Du er her

Fellestur April 2016 - Topp og rundtur til Gloppenuten 630moh (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur April 2016 – Topp og rundtur til Gloppenuten 630moh.Fellesturen for april måned gikk til utsiktsrike Gloppenuten. Toppen rager hele 630moh og med strålende solskinn ble det en utsiktsrik affære. Turen startet ved kjente og populære Brekko i Gjesdal kommune. Rundturen gikk via vakre og skogkledde Grunnersdalen og opp til Stangabudalen. Vi ble en sprek og god gjeng på 32 stykker på tur denne solfylte søndagen.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 


 

 

Kommune:                 Gjesdal
Tid:                              4t rundtur (Inkludert pauser)
Lengde:                       11,1km rundtur (Stigning 496m)
Merket:                        Ja *(Rødmerket og skiltet - Unntatt trase via Grunnersdalen)
Terreng:                      Sti / Grusvei (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels / Krevende
Høyde:                        Gloppenuten 630m.o.h

 

 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur April 2016 – En flott gjeng på vei opp Grunnersdalen.Endelig! April var måneden vi skulle komme oss opp til Gloppenuten. På tidligere turer så har enten skodda tatt utsikten fra oss, eller så har vi rett og slett ikke kommet over elva i dalen nedenfor toppen. Men i april måned derimot, på søndag 24, ja da skulle vi få både sol, sol og atter sol i følge værmeldingene. På parkeringsplassen står vi klare og tripper. Klokka vipper 10.30 og gjengen er på vei mot den frodige og skogkledde Grunnersdalen.

 

 

 

 

Fellestur April 2016 – På vei opp mot Storavatnet via Stangabudalen.Det er varmt og lummert i lia. Det er nødvendig med flere små pauser for å justere litt på bekledningen, i tillegg til å puste litt ut. Det er ikke spesielt bratt opp Grunnersdalen, men det stiger jevnt og trutt. Oppe på grusveien går vi i retning Stangabudalen. Det er fra stiskillet her godt rødmerket til toppen. Bekken er i dag enkel å krysse, nesten slik at det ble litt «for enkelt» sammenlignet med tidligere turer? Jaja, vi danner ei lang rekke videre på vår vandring opp mot Storavatnet.

 

 

 

 

Fellestur April 2016 – På toppen tar vi oss en velfortjent og god pause i solsteken.Det ble litt «spenn» i flokken på veien opp, men dette ordnet de fremste «troppene» godt med å stoppe litt på strategiske steder. Tusen takk, veldig bra og dere alle er fantastiske! På toppen studerer og foreviger mange de vakre utsiktsmulighetene toppen byr på i dag. Andre setter seg i le for vinden, med en kopp kaffe i sola. Det er virkelig god stemning og skikkelig «sommerfølelse» på toppen. Tida går fort og plutselig har vi sittet her i en halv time.

 

 

 


 

Fellestur April 2016 – Et nydelig tjern passeres på veien tilbake.Jeg glemte av tiden og ante fint lite om hvor lenge vi hadde blitt sittende på toppen. Da var Svein Audun sammen med Leif Jarle og Henriette kjappe med å si bare et par minutter, vi kan sitte litt til. Det er kjekt når en kan sitte slik på toppene! Men vi må videre, det blir kaldt selv en solfylt aprildag også. Fellesbildet tas selvfølgelig på toppen! Vi går ned Stangabudalen og følger deler av skogs / lysløypa tilbake til tunet i Brekko.

Tusen takk for en kjempeflott tur til dere alle!


 

For Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 24.04.2016
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var: (32stk)
Kjell Arild
Solveig
Guri
Sigbjørn
Ståle
Tina
Henriette
Bente
Svein Audun
Leif Jarle
Siri
Knut
Astrid
Eva
Marit
Bjørg Reidun
Gro
Mette
Aina Helen
Frank
Kristin
Cerine
Anne
Sigmund
Knut
Jan Vidar
Torkel
Siv
Oddbjørn
Rune
Ola
Jorunn

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer