Du er her

Fellestur Desember 2019 - Topptur til Ramnafjellet og grillkos

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Desember 2019 - Topptur til Ramnafjellet og grillkosFellesturen i desember går til Bjerkreim, og utsiktsrike Ramnafjellet. Vi avslutter med grillkos og pakkelek i eldhuset - på gården i Åsen. Vi går først fra Bjerkreim barneskole til Ramnafjellet i skogkledd og flott natur, deretter ned fra fjellet og videre i dalføret opp til gården i Åsen. Det er her vi avslutter årets fellestur og koser oss sammen!


Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                              2,5t (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       Ca 6-7km
Merket:                        Ja (Rødmerket og skiltet)
Terreng:                      Sti/Grusvei (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Høyde:                        Ramnafjellet 377m.o.h.

 

Møtested & Tid:
Vi møtes kl 10:00 den 15.12.2019 i Åsen, Bjerkreim kommune. Herfra kjører vi ned til Bjerkreim barneskole med færrest mulig biler. Det er fra barneskolen fotturen i dag starter.

Kjørebeskrivelse – Google Maps (til Åsen i Bjerkreim - Oppmøtested).
(Legg inn startsted)


Vanskelighetsgrad
VIKTIG MELDING - Grillkos og pakkelek!
 

 • Grillkos
  Ta med niste til selve turen. Men, husk også mat til grillkosen etter turen! Maten til grilling kan ligge i bilen i Åsen, slik at en slipper "dra på denne over fjellet". Det kan være lurt å ta med en "klappstol" også. HUSK skifteklær og varme klær til etter turen!
   
 • Pakkelek
  Vi inviterer til pakkelek og håper hver av dere har lyst og anledning til å ta med en pakke til ca. 50kr. Kanskje kommer nissen og deler ut disse :)

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Middels 

Dette er en tur merket «Middels» ihht Nasjonal merkestandard og er dermed en OK tur for de aller fleste. Men, en bør være vant med å gå i fjellet og kunne holde et jevnt tempo. Fordelt på antall kilometer er det moderat stigning på denne turen, men opp til selve Ramnafjellet må vi bestige en del høydemetre. Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale, og vi har det på ingen måte travelt med å komme hjem til sofaen.

Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Parkering
Parkering

Fellestur Desember 2019 - Parkering i Åsen (Bjerkreim kommune)Vi møtes i Åsen, Bjerkreim kommune. Parkering i nærheten av gammelt våningshus.

Parkering ved gammelt våningshus i Åsen, Bjerkreim kommune. Følg E39 i sørlig retning forbi Vikeså og Bjerkreim. Videre forbi Bjerkreim sentrum og over bru som krysser den populære lakseelva. Like etter kommer 3 felt vei til syne, 2 felt opp og et ned. Forøvrig kalles veien opp bakken for Saglandsbakken, på toppen svinger du av til venstre. Følg grusvei helt inn til tunet i Åsen. Det er satt opp skilt ved E39. GPS posisjon N58 33.213 E6 05.035

Kjørebeskrivelse – Google Maps (til Åsen i Bjerkreim - Oppmøtested).
(Legg inn startsted)

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

Fellestur Desember 2019 - Ramnafjellet er dagens turmål.Siste søndagstur i 2019 går til Ramnafjellet i Bjerkreim kommune. En flott topptur som i dag starter fra Bjerkreim barneskole. Vi starter på litt asfalt, deretter grus og traktorvei og sti fra marka og opp til toppen!

Det er vid utsikt i alle retninger fra den 377 meter over havet høye toppen!

Turløypa er god og oversiktlig, i tillegg er løypa rødmerket og gjerdeklyvere er plassert ut på de nødvendige stedene.

 

 

 

 

Fellestur Desember 2019 - Livar er grunneier i området er godt kjent!Vi har tidligere gått denne turen med grunneier Livar. Han er godt kjent i området og liker natur og friluftsliv.

Selv om turen starter rolig på lettgått terreng gjenstår en god etappe opp mot toppen, stigningen er på nærmere 320 høydemeter uten nevneverdige flate partier. Utsikten på vei opp er enorm, en etter en fjellknaus bestiges og furutrærne slynger seg trolsk ut i stien. Men, vi tar det hele i et rolig tempo!

Vi nyter utsikten og signerer oss inn i turboka på toppen!

 

 

 

 

 

Fellestur Desember 2019 – Viktig melding!NB - Det blir grillkos og pakkelek!

Ta med niste til turen, men husk også grillmaten til etter turen. Vi inviterer også til pakkelek og håper du har anledning til å ta med noe til ca. 50kr (ferdig innpakket!). Grillkos vil foregå inne i eldhuset på gården i Åsen. Husk skift, varme klær og grillmaten kan ligge i bilen i Åsen. Ta gjerne med en "klappstol også".

Vi tar det hele i et rolig tempo hvor naturopplevelsene og det sosiale er i fokus, dette er ikke turen for de som ønsker å sette ny personlig rekord i unnagjorte kilometere. Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på rundturen er på ca 6-7km og. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

Jeg vil tro det går med ca 2,5-3t i gå tid, samt litt pauser.
Kom og bli med!

HUSK

 

 

Kart
Kart av turen

 
Leaflet Kart: 

 

 

 

Ukeplanen er sponset av (Annonse)

Annonse: Dovre Sertifisering AS

 

 

Generell turbeskrivelse
Generell turbeskrivelse

Ramnafjellet - Rundtur fra Bjerkreim (NB! Vi skal kun gå en vei)

 

 

Viktig
Viktig - Les nøye!

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
   
 2. Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og niste/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro.
   
 6. Grillkos
  Ta med niste til selve turen. Men, husk også mat til grillkosen etter turen! Maten til grilling kan ligge i bilen i Åsen, slik at en slipper "dra på denne over fjellet". Det kan være lurt å ta med en "klappstol" også. HUSK skifteklær og varme klær til etter turen!
   
 7. Pakkelek
  Vi inviterer til pakkelek og håper hver av dere har lyst og anledning til å ta med en pakke til ca. 50kr. Kanskje kommer nissen og deler ut disse :)

 

Påmelding - Meld deg på i dag!

 

Påmelding
Påmelding / Avmelding

Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, det kan du gjøre via vårt avmeldingsskjema. Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 15.12.2019 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 15 stk

 1. Kjell Arild
 2. Heidi
 3. Reidun
 4. Thomas
 5. Bente
 6. Grete
 7. Dagfinn
 8. Lillian
 9. Marit
 10. Astrid Randine
 11. Anne Magrete
 12. Per Sigbjørn
 13. Svein

 

 

Turledere
Turledere

Kjell Arild NummedalHeidi Bjerre

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Kjell Arild Nummedal

 

 

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer