Du er her

Kommuneoversikt i Rogaland

Her vil du finne turer rangert etter kommuner i Rogaland fylke. Klikk deg inn nedenfor eller i menyen til venstre for hvilken kommune du ønsker å finne en tur i.
 

Rogaland fylke

Rogaland fylkeRogaland fylke byr på et varierende landskap, og et bredt utvalg av turmuligheter. Med høye fjell og særegne fjorder er turmulighetene nærmest uendelige. Jærkysten er kjent for sine vakre sandstrender i tillegg til et åpent og nakent terreng. Dramatiske fossefall, skogkledde flater og idylliske vann er også en selvfølge. Den populære Lysefjorden med turistattraksjonen Preikestolen og Kjerag er fylkets mest besøkte turmål.

 

 


 

Velg kommune

Bjerkreim kommune

Bjerkreim kommuneBjerkreim kommune byr på blant annet skogkledde og idylliske daler, i tillegg er store deler av arealet snaufjell. Naturkommunen har ruvende fjelltopper, og høyeste topp er Vinjakula 907moh, like bak dominerer Store Skykula med 906moh. Kommunen blir ofte omtalt sammen med Gjesdal som sauekommunen, og i sørøstre del av Rogaland finner vi Bjerkreim. Perler som Kvilten og Ørsdalsvatnet med fjellgårdene Dyrskog, Landsdal og Kleppali er absolutt verd et besøk. Bjerkreim har ei av Norges beste lakseelver.

 

 

Eigersund kommune

Eigersund kommuneEigersund kommune byr på kupert og frodig landskap. Store Skykula 906moh er kommunens fjelltopp, toppunktet grenser til nabokommunen Bjerkreim. Langs kystlinjen er fjellformasjonene avrunde, mens inn i landet finner vi bratte og dominerende topper. Fyrstasjonen på Eigerøy er en familievennlig tur i idyllisk terreng, i tillegg til «Den Vestlandske hovedvei» og «Det gamle jernbanesporet».

 


 

Forsand kommune

Forsand kommuneForsand kommune er en liten kommune i innbyggertall, men i areal og som turistkommune er den stor. Landskapet er vekslende mellom fjorder, fjell og idylliske daler. Lysefjorden med kjente og populære Preikestolen samt Kjerag er med på å gjøre Forsand til et attraktivt reisemål. Turistforeningen har merkede stier på begge sider av Lysefjorden, i tillegg til et bredt hytteutvalg. Forsand er en ypperlig frilufts kommune.

 


 

Gjesdal kommune

Gjesdal kommuneGjesdal kommune er innlandskommunen og byr på et vakkert landskap, dominerende topper og idylliske daler er bare noe av hva en kan vente seg. Rogalands mektigste fossefall er lokalisert i Gjesdal, Månafossen er godt kjent og et mye besøkt turmål sammen med friluftsgården Mån. Viste du at Gjesdal er kjent for å ha Nord-Europas største steinur, Gloppedalsura? Gjesdal sammen med Bjerkreim kommune blir mye omtalt som sauekommuner. Gjesdal er rik på turstier og friluftstilbud, og er inngangsportalen til flere av DNT hytter. Kommunen grenser til Jæren og Dalane området.


 

Hjelmeland kommune

Hjelmeland kommuneHjelmeland kommune byr på høye fjelltopper, kombinert med idylliske daler og hav utsikter. Det vakre og frodige terrenget gir grunnlag for et godt jordbruk, med sauehold og kyr i spissen. Havet er ei viktig inntektskilde, og det eksporteres store mengder laks og kveite ut av kommunen. Nydelige turmål som Trodla-Tysdal er verdt et besøk, enten en går over heia til den veiløse gården, eller tar vannveien fra Årdal. Skomakarnibbå er også et kjent og utsiktsrikt turmål.

 

 

    Hå kommune

Hå kommuneHå kommune grenser til kysten og byr på et varierende og vekslende terreng. Det flate og dyrka landskapet langs kysten gjør kommunen til den største landbrukskommunen i Norge. Langs kystlinjen finner vi milevis med turstier i særklasse, i tillegg til vakre og langstrakte sandstrender. Inn i kommunen er området vekslende mellom myr og fjellterreng. Det er store fortidsskatter knyttet til kommunen, spesielt fra jernalder og folkevandringstida. Populære turmål er Steinkjerringa og Synesvarden. 

  Klepp kommune

Klepp kommuneKlepp kommune byr på sandstrender i toppklassen. På godværsdager er idylliske steder som Bore og Orre stranda, nærmest fulle av badegjester. Tur områder som Frøylandsvatnet, Kleppelunden og naturstien på Øksnevad er verd et besøk. I kommunen finner du et flertall gravhauger fra folkevandringstida. Landskapet er flatt med enkelte høydedrag, det milde klimaet gir grunnlag for et godt og produktivt jordbruk. Fuglelivet langs Orrevatnet og kystlinjen er litt av en skue for øyet.

 

 

   Lund kommune

Lund kommuneLund kommune byr på fantastisk natur, et utbredt løypenett tar det på kryss og tvers i kommune. På Sætra kjøres det opp skiløype, og ikke langt unna med bil er du på Bjørnestad Skisenter. Kommunen byr på et rikt fugle- og dyreliv, i en frodig og vakker natur. Lund er en liten kommune i innbyggertall, men stor som frilufts gren. Stier og eldre ferdselsveier, både merkede og umerkede knytter sammen nabokommuner. Moi er tettstedet hvor flesteparten er bosatt.

 

 

Sandnes kommune

Sandnes kommune

Sandnes kommune byr på et variert terreng, vekslende fra flat jordbruksjord nær sentrum, til fjellrike turmål øst for byen. Kommunen har over tid bygget opp et solid nettverk av stier, i tillegg til de klassiske T merkede. Terrenget består av fjell og skog, med nuter og gresskledde lier innimellom. Vassdrag, innsjøer og kyststrekninger er også noe Sandnes har og by på. Populære topper som Lifjellet, Dalsnuten og Bynuten for å nevne noen er verd å ta turen til.

 

 

Sokndal kommune

Sokndal kommuneSokndal kommune langs kystlinjen byr på et variert og kupert landskap. Store fjellformasjoner dominerer like ved kystlinjen, og kommunen har tilrettelagt med et bredt utvalg av merkede turstier. Flere steder er det gode muligheter for å plukke bær og sopp. Igjennom vakre Sogndalstrand kan en høre elveos fra elva Sokno, hva med å prøve fiskelykken? Kjører du ned mot Jøssingfjorden må du svinge innom husa under Helleren, innerst i fjorden. I tillegg til å være en naturrik kommune, er Sokndal den sørligste kommunen i Rogaland.


 

   Sola kommune

Sola kommuneSola kommune er lokalisert nord på Jæren og grenser til nabokommunene Klepp, Sandnes og Stavanger. Ved Hafrsfjord finner vi den moderne kommunen, det har vært tidlig bosetning omkring i dette området, det finnes spor helt tilbake til eldre steinalder. Kommunen byr på flotte traseer langs kystlinjen, i tillegg finner du kanskje Norges flotteste sandstrender nettopp her? På solfylte dager fylles kystlinjen med turgåere, badegjester og mosjonister.

 

 

Stavanger kommune

Stavanger kommuneStavanger kommune er Norges 4.største kommune. Innbyggertallet er på hele 130 000 med en stabil vekst de siste tiårene. Bykommunen er lokalisert på Nord-Jæren. Kystlandskapet er småkupert og største del av kommunens arealer er lavtliggende. Høyeste fjell er i underkant av 150 meter over havet. Kommunen byr på rike turområder både langs kystlinjen, fjorder og flere idylliske vann. Det er også tilrettelagt med flere nærturer i byområdet. Kommune og andre organisasjoner har lagt til rette for å utforme flotte friluftsområder.


 

  Strand kommune

Strand kommuneStrand kommune byr på en variert natur mellom sjø og fjell. Kommunen Strand er en del av vakre Ryfylke med sin lange kystlinje. I Jørpelandsheiene og Holtaheia finner en merkede løyper og storstilt natur. Reinaknuten er en av mange utsiktslagere i kommunene, i tillegg finnes det flotte turmål som Moslifjellet og Ulvaskogshytta for å nevne noen. Kjente Preikestolen ligg i Forsand, men med parkering i Strand kommune like ved Preikestolhytta. Kommunen byr på flotte badeplasser, både i sjø eller ferskvann.

 

 

  Time kommune

Time kommuneTime kommune er lokalisert på midt Jæren. Med et variert terreng i øst, er vestlig del mer flat med kvalitetsrik jordbruksjord. Og alle vet når det er vår, for da brukes ordtaket, «Nå æ vibå kåmen». I østlig del av kommune er terrenget mer kupert, og store fiskevann omringet av snaufjell, gress og lynghei er noe av hva en kan oppleve. Sildrende bekker langs de mange turstiene hører med. Kommunen har lagt til rette for et variert friluftsliv, enten en vil gå på de mindre turene eller vandre blant umerkede stier i åpent landskap.

 

 

  Tysvær kommune

Tysvær kommuneTysvær er en kommune sentralt plassert på Haugalandet. Kommunen har en vekslende og flott natur med ei kystlinje på hele 220km, deriblant mange flotte fjorder. Populære turområder er både Stølanuten og Himakånå, - sistnevnte er Nedstrands eget svar på Trolltunga! I Tysvær kan en også boltre seg i Høyt & Lavt klatreparken som er lokalisert i Nedstrand. Nabokommuner som Tysvær grenser til er Haugesund, Karmøy, Bokn, Sveio og Vindafjord.

 

 

Vindafjord kommune

Vindafjord kommune.Vindafjord kommune byr på frodig natur med store fjellområder og skogkledde lier. Kommunen grenser helt i nord i Rogaland fylke. Området byr på vakker kyst og grenser/innehar fjorder som Ålfjorden, Grindafjorden, Sudafjorden og Bjoafjorden. I tillegg til populære turområder kan en også overnatte på kjente Olalihytta turisthytte. Bjørndalsnuten er kommunens høyeste fjelltopp.

 

 

 

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer