Du er her

Fellestur Januar 2020 - Fire topper på Jæren

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Januar 2020 – Fire topper på JærenVi pangstarter fellesturåret 2020 med å gå til hele fire topper på Jæren! Med start fra Edlandsvatnet i Gjesdal går vi til Nonsfjedlet og Bursfjellet, før vi går videre forbi Bjødnalia, til Skogen og Lauvlia, før vi avslutter med toppene Skårlandskula og Edlandskula. Denne turen kan du ikke gå glipp av!

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.


 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Kommune:                 Time og Gjesdal
Tid:                              5t (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       15,7km (tegnet) (Stigning 806m)
Merket:                        Ja / Nei (Det er rødmerket fra turstart til Skårlandskula, men ikke videre)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Høyde:                        Nonsfjedlet 381 moh., Bursfjellet 365 moh., Skårlandskula 401 moh., Edlandskula 378 moh.

 

Møtested & Tid:
Vi møtes kl 09.30 den 26.01.2020 ved opparbeidet parkeringsplass ved Sikvalandsvegen (Parkering til Sikvalandskula), her setter vi kun i fra oss noen få biler siden parkeringen ikke er så stor. Vi kjører videre til Neseskogen hvor vi parkerer på opparbeidet parkeringsplass ved turstart til Nonsfjedlet/Eidlandsfjellet. Turstart kl 10.00. (Kjørebeskrivelse under punktet parkering)

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Krevende

Dette er en tur merket «Krevende» ihht Nasjonal merkestandard og er dermed ingen tur for absolutt alle. En bør være vant med å gå i fjellet, kunne gå lengre etapper, og i tillegg beherske gode stigninger. Vær obs på at en skal gå i 5-6 timer + pauser, og bestige over 800 høydemeter.

Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Parkering
Parkering

Fellestur Januar 2020 – ParkeringVi møter på opparbeidet parkeringsplass like ved Sikvalandsveien 201, mellom Ålgård og Undheim.

Fra Undheim, følg FV201 mot Sikvaland. Veien skal følges i 10 km forbi Tjålandsvatnet, Sikvalandsvatnet og Fjellvatnet. Kort tid etter sistnevnte vann, tar veien en nesten 90 graders sving mot venstre. Opparbeidet parkeringsplass på høyre side av veien.

GPS posisjon N58 42.867 E5 53.554.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

Fellestur Januar 2020 – ParkeringVi setter kun fra oss noen få biler og kjører videre til parkeringsplass ved Neseskogen (Parkering til turmålet Nonsfjedlet/Eidlandsfjellet).

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

Fellestur Januar 2020 – Fire topper på JærenVi kliner til med en skikkelig topptur på nyåret, og denne gleder vi oss til! Med start fra Edlandsvatnet følger vi en sti som er kjent for mange av oss. Forbi Stemmen og opp Fannalidalen tar stien oss til Nonsfjedlet som er dagens første topp. Vi spiser en del høydemeter opp  hit, og har dermed nå gjort unna en god del av dagens stigninger. Før vi vet ordet av det er vi allerede på topp nr. 2, Bursfjellet, som kun ligger en god kilometer fra første topp. Fra Bursfjellet Utsikten er upåklagelig, og godt vær er bestilt!

 

 

 

Fellestur Januar 2020 – Fire topper på JærenFra Bursfjellet bærer det nedover til Bjødnelivatnet og Engjavatnet. Vi skal ikke inn til Bjørnalia, men går via Skogen til Lauvlia. Vi er nå kommet over halvveis på dagens tur, og da er det passende å ta dagens hoved pause nettopp her. Traktorveien følges like til grinda hvor skiltet viser vei ut i terrenget i retning Skålandskula. Noen gode stigninger ligger igjen foran oss, men strevet blir belønnet med en fantastisk utsikt både på veien og på toppen.

 

 

 

Fellestur Januar 2020 – Fire topper på JærenI luftlinje er det ikke langt til neste topp, men i terrenget får vi først en god nedstigning, før vi får dagens siste motbakke! Vi får nok en gang pulsen godt opp, og blir nok en gang belønnet for strevet. Utsikten på Edlandskula er heller ikke til å klage på, her kan en virkelig nyte utsikten i alle retninger! En liten sjarmøretappe på ca. 1 km gjenstår, og årets første fellestur er allerede lagt bak oss.

 

 

 

 

 

Fellestur Januar 2020 – Fire topper på JærenNB!
Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en lang dagstur i klassisk fjellterreng. Vær forberedt på at det kan være is i stien om det er/har vært kaldt ute. For hele rundturen holder vi et jevnt tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tegnet rute på kart nedenfor. Lengden på turen er på ca 15,7km og stigningen er på ca 806 høydemeter.

Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time. Jeg vil tro det går med ca 5t i gå tid. Sett av ca 6t totalt med pauser. Kom og bli med! :)

 

 

Kart
Kart av turen

Leaflet Kart: 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering ASJTR Gruppen

 

 

Viktig
Viktig - Les nøye!

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
   
 2. Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og niste/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro.

 

 

Sett deg på venteliste i dag!

 

Påmelding
Påmelding (fullt) / Avmelding

Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, det kan du gjøre via vårt avmeldingsskjema. Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 25.01.2020 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 33 stk

 1. Kjell Arild
 2. Heidi
 3. Aina Helen
 4. Siv
 5. Marit
 6. Tina
 7. Randi
 8. Bjørg
 9. Anne Reidun
 10. Siri
 11. Astrid Randine
 12. Viggo
 13. Randi
 14. Svein Egil
 15. Svein Magne
 16. Svein Magne
 17. Odd Ingve
 18. Bente
 19. Anne-Lise
 20. Lillian
 21. Ståle
 22. Gro Merete
 23. Arnulf
 24. Solveig
 25. Unni
 26. Bjørn Tore
 27. Gry
 28. Thomas
 29. Inger
 30. Turid
 31. Diana
 32. Tove
 33. Anita

 

Turledere
Turledere

Kjell Arild NummedalHeidi Bjerre

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer