Du er her

Fellestur April 2015 - Rundtur til Dyrafjellet og toppene rundt (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur April 2015 – Rundtur til Dyrafjellet og toppene rundtFellesturen for april måned gikk til Dyrafjellet og de mange toppene rundt. Vi startet fra Tengesdalsvatnet i Sandnes kommune, det ble et solid oppmøte med hele 35 turglade mennesker. Rundturen går i et variert, utsiktsrikt og vakkert terreng, kanskje et av Sandnes flotteste? Været var vekslende med et lite glimt av alle årstider og værtyper.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.
 

 

 

 

Kommune:                 Sandnes
Tid:                              5t rundtur (Inklusive pauser)
Lengde:                       9,6km rundtur
Merket:                        Ja (Skiltet og Rødmerket)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:    Krevende
Høyde:                        Dyrafjellet 484, Husafjellet 472, Nonsknuten 472 og Bukkaknuten 452m.o.h

 


 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur April 2015 – En lang rekke turglade mennesker på vei opp mot DyrafjelletDet er en stor opparbeidet parkeringsplass øst for Tengesdalsvatnet, det er herfra utgangspunktet for dagens tur er. Det er et solid oppmøte å se i det jeg svinger inn på parkeringsplassen, og flere strømmer til. Jeg tar en opptelling og hilserunde, før det gis litt informasjon om turen. Vi starter bratt opp i lia, langs stien er det røde merker på steiner og trær.

 

 

 

 

 

Fellestur April 2015 – Helge og Eva er på vei mot Husafjellet 472mohDet var først oppe på sletta, øverst i Svedalen at vi var fulltallige. Noen sporty og spreke deltakere har tatt oss igjen etter å ha leitet litt etter parkeringsplassen. Utrolig kjekt at dere kom etter og ble med oss på rundturen. Dessverre ble stigningen for tøff for noen. Det er både viktig og en god egenskap å vite når nok er nok, samt det å vite når det er fornuftig å snu.

 

 

 

 

 

Fellestur April 2015 – Se for en flott gjeng, vi omkranser varden på Husafjellet.Vi har passert Svedalsknuten og følger den rødmerkede stien mot turens første topp Dyrafjellet. Vi tar et hurtig fellesbilde og kommer oss videre til neste topp, nemlig Husafjellet. Vi omkranser varden mens fotografen arbeider iherdig med å få alles oppmerksomhet rettet mot han, istedenfor utover i landskapet. Men, på kommando etterfulgt av en, to og tre kommer det klassiske fellestur oppropet «Eyyyy», og selvfølgelig med hendene i været.

 

 

 


Fellestur April 2015 – Heidi studerer utsikten, vi nærmer oss toppen av Nonsknuten.To av fire utsiktsrike topper er unnagjort. Det er tid for litt niste og det passer perfekt nå som sola skinner, tenkte vi. Vi danner ei lang rekke turglade mennesker, på vei ned mot Rankestitjørn. Vi finner en koselig plass i nærheten av tjernet, kaffekoppene fylles og nistepakken åpnes. Det gjør også himmelen over oss, men med ei heftig haglebyge. Heldigvis er vi godt kledd og tar det hele med et smil. Etter pausen passeres Krosstjørna, og vi har kommet et godt stykke på vei opp i lia mot Nonsknuten 472moh.

 

 

 

Fellestur April 2015 – Flotte motiver og øyeblikk fra dagens rundturPå toppen av Nonsknuten er utsikten enorm. Vi blir stående og måpe i det øynene passerer inngangen til Lysefjorden, i nordøstlig retning. På vei mot siste topp, Bukkaknuten begynner det å snø, men kun i noen minutter før sola på nytt skinner over oss. Da tar vi oss en velfortjent pause, før siste innspurt ned mot parkeringsplassen skal unnagjøres.

 


Vi vil takke for en flott oppmøte og kjekk fellestur, håper dere har hatt det kjekt. Vi snakkes!

For Turbeskrivelse, Kart og bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 


Bildegalleri
Dato: 26.04.2015

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var (30/35):
Kjell Arild
Ragnhild
Magnor
Heidi
Svend
Nina
Anne
Rigmor
May
Bjørn
Frank
Rainer
Kristina
Marie
Per Magne
Steven
Siv
Harald
Edgar
Gerd Lise
Marit
Kari
Eva
Målfrid
Linda
Åse
Erica
Donna
Lisa
Elfrid
Odd-Eirik
Wenche
Tina
Mette
Helge


 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer