Du er her

Fellestur November 2018 - Triotopptur fra Snorestad

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur November 2018 - Triotopptur fra SnorestadI November smeller vi til med en rundtur hvor vi går innom hele tre topper! Vi starter fra Snorestad i retning Skårlandskula, men før toppen skjærer vi av og går mot Sikvalandskula hvor vi tar dagens første toppstøt. Videre går turen til Edlandskula, før vi avslutter med å toppe Sikvalandskula. En nydelig og utsiktsrik rundtur, vi gleder oss!

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                  Time / Gjesdal
Tid:                              4 t rundtur (I tillegg kommer pauser)
Lengde:                       11,9 km (Stigning 581m)
Høyde:                        Sikvalandskula 424moh., Edlandskula 378moh., Skårlandkula 401moh.

 

 

Møtested & Tid:
Vi møtes kl 09.30 den 18.11.2018 på Coop Prix på Undheim (Time kommune). ALLE møter på Undheim, ingen unntak! Her samles vi i færrest mulig biler og samkjører til Snorestad.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Middels

Basert på turens lengde og stigning er rundturen klassifisert som Middels i vanskelighetsgrad. Runden går delvis på rødmerket sti, og delvis på umerket sti hvor det stort sett er greie tråkk å følge. Landskapet er åpent og oversiktlig. Husk vanntett fottøy (fjellsko) og gode klær!

Vi holder et normalt turtempo, også i oppoverbakkene. For å være med oss på fellestur må du kunne beherske og gå i et ujevnt terreng over tid. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Parkering
Parkering

Parkering på Coop Prix Undheim i Time kommune. 

Fra Shell Bryne v/RV44, følg FV506 mot Ålgård. Kjør forbi Bryne sentrum og Esso stasjonen før du i neste kryss svinger av til høyre mot Undheim og inn på FV505. Etter 5,3 km må du ta til venstre for å fortsette på FV505 mot Undheim. Veien følges videre i 4 km før du er fremme i Undheim sentrum, og du må ta til høyre i rundkjøringen for å kjøre inn til Coop Prix. Parkering på baksiden av butikken, lengst ut mot bilveien. GPS posisjon N58 40.931 E5 46.435.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

Fellestur November 2018 - SikvalandskulaMed turstart fra Snorestad går vi forbi Snorestadtjørnane og Fiskelausvatnet i retning Skårlandskula, men denne toppen skal vi spare til sist. Ved foten av Skårlandskula skjærer vi av fra rødmerket sti, og følger nå enkle tråkk østover til vi får en nydelig sikt over Grunnavatnet. Herfra følger vi dalen som går midt i mellom Skårlandskula og Sikvalandskula. Dalen følges ned til Hellevatnet hvor vi går i Østlig retning til vi på ny er inne på rødmerket sti.

 

 

 

 

Fellestur November 2018 - Edlandskula

Det er nå tid for dagens første toppstøt, nemlig Sikvalandskula. Herfra følges stien ned igjen og videre i nordlig retning, før vi igjen går bort fra rødmerket sti og følger tråkk opp til Edlandskula. Fra denne toppen har vi en fantastisk utsikt utover Røyrvatnet og Homslandsvatnet.

Videre følges fjellryggen nedover i sørvestlig retning før neste fjellrygg følges oppover i samme retning. Vi er nå fremme på topp nummer tre for dagen, nemlig Skårlandskula. Rødmerket sti følges tilbake til Snorestad hvor dagens fellestur ender denne gang.

 

 

 

NB!
Fellestur November 2018 – Skårlandskula

Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en tur som er kvalifisert til Middels i vanskelighetsgrad. For hele turen holder vi et «normalt» tur-tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger rute som vist på kart nedenfor. Lengden på turen er på ca 11,9km og stigningen er på ca 581 høydemeter. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

Jeg vil tro det går med ca 4t i gåtid. Sett av ca. 4,5t totalt med pauser.

 

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Viktig
Viktig

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
   
 2. Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og niste/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro.
   
 6. Sti & Terreng
  En må være klar over at steien stedvis er myrete og at fjellet kan være sleipt om det er vått. Det er viktig med vanntett og godt fottøy.
   
 7. Fysisk utfordrende
  Det er nødvendig å være i god fysisk form, og ha erfaring fra lengre dagstur etapper for å delta på denne fellesturen. En må vite hva det innebærer å gå 11,9km fordelt ut på 4t timer med nesten 600m i høydestigning.

 

Påmelding - Meld deg på i dag!

Påmelding
VentelisteAvmelding

Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, det kan du gjøre via vårt avmeldingsskjema. Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 17.11.2018 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 30stk

 1. Kjell Arild
 2. Heidi
 3. Geir Tore
 4. Marit
 5. Elin
 6. Bjørn Tore
 7. Nathalia
 8. Terje
 9. Sverre
 10. Helge
 11. Ann Helen
 12. Diana
 13. Svend
 14. Tørres
 15. Emilie
 16. Svein
 17. Tina
 18. Anne Magrete
 19. Per Sigbjørn
 20. Terje G
 21. Siri
 22. Bernt
 23. Randi
 24. Siv L
 25. Siv H
 26. Grete
 27. Tom
 28. Solveig
 29. Sissel
 30. Siv Åse

 

 

 

Turledere
Turledere

Kjell Arild NummedalHeidi Bjerre

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer