Du er her

Fellestur Mars 2018 - Fra Møgedal til Storlibu

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Mars 2018 – Fra Møgedal til StorlibuVi prøver oss på ny på en tur til Storlibu, etter at vi i desember var nødt til å endre turen grunnet mye snø. Turen til Storlibu er en flott fottur som går i nydelige omgivelser. På veien går vi innom gården på Imeseid, før vi passerer den populære hengebroa som tar oss til Storlibu. Her fyrer vi opp bålpanna og tar en litt lengre matpause en vi vanligvis pleier å ha.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Kommune:                  Eigersund
Tid:                              2,5 timer tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       Ca 6,5 km tur/retur (Stigning 270m)
Merket:                        Ja (Skiltet og rødmerket)
Terreng:                       Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Høyde:                         Imeseid 150moh, Storlibu 140 moh og Skinnstakkfjellet 295moh.


Obs!
Vi går også oppom Skinnstakkfjellet og nyter den flotte utsikten dette fjellet gir!
Turens gåtid vil være 2,5t, men med grillpause må en nok sette av 3,5 timer på hele turen.

 

Møtested & Tid:
Vi møtes kl 10.30 den 11.03.2018 ved parkeringsplass og turstart for Storlibu ved Auglend/Møgedal i Eigersund kommune (se beskrivelse nedenfor).

Vil noen møtes på Vikeså for samkjøring kan en møte ved Coop Marked Vikeså klokken; 09.45.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Middels

Tur/retur fra Auglend (Møgedal) til Storlibu er Enkel i vanskelighetsgrad, men vi går også oppom Skinnstakkfjellet og dermed velger vi å gradere turen til Middels. Stien er enkel å følge og i tillegg lettgått. Noen steder kan det være litt fuktig og sleipt, ha derfor gode sko, helst vanntett etter regnfulle dager. Stien veksler mellom fjellpartier, gressmarker og skogsunderlag. Turen har liten stigning og det «krever» ingen spesielle ferdigheter å gå her.  Kryssing av bekker og elver skjer på bru/hengebru. Traseen langs fjellet er sikret med stålgjerde.

Vi holder et normalt turtempo, også i oppoverbakkene. For å være med oss på fellestur må du kunne beherske og gå i et ujevnt terreng med gode stigninger over tid.

 

 

Parkering
Parkering

Fellestur Mars 2018 – Parkering på Auglend innenfor Møgedal i Eigersund kommune.Felles oppmøte på Auglend innenfor Møgedal i Eigersund kommune.

Følg E39 forbi Vikeså og fortsett mot Helleland. Kjente Bens-Cafe og Shell 7-eleven passeres langs veien. Ikke mange minuttene senere er det skiltet til Eia (Eia 15km), sving av til høyre og fortsett videre på Eiaveien. Kjør over jernbanebroa og følg veien videre. Ved skilt inn til Drange (Drange 2km) svinger en av til høyre og følger Drangeveien Fv78 oppover. Veien deler seg i to og en får valget mellom å fortsette på Drangeveien eller sving av til høyre på Møgedalsveien, følg skilting mot Møgedalsveien. Følg veien videre, sving ikke av noen steder før en kommer til Møgedal/Auglend. Det er en lang vei og en vil få følelsen av å ha kjørt feil flere ganger, følg asfaltveien. Der en skal svinge ned til parkeringsplassen er det skiltet ute med veien «Kvednaflat / Topptur / Auglend» ta av ned til venstre her. Neste kryss står det et treskilt med teksten «Imeseid / Tursti-P». Følg grusveien ned til den store og romslige parkeringsplassen her nede. Fra Helleland må en regne ca 25min kjøretid. Gratis parkering. GPS posisjon N58 29.893 E6 08.123.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

Fellestur Mars 2018 – Fjellgården ImeseidI mars ønsker vi å ta dere med på turen til Storlibu, som er mest kjent for den store flotte hengebroa en må over. Vi starter på Møgedal hvor vi følger broa over bekken, og går på sørvest-siden av Sandfjellet. Langs Eigelandsvatnet er traseen sikret med stålgjerde. Videre går vi for det meste i skogsterreng til vi kommer til gården Imeseid. Her tar vi gjerne en liten stopp og ser oss litt om, men mat og kaffe kan vi vente med.

Fjellgården på Imeseid ble fraflytta i 1960, men i dag disponeres dette flotte stedet av 1.Eigersund Speidergruppe. Bygningene er velholdte og stedet fremstår som godt tatt vare på. Imeseid ligger idyllisk på et høydedrag mellom Eigelandsvatnet (Imeseidtjørna) og Hyttevatnet.

 

 

 

Fellestur Mars 2018 – Hengebroa mellom Imeseid og Storlibu.Fra Imeseid følger vi stien gjennom granskogen, til den flotte hengebroa «Hyttevassbrua» ligger foran oss. Her stopper vi naturlig nok og knipser litt bilder av broa, før vi går over til andre siden hvor vi etter kort tid befinner oss ved Friluftshytta Storlibu. Her fyrer vi opp bålpanna og koser oss litt ekstra – ta gjerne med noe godt å tilberede over bålet, og husk litt ekstra varme klær til pausen! Vi følger samme rute på tilbakeveien.

 

 

 

 

Fellestur Mars 2018 – Det er nydelig ved Storlibu.

NB!
Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en middels-lang dagstur i klassisk skogsterreng. For hele turen holder vi et godt tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på turen er på ca 6,5 km og stigningen er på 270 høydemeter. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

 

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

 

Generell turbeskrivelse
Generell turbeskrivelse

Storlibu – Fra Møgedal via fjellgården Imeseid

 

 

 

 

Viktig
Viktig

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
   
 2. Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og niste/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro. (Brodder, vannføring, hund, tog, parkering, viktig informasjon, osv)
   
 6. Sti & Terreng
  Skogsterreng med enkelte sleipe / glatte partier. Husk at for denne turen må en ha vanntett fottøy.

 

 

 

Påmelding – Benytt vårt påmeldingsskjema
Påmelding – Benytt vårt påmeldingsskjema

         Avmelding - Benytt vårt avmeldingsskjema

Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, det kan du gjøre via vårt avmeldingsskjema. Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 10.03.2018 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 22stk

 1. Kjell Arild
 2. Heidi
 3. Cerine
 4. Leif Jarle
 5. Svein Audun
 6. Marit
 7. Aina
 8. Sven Egil
 9. Margrethe
 10. Marianne
 11. Grete
 12. Hanne
 13. Tom
 14. Grete H
 15. Målfrid
 16. Ingrid
 17. Kariann
 18. Jon Einar
 19. Per Gunnar
 20. Karin
 21. Geir Tore
 22. Astrid Randine

 

 

 

Turledere
Turledere

Kjell Arild NummedalHeidi Bjerre

 

 

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer