Du er her

Fellestur august 2017 - Rundtur fra Vinddalen via Fossjuvet til Røssdalen

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur august 2017 – Rundtur fra Vinddalen via Fossjuvet til Røssdalen.Fellesturen for august måned går til det spektakulære Fossjuvet i Forsand kommune. Vi starter fra Norsk Folkehjelp si hytte i Vinddalen. Turen går først til Fossjuvet og deretter ned i Røssdalen via Indredalen i disse spektakulære dalførene. Området er formet av massive naturkrefter, noe Fossjuvet er et klart svar på – Kom og bli med!

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Kommune:                 Forsand
Tid:                              6t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       18,6km rundtur (Stigning 721m)
Merket:                        Ja / Nei * (Merket i etapper, se kommentar nede i artikkelen)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Høyde:                        Fossjuvet 680m.o.h og Røssdalen 135m.o.h.

 

Møtested & Tid:
Vi møtes kl 09.30 den 13.08.2017 ved parkingsplass til Røssdalen i Forsand kommune. Turstart er satt opp til å passe med Lauvvik – Oanes ferjen som går fra Lauvvik kai kl 08,45. En må gjerne avtale individuelt og kjøre flere sammen, men vi setter ikke opp noe felles møtepunkt for denne turen, det fordi vi trenger litt ekstra biler for å kjøre fra Røssdalen og opp til Vinndalen (rundturen krever bilkjøring).

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Krevende

Dette er en tur merket «Krevende» ihht Nasjonal merkestandard og er dermed ingen tur for absolutt alle. En bør være vant med å gå i fjellet, kunne gå lengre etapper, og i tillegg beherske gode stigninger. Det kan også være noe ulendt og til tider krevende å gå i Indredalen, særlig etter nedbørsrike dager. Noe ur må passeres, enkle vad kan forekomme hvis høy vannstand og det kan være glatte røtter i Indredalen.

Dette kan på ingen måte sammenlignes med en dagstur til hverken Preikestolen eller Dalsnuten! Vi kommer til å holde et jevnt og godt tur-tempo. Har du ikke vært med oss på tur før, og av den anledning lurer på om dette er en tur for deg? Da anbefaler vi deg å være med oss på en middels-krevende dagstur isteden.

Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Parkering
Parkering

Fellestur August 2017 – Parkering og oppmøte v/ Røssdalen.Vi møter på opparbeidet parkeringsplass ved Røssdalen i Forsand kommune.

Kjør mot ferjeleiet ved Lauvika og ta båten over til Oanes. Fra ferjekai ved Oanes sving av til høyre og over brua som tar deg til Forsand. Fortsett forbi Forsand kulturhus og videre opp mot Øvre Espedal. Det er skiltet til Røssdalen ved et veikryss i Øvre Espedal, det er her vi samles. Følg bilveien inn til endes. GPS posisjon N58 55.251 E6 18.012.

Vi samles i færrest mulig biler og kjører opp til Vinddalen og parkerer ved Norsk Folkehjelpshytta. 

 

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

 

Fellestur August 2017 – Turen starter med å stige opp mot Sletteskarvatnet.Oppmøte v/ Røssdalen er unnagjort og med noen biler parkert i Vinddalen kan rundturen gå av stabelen. Første etappe starter på driftevei opp langs dyrket mark. Videre inn i den skogkledde lia i stigende terreng, og det er først ved Sletteskarvatnet at terrenget flater ut og de spektakulære fjellformasjonene kan nytes fra nye høyder.

 

 

 


 

 

Fellestur August 2017 – Det spektakulære Fossjuvet!Flere små tjern og vann passeres, alle omringet av vakker natur i et lyng- og fjellpreget landskap. Synet som møter oss langt der fremme er enormt. Naturens egne krefter har dannet et virkelig flott skue for øyet. Det er stupbratt ned i juvet, men det føles trygt og godt å stå på stien, et lite stykke unna. Turens bratteste og lengste stigning er unnagjort, da er det viktig å fylle på med litt mat og drikke.

 

 


 

 

Fellestur August 2017 – Siv Tone nyter utsikten nedover i Indredalen og ut i Røssdalen.Vi pakker sammen sekkene og fortsetter på rundturen. Vi håper på at terrenget er tørt og godt, fordi det vil være en stor fordel for oss – det er nemlig veldig bratt nedenfor Fossåkvæven og i lia ned mot Korvabu, men vi følger stien og tar det rolig. Noen hundre meter lenger vest fra stedet Korvabu, må elva som renner ut i Indravatnet krysses. Det er riktignok sti, men til tider noe tildekket.

 

 

 

 

 

Fellestur August 2017 – Fjellene speiler seg i Indravatnet.Det er noen stener til å krysse elva som renner ned i Indravatnet, men ved høy vannføring kan det bli aktuelt å snu dersom det ikke lar seg gjennomføre og vade. Da vi gikk turen i september 2014 var det veldig greit og enkelt å gå over elva. Når vi vandrer nedover i dalen vil vi få et godt utstyr på hvordan juvet ser ut fra nedsiden! Legg merke til hvor nydelig Indravatnet speiler seg i glansen av fjellene.

 


 

 

 

Fellestur August 2017 – Siv Tone er på vei inn mot nydelige Røssdalen.Indravatnet skal passeres og her er det røde merker på trær og steiner. Lenger nede i lia må vi foreta oss et valg, skal vi gå via steinura eller krysse elva ned til Røssdalen? Det velger vi når vi står der, tenker jeg...

Vær oppmerksom på at det i Indradalen og ned til Røssdalen kan være meget sleipt på røtter og steiner – ha derfor gode sko med godt grep i sålen!

Røssdalen er et perfekt sted for småbarnsfamilier og andre turglade mennesker. På den flate og store marka beiter noen fredfulle og langhårete storfe. Det er tilrettelagt med grillgruver, toalett og en god sti fra parkeringsplassen.

Kom og bli med! :)

 

 

NB!
Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en Krevende-lang dagstur i klassisk fjellterreng. For hele rundturen holder vi et godt tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på rundturen er på ca 18,6km og stigningen er på ca 721 høydemeter. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

Jeg vil tro det går med ca 6t i gå tid. Sett av ca 6,5 – 7t totalt med pauser.

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Generell turbeskrivelse
Generell turbeskrivelse

Fossjuvet - Rundtur fra Vinddalen til Røssdalen.
 

 

Viktig
Viktig

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
   
 2. Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og niste/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro.
   
 6. Vannføring
  Det kan bli aktuelt å gå tur/retur Vinddalen via Fossjuvet dersom vannføring i elva ned til Indravatnet er for høy. Den vurderingen vil tas få dager i forveien alt ettersom hvordan været er.
   
 7. Sti & Terreng
  En må være klar over at steinene i ura opp mot Indravatnet kan være glatte, det er viktig med vanntett og godt fottøy. I tillegg byr Indredalen på flere partier med våte røtter som kan være glatte.
   
 8. Fysisk utfordrende
  Det er nødvendig å være i god fysisk form, og ha erfaring fra lengre dagstur etapper for å delta på denne fellesturen. En må vite hva det innebærer å gå 18,6km fordelt ut på 6-timer med over 700m i høydestigning.

 

 

Påmelding – Benytt vårt påmeldingsskjema
Påmelding - Benytt vårt påmeldingsskjema (Fullt - STENGT)

          Avmelding - Benytt vårt avmeldingsskjema

Husk og merk emnefeltet med navn på tur og velg «Påmelding til fellestur» i kategorifeltet. Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, benytt samme skjema, men bruk kategori "Avmelding fellestur".

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 12.08.2017 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 30stk
Kjell Arild
Ståle
Sigmund
Aleksandra
Aina Helen
Tørres
Noreen
Henriette
Marit
Olaug
Bjørg
Janne Iren
Siri
Trygve
Tove
Svein Audun
Diana
Heidi
Olav
Wibekke
Siv Tone
Kjell Åge
Leif Jarle
Jon Einar
Kim
Jan-Tore
Christine
Astrid
Daniel
Målfrid 

Turledere
Turledere

Kjell Arild NummedalStåle Pollestad

 

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Kjell Arild Nummedal.

 

 

 

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

Kommentarer

Kommentar: 
Du kan ikke bruke dette skjemaet for påmelding, men benytt det gjerne til å stille spørsmål og for andre henvendelser. Dine meldinger som legges ut her vil være synlig for alle. Husk at du også må melde deg av om du ikke skal være med på turen. Hilsen Kjell Arild Nummedal

Kommentar: 
Hei Noen som har plass til en passasjer ( uten hund ) på søndag kjell åge

Kommentar: 
Eg har plass. Kjører frå Gausel.

Kommentar: 
Det er fint , er det noen plass jeg kan parkere bilen , må også få en plass vi treffes , har du et tidspunkt for avgang

Kommentar: 
Hei. Eg har tlf 92285258. Kanskje du har eit forslag til kor og når eg kan plukka deg opp? Send det på SMS og så tar me det derifrå:)

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer