Du er her

Fellestur August 2014 - Fjellveien til Dyrskog med båttur på Ørsdalsvatnet (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur August 2014 - Fjellveien til Dyrskog med båttur på ØrsdalsvatnetFellesturen for august måned gikk til det spektakulære, og langstrakte Ørsdalsvatnet i Bjerkreim kommune. Langs vatnet ligg flere nedlagte fjellgårder og blant dem Dyrskog, vi startet fra Berland og tok oss over fjellet via Marsteinfjellet. Båten M/K Ørsdølen fraktet oss fra Dyrskog til Odlandstø, den guidede båtturen tok om lag 30minutter. 

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.
 


 

Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                              3,5t fottur en vei (Inkludert pauser)
Lengde:                       7,8 km fottur en vei
Merket:                        Ja (Rødmerket)
Terreng:                      Kjerrevei og Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Ørsdalsvatnet 64m.o.h, Dyrskog 130m.o.h og Marsteinfjellet 557m.o.h

 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur August 2014 – Med start fra Berland går vi samlet mot Dyrskog.Månedene går fort, og ferien er snart et avsluttet kapittel for mange. Nye turmuligheter venter, og fellesturen for august er en av dem. Fjellveien til Dyrskog viste seg å være populær, hele 57 stykker viste interesse for arrangementet. Men dessverre ble det enkelte avmeldinger pga sykdom, vær og andre grunner. Og med 40 forhåndspåmeldte, sto hele 34 turglade mennesker klar ved Bjerkreim skole.

 


 

 

 

Fellestur August 2014 – Det er tid for en liten pauseSola skinner og vi har allerede kommet oss opp til Fossvatnet, her tar vi oss en liten pause. Ikke for å hvile, men for å skifte til sommerbekledning. Det tette regntøyet pakkes bort, og en etter en hopper vi fra stein til stein langs det speilende, og idylliske vatnet opp mot Vålandstjørni. Regnfulle dager har ført til høye vannstander, og enkelte velger å vade over bekken ved tjernet, mens andre har høye fjellsko og tråkker forsiktig over. Vell ute av den skogkledde lia tar vi oss en liten, men en velfortjent pause.

 


 

Fellestur August 2014 – Utsikt inn mot Ørsdalen fra MarsteinfjelletVi passerer Doltatjørna, terrenget er vått, og de myrlendte partiene bærer preg av nedbørsrike dager. Men med en god porsjon tur glede, og en god innsats kom vi oss alle opp til avstikkeren ved Rondeknuttjørna. Her deler vi oss, en gruppe velger å gå direkte ned til Dyrskog, mens flertallet vil opp til Marsteinfjellet og se Ørsdalsvatnet fra uvante høyder. Utsikten er utmerket.
 

 

 

 


 

Fellestur August 2014 – Utsikt ned mot DyrskogPå vei ned fra Marsteinfjellet ser vi M/K Ørsdølen som er leid inn til å hente oss på Dyrskog. Båten går guidede turer i sommermånedene, og er ute på fast søndagstur. Så foreløpig har vi intet hastverk, og tar det rolig ned den stupbratte og skogkledde fjellsida til Dyrskog. Terrenget åpner seg og de mange frukttrærne kommer til syne, geilen fører oss ned til tunet på Dyrskog. Gården ble fraflytta i år 1975, men ble bebodd i sommermånedene frem til år 2000.

 

 

 

Fellestur August 2014 – En pause i tunet på DyrskogGården er på hele 700 mål, hvor kun 18 mål er dyrket. Dyrskog er kjent for sine frukttre, her finnes det nemlig over 200 ulike typer. Og med over 35 ulike sorter epletre er det litt å velge mellom. Dyrskog har mottatt Landbrukets Kulturlandskapspris for å ha tatt godt vare på kulturlandskapet, og like fint ser det ut den dag i dag. Sauene beiter i lia, mens vi nyter nistepakken til en varm og god kaffekopp. Sola skinner, og det er tilnærmet vindstille.

 

 

 

 

Fellestur August 2014 – M/K Ørsdølen ligger ved brygga på DyrskogLangt i det fjerne kan vi høre den tresylindrede båten komme, vi pakker sammen og går ned til brygga. Båtfører Kåre Sverre Spødervoll ønsker oss velkommen om bord, vi tar plass og lytter til den guidede hjemturen til Odlandstø. Flere nedlagte fjellgårder og stedsnavn passeres, deriblant Landsdal og Kleppali. Vi har halvparten av bilene parkert på Odlandstø, og den andre halvparten på Berland.

En fin fellestur avsluttes, og jeg vil takke hver og en av dere for en flott tur! Takk for turen.
 

For Turbeskrivelse, Kart og bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 17.08.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Turen var sponset av K. LUND Offshore as
M/K Ørsdølen var leid inn for anledningen. En stor takk til K. LUND offshore as som har gjort det økonomisk mulig å utføre denne spektakulære rundturen.

Fellestur August 2014 – Sponet av K. LUND Offshore as


 

 

 


 

 

Med på tur var:
Kjell Arild
Ragnhild
Magnor
Olga
Kari
Leidulf
Thomas
Konstanse
Egil
Helen
Hedda
Anne
Egil
Mari
Vegard
Ståle
Hege
Nancy
Nina
Tom
Marianne
Gunnar
Siri
Ingunn
Grete
Anne Berit
Janne Elin
May Bergitte
Kristina
Merethe
Karin
Mette
Linda
Torunn

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer