Du er her

Kommuneoversikt i Hordaland

Her vil du finne turer rangert etter kommuner i Hordaland fylke. Klikk deg inn nedenfor eller i menyen til venstre for hvilken kommune du ønsker å finne en tur i.


 Hordaland fylke

Hordaland FylkeHordaland fylke byr på et mangfold av turmuligheter, og er kanskje mest kjent for vakre Hardangervidda. Landskapet er varierende mellom høye fjell og lune viker langs kystlinjen. Dramatiske fossefall og isbreer er bare noe av hva en kan oppleve i Hordaland. Sentralt på Vestlandet, i sørvest Norge finner en Hordaland mellom Rogaland i sør og Sogn og Fjordane i nord. Telemark og Buskerud er nabofylker i øst.

 

 

 

Velg kommune

   Etne kommune

Etne kommuneEtne kommune har store fjellområder og skogkledde lier. Åkrafjorden omkranset av stupbratte fjell ruver hele 30km inn i landet. Flere små og store fossefall dominerer i kommune, men Langfoss skiller seg ut, og er kåret blant en av de ti flotteste fossefalla i verden. Folgefonna Nasjonalpark er kommunens høyeste punkt på hele 1638moh, toppen og parken grenser til Kvinnherad og Odda kommune. I Etneelva er laksefisket populært mellom juni til september.

 
 

  Odda kommune

Odda kommuneOdda kommune byr på isbreer, fjorder og massive fjellområder. Innerst i Hardangerfjorden, med Folgefonna Nasjonalpark i vest og Hardangervidda i øst, finner vi største del av befolkningen. Kommunen er kjent for sitt bergutspring med navn Trolltunga 1100moh. Ruvende henger utspringet hele 700m over det langstrakte Ringedalsvatnet, og trekker til seg turister enten via klatreveien «via ferrata» eller den tradisjonelle turstien.

  

Ullensvang kommune

Ullensvang kommune.Ullensvang kommune ligger midt i Hardanger, og administrasjonssenteret lokalisert i Kinsarvik. Ullensvang byr på fjorder og fjell kombinert med utsiktsmuligheter en bare kan drømme om! Ved fjorden står tusenvis av frukttrær som perler på en lang snor. Kommunen grenser til kjente Hardangervidda som byr på eventyrlige fotturer, fiske- og jaktopplevelser! Dronningstien går i fjellsiden mellom Kinsarvik og Lofthus opp i 1100 meters høyde.

 

 

 

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer