Du er her

Fellestur August 2015 - Fjellveien til den nedlagte gården Kleppali (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur August 2015 – Fjellveien til den nedlagte gården Kleppali.Fellesturen for august måned gikk til Kleppali og fjelltoppen Såta 344moh. Den nedlagte fjellgården ligger på solsiden av det langstrakte Ørsdalsvatnet, i vakre Bjerkreim kommune. Det ble en populær tur, responsen var enorm. Fra Holmen gikk hele 39 turglade vandrere til Kleppali. Vi var heldig med været og turen gikk i strålende sol hele dagen.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.


 

 

Kommune:                   Bjerkreim
Tid:                              4,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       13,9km rundtur (Stigning 607m)
Merket:                        Ja / Delvis (Rødmerket og skiltet – Se info nedenfor)
Terreng:                      Sti / Traktorvei (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:     Krevende
Høyde:                        Kleppali 156m.o.h og Såta 344m.o.h

 

 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur August 2015 – På vei mot Øyarvatnet.Det var avtalt felles oppmøte på Vikeså, kl 10.30. I minuttene før, kjører en etter en bil inn på butikken Coop Marked. Det var her vi skulle møtes. Etter at litt felles informasjon var gitt, splittet vi oss i de ulike bilene som skulle kjøre ned til Holmen. Totalt åtte biler fordelt på 39 glade turgåere. Turen starter brått opp mot Riblandsdalen. Stigningen varer ikke lenge før det flater ut, og en traktorvei fører oss innover mot Nordavatnet og Øyarvatnet.

 

 

 

 

Fellestur August 2015 – Utsikten ned mot Kleppali er virkelig flott.Mellom Nordavatnet og Øyarvatnet overtar skogsti, stien er lettgått, men det gjelder bare for et lite parti her. Nede ved Øyarvatnet må store stener og ur passeres. Vi tar det hele i et rolig tempo, både for to og firbente. Øst for Øyarvatnet på en høyde hvor stien passerer, oppnår vi en enorm og flott utsikt. Den nedlagte fjellgården Kleppali er i sikte!

 

 

 

 

 

 

Fellestur August 2015 – Vi har satt oss ned ved den nedlagte gården Kleppali.Den rødmerkede stien fører oss ned lia mot Kleppali. Sola skinner og vi finner en god plass for en liten rast, i nærheten av bygningene. I dag brukes den nedlagte fjellgården som beite for sauer og ungdyr. Huset på gården stammer fra år 1863, mens løa ble bygget i 1926. Da løa ble bygget var den en av få der sauene gikk på lekter i Bjerkreim, siloen er fra 1960 årene.

 

 


 

 

 

Fellestur August 2015 – Nede ved brygga er det flott langs Ørsdalsvatnet.Nede ved det langstrakte Ørsdalsvatnet ligger brygga tilhørende Kleppali, ca 1km fra tunet og med en høydeforskjell på 80m. Frem til denne brygga ble bygget i 1960 årene, ble den gamle brygga ca 400m lengre inn mot Ørsdalen benyttet. Terrenget opp hit var krevende og bratt, det gikk nesten med en hel dag for å få opp et tonn gjødsel eller kraftfor med hest og slede. Vi tok selvsagt turen ned til brygga. To deltakere kastet seg også uti Ørsdalsvatnet.


 


 

 

Fellestur August 2015 – Espen på toppen av fjelltoppen Såta 344moh.Det er på tide å vende tilbake til gården. Fremfor hovedhuset ble fellesbildet tatt, for en flott gjeng! Nå bærer det i vei opp mot Øyarvatnet igjen, på nytt må vi over ura her. Midt i Riblandsdalen skilte vi lag, det var satt opp med «valgfri» topptur på dagens tur. Herfra er det knappe 15min å gå ned til Holmen. Vi ble en hel gjeng som gikk over fjelltoppen Såta. Det ble en flott liten bonustur, før vi også kom ned igjen til Holmen.

 

Tusen takk til dere alle som var med på fellestur til Kleppali. Dette ble en kjempeflott tur! Vi holdt oss samlet, hadde det sosialt og moro under hele turen. Jeg vil også rette en stor takk til Asbjørn, som er grunneier og bonde i Holmen. Sammen gikk parkeringen på tunet unna som en lek.

 

For Turbeskrivelse, Kart og Bildegalleri kan du klikke deg inn på artikkelen her.
 

 

Bildegalleri
Dato: 23.08.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var: (39stk)
Kjell Arild
Helen
Ania
Siri
Sigrun
Arne
Ingunn
Lisa
Donna
Espen
Bente
Ann-Theres
Marit
May Kristin
Marit
Siv Tone
Ragnhild
Magnor
Stine
Vivi
Turid
Siv
Sandra
Diana
Bruse
Solveig
Tonje
Ingve
Lene
Kari
May
Kari
Leidulf
Solveig
Melissa
Solfrid
Solfrid
Leif
Jorunn

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer