Du er her

Fellestur Juni 2019 - Telttur til Månafossen og Mån (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Juni 2019 – Telttur til Månafossen og MånI juni inviterer vil til felles telttur for hele familien. Turen går til vakre Månafossen og Mån i Gjesdal kommune. De store gress-slettene ved Mån egner seg godt for telting, og for de som ønsker å gå seg en liten tur ekstra, så er det gode fiskemuligheter i Månavatnet. Kom og bli med på telttur sammen med oss!

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.
 

 

 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Kommune:                 Gjesdal
Tid:                              1-1,5 t en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       1,5 km en vei (Stigning 202m)
Merket:                        Ja (Rødmerket og skiltet)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Høyde:                        Månafossen 270 moh. og Mån 300 moh.

 

Møtested & Tid:
Vi møtes kl. 14:00 den 09.06.2019 på opparbeidet parkingsplass v/Eikeskog i Frafjord. Parkeringsavgift 40,- pr døgn via app eller sms. EasyPark takstgruppe er 5597.

Teltturen er fra 9. juni til 10.juni (1. og 2. pinsedag).

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Middels

Til tross for turens korte lengde velger vi å  gradere denne turen til middels. Fra Eikeskog til Månafossen er det mye stigning på kort tid. Det er på de bratteste partiene satt opp kjetting og trapper. Barna som er med på denne turen bør ha litt turerfaring, for selv om det ikke er en lang tur, så kan det være krevende for en nybegynner. I et voksen tempo vil det ta ca. 30 minutter å gå 1,5 km, vi mener derfor at vi har beregnet god tid når vi har satt av 1-1,5 time i gå tid. Vi tar det selvfølgelig rolig oppover, og ønsker at alle skal få en positiv turopplevelse.

Les mer om vanskelighetsgrad.
Les mer om vanskelighetsgrad – Barnefjellstøvelen.

 

 

Parkering
Parkering

Fellestur Juni 2019 – ParkeringParkering på opparbeidet p-plass innerst v/ Eikeskog og Månafossen i Frafjord.

Fra Ålgård i Rogaland fylke, sving av E39 med skilt opp til Sirdal og Oltedal. Du skal kjøre forbi Oltedal og Dirdal men, ved Gilja svinger du av og kjører igjennom tunnel til Frafjord. Mektige fjellformasjoner viser vei videre mot Molaug og til Eikeskog på vei 281. Skiltet til Månafossen ved Gilja. Parkeringsavgift 40,- pr.dag. GPS posisjon N58 51.532 E6 22.708.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

Fellestur Juni 2019 – Majestetiske MånafossenÅ gå på telttur er noe av det kjekkeste vi vet, og vi har lenge snakket om at vi ønsker å arrangere en fellestur med overnatting. Turmålet var ikke vanskelig å velge, da gress-slettene på Mån egner seg svært godt til telting, spesielt når vi er så mange. Fra Eikeskog stiger det nesten konstant opp til Månafossen, med en stigning på 125 høydemeter fordelt på
0,5 km. Her er et naturlig sted å ta en liten stopp, før vi fortsetter videre mot Mån.

 

 

 

Fellestur Juni 2019 – Mån er godt egnet for teltingFra Månafossen og videre til Mån gjenstår ca. 1 km og 80 høydemeter, med andre ord er de tyngste meterne allerede lagt bak oss. Vi prøver å gå mest mulig samlet, og motivere og hjelper hverandre på veien. Fint om de største kan oppmuntres til å ta følge med de minste, det er ingenting som er mindre motiverende enn når alle andre ligger langt foran. Ved Mån finner vi egnede steder til å slå opp teltene, og «rigger ferdig leiren» før vi går i gang med noe annet.

 

 

 

Fellestur Juni 2019 – Vi skal telte i vakre omgivelserOm forholdene tillater det så tenner vi et felles bål, der de som ønsker det kan tilberede middagen sin. Det bli felles leker hvor vi håper at både små og store er aktive. Vær ikke redde for å komme med forslag til leker som er kjekke å ha sammen i en større gruppe.
Ta gjerne med fiskestang og spikkekniv, og glem ikke myggsprayen! En bok til å lese i teltet, og kanskje en kosebamse, er også lurt å ha.
Vi gleder oss til vår første felles telttur, og håper at dere blir med!

 

 

 

 

Kart
Kart av turen

Leaflet Kart: 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering ASJTR Gruppen

 

 

Viktig
Viktig - Les nøye!

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
   
 2. Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Alle er selv ansvarlige for å stille med egnet utstyr til telting. Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og mat/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til ettermiddagen/kvelden, det blir fort kaldt når en sitter i ro. Tykke sokker og ull er gull verdt i teltet.
   
 6. Sti & Terreng
  En må være klar over at en fra Eikeskog til Månafossen går mye direkte på fjell, og at det kan være sleipt etter fuktige perioder. Det er også mye stigning første del av turen, hvor det på de bratteste partiene er satt opp trapper og kjetting. Det er viktig med godt fottøy som tåler vann. 
   
 7. Sikkerhet
  Ved Månafossen er det bratt stup rett ned mot elva, alle må til enhver til passe på sine egne barn, vi har ingen å miste. Ved Mån er også elva stri, og vi anbefaler ingen å la barna være alene ved elva. 

 

Arrangementet er dessverre fullt, men sett deg gjerne på ventelisten vårs.

 

Påmelding
Påmelding (fullt) / Avmelding

Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, det kan du gjøre via vårt avmeldingsskjema. Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 03.06.2019 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 28 stk

 1. Kjell Arild
 2. Marikken
 3. Pernille
   
 4. Heidi
 5. Iris
 6. Eivind
   
 7. Halvard
 8. Alfred
   
 9. Inger Lise
 10. Rita
 11. Elvira
 12. Online
 13. Jonas
 14. Troy
   
 15. May Britt
 16. Øyvind
 17. Helene
   
 18. Marko
 19. Tesnim
   
 20. Bente
 21. Tomine
 22. Mandius
 23. Mari
   
 24. Sissel
 25. Rune
 26. Henrik
 27. Vilde
 28. Olav

 

 

Turledere
Turledere

Kjell Arild NummedalHeidi BjerreHalvard Lyngra

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

Kommentarer

Kommentar: 
Jeg har to spm. 1 - kan man melde seg på uavhengig av familietur? 2 - gjelder overnattingen fra søndag 9/6 til mandag 10/6?

Kommentar: 
Hei Linn, Litt usikker på hva du mener med; uavhengig av familietur? Teltturen er forbeholdt barn med familie. Vi vil også sette opp teltturer for kun voksne senere på året :) Det er korrekt. Vi starter turen søndag 9. juni og avslutter mandag 10. juni (2. pinsedag). Hilsen Kjell Arild Nummedal

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer