Turbeskrivelse
Fannafjellet kan en bestige enklest fra Øvre Espedal, og ei er det særlig langt opp dit heller, men det er bratt og du er herved informert!
Vi finner raskt både parkering og turstart. Stølsveien opp i den skogkledde lia er tydelig. Det er en varm sommerdag ute, og vinden som er meldt er sterkt savnet på veien oppover!
Vi kommer først til Øvre Espedalsstølen. Det blir feil og skrive et tettsted, men vi kan altså si en samling av bygningsmasser som i dag bruker til hytter. Allikevel er de fleste av bygningene godt vedlikeholdte og idyllen er absolutt til stede – nydelig plass som anbefales!
Fra stølen er det tydelig trase videre ut i terrenget mot Jonsåna. Det som nærmest er en «vei» tar av til sti ned mot åna etter et fåtalls hundremetere. Røde prikker på trær og steiner tar oss videre oppover, men behagelig oppover! Det føles som flatt, stien er god og utsikten utover fargede røsslyngflater er enorme!
På sørsiden, like nedenfor Fannafjellet ligger rester etter et flyvrak fra 2. verdenskrig. Det var et Tysk fly av typen Junkers JU 88 (fjernoppklaringsfly) som gikk ned i fjellet den 17. februar 1943.
Videre fra flyvraket er det skiltet og rødmerket opp til Fannafjellet, som for øvrig bestiges på sørøst-siden.
Utsikten som møter oss på toppen er enorm! Langt der borte kan vi se Frafjordhatten ruve høyt i landskapet, og i luftlinje er det 4,2km bort i sørvestlig retning.
Vi tar en velfortjent pause på toppen med tidenes utsikt!
Tilbakeveien følger samme sti og stølsvei ned til parkeringsplassen igjen.
Informasjon
Turen er gått sommeren 2018, dato 29.juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.
Tillegg,
- Fotturen krysser tre bekker, og vi fylte opp vannflaskene på to av disse.
- Vis hensyn til hytte/stølseigere, samt husdyr (sau) som beiter i området. Husk båndtvang for din firbente venn.
Bildegalleri
Skriv ny kommentar