Du er her

Fellestur August 2016 - Topptur til Vådlandsknuten via Tverromdalen (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur August 2016 – Topptur til Vådlandsknuten via Tverromdalen.Fellesturen for august måned gikk til utsiktsrike Vådlandsknuten. Vi har arrangert fellestur her før, men aldri via flotte Tverromdalen. Turen finner sted i Gjesdal kommune. Stien er vekslende i et kupert, men for det meste åpent og greit fjellterreng. Dette blir en av «årets favoritt tur» var det annonsert med, å sannelig ble det ikke en råflott tur med hele 37 turglade mennesker.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Gjesdal / Bjerkreim
Tid:                              5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       18,3km rundtur (Stigning 732m)
Merket:                        Ja / Nei (Skiltet og T merket – Se turbeskrivelse for mer info)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende (Lang lengde og god stigning)
Høyde:                        Vådlandsknuten 811m.o.h

 

 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur August 2016 – Liten stopp ved Longatjørn.Det er søndag og ny fellestur. Mange har funnet veien til Rema 1000 Ålgård hvor vi har hoved oppmøtet i dag. Været skimter til med glimt av sol igjennom skydekket og behagelig temperatur, - så får vi håpe det holder turen ut. På Madland tar vi litt info og teller opp til hele 37 stykker, - imponerende og veldig kjekt! Traseen gikk opp Fossbekken og videre til Maribakken. På bildet tar vi oss en velfortjent pause ved Longatjørn.

 

 

 

 

Fellestur August 2016 – Utsikten fra Vådlandsknuten skuffer aldri i klarvær!Vi har passert Hanklatjørna, Rolighetsvatnet og ura like ovenfor her. Kun en kort motbakke gjenstår før toppen er et faktum. Utsikten fra Vådlandsknuten skuffer aldri i klarvær, - heller ikke i dag. Til topps kom vi alle og det fotograferes, skrives i turboka å drøse på kryss og tvers. Stemningen er på topp blant disse ivrige fjellvandrerne. Det blåser og er i kaldeste laget for en rast, slik at vi blir ikke stående lenge og nistepakken nytes i le for vinden like nedenfor toppen.

 


 

 

Fellestur August 2016 – Nydelig utsikt utover i Tverromdalen.Traseen videre mot Tverromdalen går i et åpent og nakent fjellterreng. Stien er for deler av etappen fraværende og de røde T-merkingene er det også langt mellom, så denne etappen kunne med fordel vært «frisket» opp litt. Enkle regnbyger kommer over oss, men akkurat ikke nok til at vi trenger å ta på oss regnklærne. Stiskille ned til Tverromdalen kommer til syne og vi blir stående og måpe.

 

 

 

 

 

Fellestur August 2016 – Steinsatt sti langs Gloppevatnet.Synet som møter oss er frodige fjellsider, vakre dalpartier og spektakulære fjellformasjoner. I tillegg til vann og bekk som sildrer ned mot Madlandsvatnet. Stien går både i et åpent, men også skogkledd parti nedover. Langs Tverråna står ei hytte oppført, her tar vi oss en ny og velfortjent pause. Gjengen koser seg, og i dag har vi så langt hatt en superflott tur! Turen avsluttes etter å ha passert Gloppevatnet og Mjåvatn, - videre over myra og opp i den skogkledde lia mot parkeringsplassen.

Tusen takk for en fantastisk tur til dere alle! :)

 

For Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 21.08.2016
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var: (37stk)
Kjell Arild
Henriette
Anders
Marit
Anne
Gry
Erik
Solveig
Mona
Rigmor
Kay
Bente Tove
Cerine
Nina
Svein Audun
Knut Inge
Siw
Anne Berit
Bente
Svanhild
Henny
Sverre
Aina Helen
Ellen Marie
Torbjørn
Knut
Trond Øyvind
Astrid
Aina
Ståle
Ragnhild
Magnor
Torin
Brian
Laila
Vibeke
Terje

 

Kommentarer

Kommentar: 
Påmelding til fellestur

Kommentar: 
Hei Bente, Så kjekt og velkommen skal du være! Til informasjon kan ikke kommentarfelt benyttes for påmelding. Jeg har nå registrert deg og du vil motta en mail på epostadressen du oppgav i kommentarfeltet her. Du trenger ikke foreta deg noe denne gang, men til neste fellestur, vennligst benytt påmeldingsskjema i artikkelen ovenfor kommentarfeltet :) Vi snakkes! Helsing Kjell Arild Nummedal

Kommentar: 
Hei, hadde hatt lyst til å være med på turen til Vålandsknuten 21. august. Ser at påmeldingen er stengt og at deltakerlista er full. Blir gjerne med dersom avmeldinger.

Kommentar: 
Hei Trond Øyvind, Du har nå mottatt en epost på epost-adressen du oppgav i kommentarfeltet. Takk for din kommentar og vi snakkes! Helsing Kjell Arild Nummedal

Kommentar: 
Hei, om du får noen avmeldinger så har jeg veldig lyst til å være med :) Vennelig hilsen Aina Berntsen

Kommentar: 
Hei Aina, Du har nå mottatt en epost på epost-adressen du oppgav i kommentarfeltet. Takk for din kommentar og vi snakkes! Helsing Kjell Arild Nummedal

Kommentar: 
Trege meg har ikkje klart å melde meg på denne turen,er det plass til meg.

Kommentar: 
Hei Ståle, Du har nå mottatt en epost på epost-adressen du oppgav i kommentarfeltet. Takk for din kommentar og vi snakkes! Helsing Kjell Arild Nummedal

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer