Du er her

Fylkesoversikt i Norge


Fylkesoversikt i Norge - Velg fylke du ønsker å finne en tur i.

 

Med Norge som turmål er mulighetene mange, alt fra stupbratte tinder til idylliske daler med elveos og blomstereng er bare noe av hva en kan oppleve. Langs kystlinjen er flere steder vernet for å bevare historie, vegetasjon samt det yrende fugle- og dyrelivet en finner nettopp her.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Fylkesoversikt i Norge - Et hav av varierte turmuligheter.Populære turmål som blant annet Preikestolen, Besseggen, Kjerag, Galdhøpiggen og Trolltunga er med på og sette Norge høyt på lista, over populære land å besøke. Milevis med merkede turstier, og et bredt hytteutvalg gjør friluftslivet svært populært, enten til fots eller blant kvistede løyper på ski. Allemannsretten sikrer oss å ta del i vår flotte natur, selvfølgelig på visse vilkår.

 


 

Velg fylke, samt kommune og la deg bli inspirert til tur. Turmulighetene er mange enten en vil bestige høye fjelltopper, gå enkle dagsturer eller på telttur med familien.

 

 

 

     Aust-Agder
Aust-AgderAust-Agder fylke byr på alt fra en idyllisk kyst-skjærgård til skogs- og jordbruks områder i midtlandet, i tillegg til det enorme fjellterrenget i Setesdal. Fylket grenser til Telemark, Rogaland og Vest-Agder. Fylket byr på et knippe stinettverk til ulike turisthytter og turmål i de mange kommunene.

 

 

       Hordaland
HordalandHordaland fylke byr på et mangfold av turmuligheter, og er kanskje mest kjent for vakre Hardangervidda. Landskapet er varierende mellom høye fjell og lune viker langs kystlinjen. Dramatiske fossefall og isbreer er bare noe av hva en kan oppleve i Hordaland. Sentralt på Vestlandet, i sørvest Norge finner en Hordaland mellom Rogaland i sør og Sogn og Fjordane i nord. Telemark og Buskerud er nabofylker i øst.
 

 

 Møre og Romsdal
Møre og RomsdalMøre og Romsdal fylke er kjent for stupbratte fjell, knallblåe fjorder, ville fossefall, mektige isbreer og frodig vegetasjon. Her finner du noen av de mest kjente turistattraksjonene i landet, som Geirangerfjorden, Trollstigen og Atlanterhavsvegen. Sunnmørsalpene med sine spisse majestetiske tinder byr på kjente fjelltopper som Slogen og Hornindalsrokken, mens i Romsdalsalpene finner du blant annet den berømte Romsdalseggen og den omtalte Trollveggen. I Møre og Romsdal er aktivitetsmulighetene uendelige.

   

        Oppland
OpplandOppland fylke er kjent for sine nasjonalparker som Jotunheimen, Dovrefjell, Rondane og Reinheimen. Turmulighetene er mange i en uberørt natur, og populære Galdhøpiggen ruver majestetisk på taket av Norge. Oppland grenser til syv fylker og er å finne midt i Norge. Mjøsa er Norges største innsjø med en total lengde på 117km og 365km2.

 

 

        Rogaland
RogalandRogaland fylke byr på et varierende landskap, og et bredt utvalg av turmuligheter. Med høye fjell og særegne fjorder er turmulighetene nærmest uendelige. Jærkysten er kjent for sine vakre sandstrender i tillegg til et åpent og nakent terreng. Dramatiske fossefall, skogkledde flater og idylliske vann er også en selvfølge. Den populære Lysefjorden med turistattraksjonen Preikestolen er fylkets mest besøkte turmål.


 

 

 Sogn og Fjordane
Sogn og FjordaneSogn og Fjordane er kanskje det fylke i Norge med mest variert natur. Det er rikt på fjell, øyer, isbreer og fjorder. Her finner du Sognefjorden (Norges lengste fjord), Jostedalsbreen (den største breen på det Europeiske fastlandet) og Vettisfossen (Nord-Europas høyeste uregulerte fossefall). Store Skagastølstind, Norges tredje største topp, og den høyeste toppen i Norge som krever klatring for å komme til toppen, er også å finne her. Sogn og Fjordane har et rikt plante- og dyreliv, og har flere gode lakseelver. 

        Telemark
TelemarkTelemark fylke byr på kanskje Norges beste utsiktspost, fra Gaustatoppen 1833moh kan en på klarværsdager se en sjettedel av fastlands Norge. Toppen ruver over vakre Rjukan, og fylket Telemark blir ofte omtalt som «Et Norge i miniatyr». Det er ikke bare skogkledde flater og fjellvidder i Telemark, fylket byr også på en idyllisk skjærgård samt idylliske vann og trange daler. 


 

 

      Trøndelag
TrøndelagTrøndelag fylke byr på et svært variert landskap, et rikt dyre- og planteliv, og gode muligheter for jakt og fiske. Hele ni nasjonalparker ligger i Trøndelag, hvor Dovrefjell, Trollheimen og Sylan er blant de vakreste fjellområdene i Norge. Dovrefjell er en av de få stedene i verden hvor du kan oppleve moskus, mens Forollhogna nasjonalpark har Skandinavias mest produktive villreinstamme. Trekanten i Trollheimen er en av Norges mest populære vandrerute, og i Trøndelag kan du gå den offisielle «Norge på tvers» ruten. 

 

 

       Vest-Agder
Vest-AgderVest-Agder er kjent for sin vakre kystlinje, og er det sydligste fylket i Norge. Kystlinjen er og har vært ei viktig åre for sjøfart og handel, og det er her største del av befolkningen i fylket har bosatt seg. Fylket byr også på høyfjellsterreng i et inkluderende stinettverk mellom ulike turisthytter i Rogaland og Øst-Agder fylke. Klimaet ved kysten er frodig og skogkledd blant et rikt fugle- og dyreliv.

 

 

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer