Du er her

Fellestur Desember 2014 - Rundtur til Bjødnalia via Urdådalen (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Desember 2014 – Rundtur til Bjødnalia via Urdådalen.

Fellesturen for desember måned gikk til Bjødnalia i Time kommune. Det vakre landskapsvernområdet er populært blant turgåere og mosjonister, samtidig som det byr på et rikt plante, dyre og fugleliv. Stien igjennom den skogkledde Urdådalen fikk oss til å kjenne på den trolske stemning, dalen ledet oss videre ut mot den nedlagte gården i Bjødnalia.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.
 


 

Kommune:                 Time
Tid:                              2,5t rundtur (Inkludert pauser)
Lengde:                       7,7 km rundtur
Merket:                        Nei (Stedvis skiltet)
Terreng:                      Sti / Grusvei (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Bjødnalia 164m.o.h

 


 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Desember 2014 – Vi følger skogstiene inne i Sælandskogen.Det er søndag og siste fellestur for året 2014 sto for tur, på parkeringsplassen har allerede mange møtt opp. Og en etter en kommer det flere til, tilsammen ble vi hele 22 stykker. Etter en kort intro og hilserunde bar det i vei, skogstien tar oss inn i Sælandsskogen og over bekken mellom Sjelsetvatnet og ned til Taksdalsvatnet. Vi er nå inne i et populært landskapsvernområde, langs Taksdalsvatnet er stien fuktig etter nedbørsrike dager.

 

 

 

 

 

Fellestur Desember 2014 – En liten pause i Urdådalen.Vi tar det hele i et rolig tempo og konsentrerer oss om å plassere fottøyet på riktig sted, og forhåpentligvis komme oss tørrskodd til den nedlagte gården. Men, isete sti som også kunne vært et alternativ i vintermånedene hadde vært mye verre, isteden ble det hele ble tatt med et stort smil og godt drøs. Midt i den trolske Urdådalen tar vi en liten pause. Aadne Sæland bygde for første gang veien i 1917-1918 men, den ble senere utbedret av fanger fra Opstad.


 

 

 

Fellestur Desember 2014 – Fellesbilde med nisselue.Vi kommer oss tørrskodd over Urdåna, nå gjenstår kun en liten etappe i lettgått terreng før Bjødnalia er et faktum. Det var tenkt å lage et lite bål nede ved Bjødnelivatnet og ta en god pause, men været satt dessverre en stopper for det. Istedenfor ble det en kort, men kjekk pause med godt drøs blant hyggelige turfolk. Jeg hadde ytret ønske om nisselue til fellesbildet, og jaggu ble det fellesbilde med nisselue. Utrolig kjekt og tøft!
 

 

  

Fellestur Desember 2014 – Vi nærmer oss slutten på turen.Vi er ca midt i rundturen, og noen skal ut å spise julemiddag mens andre har komle med godt tilbehør på koking hjemme. Vi holder et passelig tempo på grusveien tilbake til Sælandskogen, grusveien er kun avbrutt av en liten etappe med skogsti fra Sjelsetvatnet til parkeringsplassen.

Jeg vil takke for et utrolig kjekt år med mange fellesturer, det har vært utrolig kjekt å bli kjent med så mange hyggelige og turglade mennesker. Nye fellesturer for året 2015 er allerede under planlegging, og jeg håper både tidligere og nye deltakere ønsker å bli med på mange flere og spennende turer sammen.

 

For Turbeskrivelse, Kart og bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 07.12.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var (22stk):
Kjell Arild
Ståle
Anna
John Børge
Ragnhild
Magnor
Anne
Kristi
Tom
Nina
Siv
Harald
Leidulf
Kari
Aud Signe
Kjell
Astrid
Torill
Ahmed
May
Bjørn
Einy

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer