Du er her

Fellestur Mai 2018 - Topptur til Brusaknuten og Joneknuten

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Mai 2018 – Topptur til Brusaknuten og JoneknutenFellesturen for mai måned går til Joneknuten, med en svipptur innom «Jærens høyeste fjelltopp - Brusaknuten». Fra Joneknuten med sine 470 meter over havet er utsikten utover i Jærlandskapet mildt sakt enorm og må oppleves! Landskapet er vekslende og flere små vann og tjern passeres på traseen. Deler av turen følger sti, mens noe også går direkte i terrenget.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Kommune:                 Time / Bjerkreim
Tid:                              3,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       12,7km rundtur (Stigning 502m)
Merket:                        Ja / Nei* (Skiltet og rødmerket – Unntak til Joneknuten)
Terreng:                      Sti, Terreng og Grusvei (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels / Krevende
Høyde:                        Brusaknuten 430m.o.h og Joneknuten 470m.o.h

 

Møtested & Tid:
Vi møtes kl 11.00 den 06.05.2018 på parkeringsplassen nordøst for Husavatnet (504-Buevegen). Det oppfordres til å kjøre samlet grunnet parkeringsmulighetene ved Husavatnet, - så alternativt oppmøte blir på Coop Prix Undheim kl 10.40 – Avreise senest kl 10.45. For dere som ikke har «reiserute» via Undheim, møt direkte ved Husavatnet.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Middels / Krevende

Terrenget er for det meste småkupert, men med enkelte gode stigninger mot toppene. Fotturen går både på sti, direkte i terreng og noe grusvei. Noen steder kan det være litt fuktig og sleipt, ha derfor gode sko, helst vanntett etter regnfulle dager. Stien veksler mellom fjellpartier, gressmarker og skogsunderlag.

Vi holder et normalt turtempo, også i oppoverbakkene. For å være med oss på fellestur må du kunne beherske og gå i et ujevnt terreng på Middels/Krevende turer.

 

 

Parkering
Parkering

Parkering nordøst for Husavatnet i Time kommune.

Fellestur Mai 2018 – Parkering nordøst for HusavatnetFra Nærbø, følg Opstadvegen181 forbi Åna Kretsfengsel i sørlig retning, sving opp mot Tvihaug på Bjorheimsvegen 150, for øvrig første til venstre etter innkjørsel til fengselet. Videre opp mot vindmølleparken og vatnet Storamoset tar en til høyre like ved Karlsbu. Følg Buevegen 504 forbi Kartavoll, Husavatnet passeres og like etter svinger du inn til høyre. Følg grusveien i knappe 200m, og skiltet parkering kommer til syne. GPS posisjon N58 38.354 E5 51.528.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

Fellestur Mai 2018 – Utsikt utover kartavatnet.Fjelltoppen Brusaknuten, også kjent for Jærens høyeste fjelltopp, er et populært turmål for mange. Men nå vil jeg gå en forlenget rundtur og vise hva Joneknuten har å by på, - for det er ikke «småtteri». Fra Joneknuten, et lite stykke unna Brusaknuten er utsikten enorm på klarværsdager – Så kom å bli med på denne topp og rundturen!

Men husk en ting før du leser videre! Dette er en tur merket «Middels / Krevende» ihht Nasjonal merkestandard og er dermed ingen tur for absolutt alle. Skal en delta på denne turen må en beherske «middels lange» dagsturetapper i normalt tur-tempo og med litt stigning. Noen etapper er også uten merking / sti og går direkte i terreng.

 

 

Fellestur Mai 2018 – På toppen av BrusaknutenVinteren var hvit og fin i dette området, men nå har våren inntatt stedet i annmarsj og da er dette et yndet topptur-sted. Dagens tur starter fra Husavatnet i Time kommune. Første etappe går på grusvei opp til Kartavatnet, og derifra videre til Brusaknuten på sti. Fra Husavatnet til Brusaknuten er det godt rødmerket og lettgått.

 

 

 

 

 

 

Fellestur Mai 2018 – På toppen av Joneknuten!Husk gode og vanntette fjellsko! Fra Brusaknuten til Joneknuten må en gå direkte i terreng, det er heller ingen merking å se. Noen steder kan terrenget være litt vått, men vi holder oss så godt som mulig unna både Søra- og Nordraskådamyra på veien mot Guritjørn. Store Dalen passeres før den stupbratte Joneknuten bestiges på østsiden. Er været «med oss» tar vi pausen på toppen mens vi nyter «Jærens» vakreste utsikt!

 

 

 

 

Fellestur Mai 2018 – På vei ned i Store Dalen og TrollshaugdalenFra Joneknuten følger vi Store Dalen og Trollshaugdalen ned mot Kartavatnet igjen. I Store Dalen er det tufter etter gamle bygninger, mulig en gammel høyløye? I disse dalførene er det stedvis sti å følge. Terrenget er småkupert, utsiktsrikt og for det meste lettgått ned mot Kartavatnet igjen.

 

 

 

 

 

NB!

Fellestur Mai 2018 – Vi nærmer oss Kartavatnet og turen går mot slutten.Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en middels-lang dagstur i klassisk skogsterreng. For hele turen holder vi et normalt tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på turen er på 12,7 km og stigningen er på 502 høydemeter. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

Jeg vil tro det går med ca. 3,5t i gå tid. Sett av ca. 4 -4,5t totalt med pauser. Kom og bli med! :)

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Generell turbeskrivelse
Generell turbeskrivelse

Joneknuten - Topp og rundtur via Brusaknuten

 

 

Viktig
Viktig

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
   
 2. Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og niste/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro.

 

 

Påmelding - Meld deg på i dag!

Påmelding
Påmelding / Avmelding

Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, det kan du gjøre via vårt avmeldingsskjema. Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 05.05.2018 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 28stk

 1. Kjell Arild
 2. Heidi
 3. Marianne
 4. Odd Arne
 5. Grete
 6. Hanne
 7. Tørres
 8. Gro Merete
 9. Arnulf
 10. Randi
 11. Tom
 12. Svein
 13. Bjørg
 14. Bjørn Tore
 15. Ingrid
 16. Vigdis
 17. Roy
 18. Aino
 19. Laila
 20. Egil
 21. Helen
 22. Oddvar
 23. Toril
 24. Linn
 25. Silje
 26. Tone
 27. Kjell Åge
 28. Jon Einar

 

 

Turledere
Turledere

Kjell Arild NummedalHeidi Bjerre

 

 

 

 

Fellestur beskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Kjell Arild Nummedal

 

 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer