Du er her

Dronningstien - Fra Kinservik til Lofthus

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Dronningstien – Fra Kinservik til LofthusDronningstien byr på vid utsikt over fjord, fjell og bre. Dronning Sonjas egen sti tar deg opp i 1100 meters høyde mellom Kinservik og Lofthus. Ned mot Lofthus går traseen på de populære «Munketrappene», før tusenvis av frukttre står som peler på en lang snor langs den vakre Sørfjorden. Fotturen er både merket og skiltet.

Sett av 5-6t en vei på den den totalt 15,2km lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                          Hordaland
Kommune:                  Ullensvang
Tid:                              5-6t en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       15,2km en vei (Stigning 916m)
Høyde:                        Duk 1107moh (varde)
Sesong:                       Juni, juli, august og september

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Krevende

Basert på turens lengde og stigning er turen fra Kinsarvik til Lofthus klassifisert som Krevende i vanskelighetsgrad. Stien er for det meste god og tydelig, men noen steder kan en kanskje føle at det er litt luftig og bratt. Det kan også være lurt å ha med staver til bruk ned mot Lofthus. Det er over 900 høydemeter ned i relativt bratt terreng.

En må en passere enkle partier med ur/steiner, - husk at disse kan være sleipe/glatte etter fuktige perioder. Det er etappevis høy stigning. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Dronningstien har alle kvaliteter i seg!
Fjord-Norge er generelt vakkert, men samlingen av fjord, ruvende fjell og glinsende breer slik som en her opplever det, hører sjeldenheten til. Langs fjorden står tusenvis av frukttre som perler på en snor. Fotturen byr seg opp i 1100 meters høyde mellom Kinservik og Lofthus, og også her er terrenget grønt, frodig og innbydende!

Anbefalt fottøy: Fjellsko (vanntett).

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Dronningstien med start fra Røte (Kinsarvik) til Lofthus/Ullensvang er godt merket og skiltet. Stien er tydelig og vi opplever det oversiktlig og enkelt å finne frem på fotturen.

Det er grusveier på både oppturen og nedfarten, men merkingen bryter ofte «hårnålsvingene» med bratte skogsstier som en kan følge hvis en ønsker.

Det er selvsagt valgfritt å gå bort til fossefallet ved Rjukande, men hoved traseen går ikke bort hit. Allikevel er det tydelig og god sti her også, og vi anbefaler å ta turen bort til den vakre elva med fossefall ned i Rjukande/Bjørnabykset.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

Turbok*TjernElv
TeltmuligheterBærplukkingKiosk*
Historie*SkogInfoplakater

* Turbok: v/ Varde på toppen av stedet Duk.
* Kiosk: Lofthus Caping.
* Historie: Dronning Sonjas sti og Munketrappene.

 

 

Parkering
Parkering

Dronningstien – Parkering v/ Røte (Kinsarvik)Parkering v/ Røte (Kinservik) i Ullensvang kommune.

Fra Ullensvang, følg Rv13 langs Sørfjorden og utover mot Kinsarvik. Mellom Augnes og Ystanes går en bilvei opp til høyre mot Røte – en kan enten kjøre her, eller rundt neset og ut videre til Kinsarvik. Kjører en rundt, skal en ta inn på avkjørselen til høyre før Esso-bensinstasjonen. Ta deretter høyre like etter og følg bilveien opp mot Røte / parkeringsplass. Første stoppested er en stor grusplass, og her det er skiltet for betaling – her må du stoppe og betale, for det er ikke mulig å gjøre det på øverste parkeringsplass. Vi kjørte til øverste parkering, og her stod alle andre også parkert. (se kjørebeskrivelse)
GPS posisjon N60 22.469 E6 41.725.

Parkeringsavgift: 200kr (kontant eller Vipps)

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

Dronningstien – Vi overnattet på Lofthus Camping.Parkering på Lofthus Camping i Ullensvang kommune.

Fra Odda er det cirka 35-40 minutt kjøring langs fjorden før en kommer til Lofthus Camping. Følg Rv13 langs Sørfjroden og videre forbi Tyssedal, Sekse og Ullensvang. Ta av til høyre og kjør opp mot Opedal og videre skilting til Lofthus Camping. Vi overnattet her, og derfor var det naturlig for oss å starte herfra. GPS posisjon N60 20.158 E6 39.455.

En kan ellers parkere ved Bunnpris på Lofthus, eller ved Opedal skule (sistnevnte gjelder kun i skoleferier).

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Dronningstien – Gerd Lillian og Diana med utsikt ut i tre fjorder!Det er tidlig lørdag morgning, skyene omkranser fjellene på vestsiden av Sørfjorden og videre sørvest mot Folgefonna, men over oss er det blå himmel. En etter en våkner vi etter en god natt søvn på Lofthus Camping. Vi spiser først frokost, deretter pakker vi og gjør oss klar for avreise.

Dronningstien kan naturligvis bestiges fra to sider, ettersom vi skal gå over fjellet, men det er nok mest vanlig å starte fra Røte (Kinservik-siden). Vi fordeler oss i to biler og kjører til turstart ovenfor Røte.

Første del av fotturen går på grusvei, men stedvis er det også skiltet med «avstikkere» inn på flere skogsstier, disse kutter flere av hårnålsvingene grusveien byr på.

 

 

Dronningstien – Svein Audun ved Dronningen sin stein og sti-start.En kan også bare følge grusveien opp til Hardangervidda, hvor den merka Dronningstien starter, cirka 735moh. Her er Svein Audun avbildet ved Dronning Sonjas stein – signert 2013 da hun «åpnet stien».

Det stiger bratt videre også, og det må vi visstnok bare bli vandt med, for foreløpig er vi kun på 800m høyde, og fotturen høyeste punkt er på over 1100moh. Riktignok flater det betraktelig ut, og terrenget er lettgått, stien er behagelig og merkingene er gode – alt ligger til rette for en perfekt fottur!


 

 

Dronningstien – Fottur over fjellet med enorm utsikt!Vi har hatt gode utsiktsmuligheter fra helt over tregrensa, hvert fall i retning vest, nord og øst, men jeg gleder meg mest til utsikten sør og innover i Sørfjorden!

Og jammen skulle ikke behovet for utsikt bli mettet! Har du vært der, og i klarvær vell og merke, så vet du hva jeg mener! Det er helt enormt.

Vi satte oss ned ovenfor Ulvskjaft, helt ut mot fjellsiden og tok en velfortjent spisepause.

 

 

 

Dronningstien – Vi er ved varden på Duk.Det er vanskelig å fordøye de mange inntrykkene fra fotturen så langt, og lite viste vi at det skulle bli bedre! Fjord, breer og fjell, i tillegg til frodig høyfjellsterreng inn på Hardangervidda, det er helt enormt og må bare oppleves!

Neste stopp er Duk, fotturens høyeste punkt. Varden står her plassert på 1107moh, og det er først nå vi får en følelse av hvor langt ned det er til turens sluttpunkt...

 

 

 

 

Dronningstien – Ei snill dame tar lagbilde av alle ved Rjukande.Ved Rjukande kan en beskue elva gå stupbratt ned i mellom to fjellsider, før den virkelig slipper seg «løs» nedover mot Bjørnabykset, men det ser en ikke fra stien.

Videre gjør stien en helomvending og fortsetter ned mot Nosi og videre nedover de populære Munketrappene. Trappene ble laget av lokale munker i årene mellom 1210 – 1537.

 

 

 

 

 

Dronningstien – Vi fortsetter nedover Munketrappene.Siste del av fotturen veksler mellom grusvei og skogssti, og selv om det bare er nedover, så er det virkelig tungt nok i dette bratte terrenget. Det kan nok være greit for mange å ha med seg gode staver på fotturen.

Fra Rjukande er det T-merket ned til Lofthus, ellers er det blåmerket over Dronningstien.

Fotturen avsluttes med behagelig traktorvei mellom epler, plommer, moreller og kirsebærtre på veien mot Lofthus Camping.

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått sommeren 2018, dato 21.juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Det er brattest opp fra Lofthus, og med dårlige knær kan det kanskje være lurt å gå opp hit, eller rett og slett gå tur/retur fra Røte.
  • Ha med nok vann over fjellet, det er lite muligheter for påfyll underveis, og første mulighet er ved Rjukande.
  • Kle deg etter forholdene, men ta med nok klær til et eventuelle væromskifte. Terrenget er værhardt og det som er trivelig, kan på minutter bli til brutalt på høyfjellet!

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Trolltunga – En fantastisk utsikt og fotturMiddalsbu Turisthytte - På skitur med pulk og telt

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Kjell Arild Nummedal.

 

Kommentarer

Kommentar: 
Hei, hvordan kom dere tilbake til Røthe for å hente bil når dere var kommet ned til Lofthus? Må man ha en ekstra bil stående ved Lofthus?

Kommentar: 
Hei June, Vi hadde to biler, en i hver ende. Du kan gjerne også booke en taxi? Hilsen Kjell Arild Nummedal, Admin

Kommentar: 
Hei For oss som ikke er så vandt å klatre i høyder, hvor bratt er det for å komme opp til stien? Er der mye stigning langs ruten når en er kommet opp?

Kommentar: 
Hei Anne Lene. Ingen klatreferdigheter trengs. Stigningen er bratt, men mye av den skjer på grusvei. Tar en tiden til hjelp kommer en seg greit opp hit :) Fordelt på 15,2km en vei - er stigning 916 høydemeter. En starter på cirka 300 moh og det flater ikke særlig ut før en når 800-900 moh. Håper dette var litt oppklarende. Hilsen Kjell Arild Nummedal

Kommentar: 
Kan jeg ta med barna på denne turen? De er 10 og 12 år. Begge har gått endel fjellturer før.

Kommentar: 
Hei, Det er vanskelig for oss å svare på om du kan ta med dine barn på turen fra Kinservik til Lofthus. Det eneste vi kan si er at turen er; 15,2km lang en vei, har 916 høydemeter og en voksen person vil bruke et sted mellom 5-6 timer. Ha en fin dag videre. Kjell Arild Nummedal - Admin

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer