebroa og følg veien videre. Ved skilt inn til Drange (Drange 2km) svinger en av til høyre og følger Drangeveien Fv78 oppover. Veien deler seg i to og en får valget mellom å fortsette på Drangeveien eller sving av til høyre på Møgedalsveien, følg skilting mot Møgedalsveien. Følg veien videre, sving ikke av noen steder før en kommer til Møgedal/Auglend. Det er en lang vei og en vil få følelsen av å ha kjørt feil flere ganger, følg asfaltveien. Der en skal svinge ned til parkeringsplassen er det skiltet ute med veien «Kvednaflat / Topptur / Auglend» ta av ned til venstre her. Neste kryss står det et treskilt med teksten «Imeseid / Tursti-P». Følg grusveien ned til den store og romslige parkeringsplassen her nede. Fra Helleland må en regne ca 25min kjøretid. Gratis parkering. GPS posisjon N58 29.893 E6 08.123.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

Fellestur Desember 2017 – Parkering på Gløbstad i Eigersund kommune.Parkering på Gløbstad i Eigersund kommune - Vi kjører samlet hit!

Fra Møgedal, følg Møgedalsveien tilbake til veikrysset ved Drange. Følg Drangeveien videre, altså rett frem i krysset.

Fra T-krysset er det 3,8km til parkeringsplassen. Følg Drangeveien og fortsett opp og forbi gårdstunet øverst på Drange. Kjør igjennom grind og ut på Gløbstadveien (grusvei). Det er viktig å merke seg at en skal følge grusveien helt til endes, cirka 3 kilometer. I tillegg vil vi presisere at all kjøring her skjer på eget ansvar – grusveien er ujevn og det frarådes å kjøre her med lav/senket bil.

Vær oppmerksom på at grusveien er svært «langdryg». Sving ikke av grusveien noen steder, men følg den helt til endes. En passerer «gamle turskilt» hvor det står blant annet Glypstad, ei grind og et gårdstun opp på høydedraget, men vi presiserer at grusveien skal følges til endes – så langt som du kommer!

Parkering på opparbeidet grusplass like ved oppslagstavla. GPS posisjon N58 29.481 E6 11.078.

Viktig!
Velg ikke en lav eller senket bil for parkering på Gløbstad. Grusveien holder flere steder dårlig standard og det er også en del ujevnheter i veibanen – all kjøring skjer på eget ansvar!

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

Fellestur Desember 2017 – Fotturen starter fra Gløbstad.Årets siste fellestur står for tur, men fortvil ikke, ukesturene fortsetter enda. Og i 2019 kjører vi på med nye fellesturer også i helgene! Vi koser oss litt ekstra på denne turen og inviterer til grilling og kos ved Storlibu. Hver og en tar med seg niste/grillmat. Vi stiller med ved, kaffe og annet snacks – alt er selvfølgelig helt gratis!

Fotturen starter fra Gløbstad. Første del av turen følger traktorvei ut mot Eigeli, deretter sti opp til Storlibu.

OBS!

 1. Varme klær!
  Vi skal ha en noe lenger pause / stopp ved Storlibu enn vanlig for våre fellesturer denne dagen, ha derfor med skift og nok varme klær!
   
 2. Kanskje kommer nissen - PAKKELEKEN!
  Det er aldri godt å vite hvor nissen traver i skogsterrenget. I lufta kan vi jo se både han, sleden og reinsdyrene - men i skogen derimot, der endrer overtaket seg! Vi gjør det enkelt, ALLE som har LYST kan ta med seg en pakke (snob, gadges, vas eller nyttige ting) til kroner 50,- NOK (må være innpakket) - Så deler nissen ut gavene til de som har vært med, og håper alle blir fornøyd med "byttingen" av gavene! laugh Kom igjen - det blir ikke mer moro enn vi lager det til selv!

 

 

 

Fellestur Desember 2017 - Det er nydelig ved StorlibuSkjult av skog, men allikevel åpent og lunt ligger friluftshytta Storlibu. Bygningene består av et «ildhus / hytte» og to gapahuker. Det er grillmuligheter både inne og ute, samt et benkebord til å sitte ved.

Vi har gitt informasjon til Dalane Friluftsråd at vi kommer denne dagen, og at vi vil benytte oss av fasitlistene her.

 

 

 

 

 

 

Fellestur Desember 2017 – Hengebrua mellom Storlibu og Imeseid.Fra Storlibu til Imeseid må vi over den populære og flotte hengebrua. Dette er ei solid og god bru, så her kommer vi alle oss over uten å måtte bekymre oss!

Mellom Imeseid og Storlibu går en stort sett i skog. En kan på mange måter si at dette er en skogstur i et spennende og variert kulturlandskap.

Fjellgården på Imeseid ble fraflytta i 1960, men i dag disponeres dette flotte stedet av 1.Eigersund Speidergruppe. Bygningene er velholdte og stedet fremstår som godt tatt vare på. Imeseid ligger idyllisk på et høydedrag mellom Eigelandsvatnet (Imeseidtjørna) og Hyttevatnet.

 

 

 

NB!

Fellestur Desember 2017 – Fjellgården ImeseidHovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en middels-lang dagstur i klassisk skogsterreng. For hele turen holder vi et godt tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på rundturen er på ca 7,6km og stigningen er på ca 397 høydemeter. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

Jeg vil tro det går med ca 2,5 - 3t i gå tid. Sett av ca 3,5 – 4t totalt med pauser. Kom og bli med! :)

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Generell turbeskrivelse
Generell turbeskrivelse

Storlibu - Fra Møgedal via fjellgården Imeseid

Merk! Denne beskrivelsen går KUN inn til Storlibu. Vi skal gå over fjellet og til Gløbstad i tillegg.

 

 

Viktig
Viktig

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
   
 2. Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og niste/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro. Vi skal på denne turen ha et lengre stopp ved Storlibu, og en må derfor ha med gode og varme klær!
   
 6. Sti & Terreng
  Skogsterreng med enkelte sleipe / glatte partier. Husk at for denne turen må en ha vanntett fottøy.


 

Påmelding - Meld deg på i dag!

Påmelding
Påmelding / Avmelding

Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, det kan du gjøre via vårt avmeldingsskjema. Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 28.11.2018 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 14stk

 1. Kjell Arild
 2. Heidi
 3. Gro Merete
 4. Arnulf
 5. Bjørn Tore
 6. Aina
 7. Anne Magrete
 8. Per Sigbjørn
 9. Anne
 10. Margunn
 11. Svein Audun
 12. Tordis
 13. Tina
 14. Terje

 

 

Hovedsponsor av fellesturen - Desember 2018

Hovedsponsor - Ogna Sveis AS

 

Turledere
Turledere

Kjell Arild NummedalHeidi Bjerre

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Kjell Arild Nummedal

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer