Du er her

Fottur i Etne kommune

 

Fottur i Etne kommune.

 

Fottur i Etne kommune.
Det er 3 fotturer i Etne kommune tilgjengelig på våre sider. Hver tur inneholder detaljer som lengde, tid, kart, bildegalleri og turbeskrivelse.

 

 

Alle turforslag i kategorien Fottur er valgt, de listes i stigende rekkefølge nedenfor. God tur!

 

Langfoss - Et av Norges vakreste fossefall

Langfoss – Et av Norges vakreste fossefall.Langfoss er et av Norges vakreste fossefall. Fallhøyden er på hele 612m og dermed føyer Langfoss seg inn blant Norges 5 høyeste. I 2011 ble det spektakulære fossefallet kåret til et av verdens 10-flotteste fossefall! Det er lagt ned et imponerende steinarbeid for å få en god seterveg til Langfoss-stølen, og det er denne som følges til Varahaugen.

Sett av 2t tur/retur på den totalt 4,0km lange turen.
 

Flokatveitnuten 901m.o.h – Flott topptur med mye utsikt

Flokatveitnuten 901m.o.h – Etne – ToppturFjellet Flokatveitnuten ligger i Etne kommune, Hordaland Fylke. Toppen raker 901m.o.h med en fantastisk utsikt i alle retninger. På dager med god utsikt kan du se Folgefonna i retning nord. Toppen ble besteget fra Løkjelsvatnhytta hvor vi hadde tenkt å overnatte. Turen går på merket sti opp til Austmannavatnet 821m.o.h i nordlig retning, herfra må du gå ca 700m i nord vestlig retning uten merking og sti. Du bør sette av 3t tur/retur fra Løkjelsvatnhytta for å gå de 7,8km denne turen er på. Det er ingen problem å ta dette som en dagstur fra parkeringsplass ved Kritle, da bør du regne 1,5t ekstra pr.vei. Absolutt en kjempeflott tur som bør bestiges hvis du liker toppturer.

Løkjelsvatnhytta – Selvbetjent Turistforeningshytte

Løkjelsvatnhytta – Selvbetjent Turistforeningshytte – EtneLøkjelsvatnhytta ligger flott plassert i vestlig ende av Lykilsvatnet, i Etne kommune. Området består av to Turistforeningshytter. Den ene ble oppført som anleggsbrakke i 1916, Haugesund Turistforening leide hytten fra 1980 til 2001 da de ble eier av hytta. Hytten ble restaurert i perioden 2007 til 2010, og har nå 16 senger fordelt på fire rom. Sikringshytta ble bygget i 2001 og har 18 sengeplasser hvorav 4stk er på et rom og resten på hems. Dette er absolutt en familievennlig tur som kun tar 1,5 - 2t en vei fra Kritle der hvor vi startet turen fra. Utrolig flott terreng og plassering.

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer