Du er her

Fellestur Desember 2016 - Bjødnalia via Sælandsskogen og Urdådalen

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Desember 2016 – Bjødnalia via Sælandsskogen og Urdådalen.Det går mot desember og årets siste fellestur, rundturen går til Bjødnalia i Time kommune. Det vakre landskapsvernområdet er populært blant turgåere og mosjonister. Samtidig byr det også på et rikt fugle- og dyreliv. Stien igjennom den skogkledde Urdådalen byr på en trolsk stemning. Vi avslutter turen med bålkos, kaffe/mat og godt drøs!

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Time
Tid:                              2,5t rundtur over Blåfjellet (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       ca 9-10km rundtur (Stigning ca 350-400m)
Merket:                        Ja / Nei* (Skiltet og rødmerket – Noen steder uten merking)
Terreng:                      Sti og Grusvei (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Bjødnalia 164m.o.h og Blåfjellet 272m.o.h

 

 

 

Møtested og tid:
Vi møtes kl 10.30 den 04.12.2016 på parkeringsplassen i Sælandsskogen (Time kommune). Parkeringsplassen er stor og romslig, i tillegg er det et eget toalett like ved.

Fellestur Desember 2016 – Oppmøte og parkering i Sælandsskogen.Parkering i Sælandskogen, Time kommune.

Kjørebeskrivelse fra Nærbø. Følg Gudmestadvegen 181 mot Risa og Risavegen 170, sving til høyre i krysset ved Garborg. Fortsett mot Undheimsvegen 505 til veikrysset like før Undheim. Sving av mot Ålgård til venstre og følg Sælandsvegen 205 mot Sæland. Like før sistnevnte stedsnavn er det skiltet til Sælandskogen. Parkeringsplassen er stor og romslig, det er også toalett tilgjengelig. GPS posisjon N58 42.633 E5 48.050.

 

 

 

 

Informasjon:

Fellestur Desember 2016 – Nydelig langs stien av Taksdalsvatnet.Det går mot desember, og det betyr slutten for siste fellestur i året 2016. Vi kommer selvsagt sterkt tilbake i 2017, bare for å presisere det! Forhåpentligvis er de høye fjelltoppene dekket av et hvitt lag med nysnø, gjerne ikke i nærliggende omkrets av dagens tur, men generelt inn i fjellheimen. Men, toppene kan være isete og derfor kan det være greit å holde oss i "lavlandet" hvor denne turen finner sted.
 

Men husk en ting før du leser videre!
Dette er en tur merket «Middels» ihht Nasjonal merkestandard og er dermed ingen tur for absolutt alle. Skal en delta på denne turen må en beherske lett ur, noe stigning til Blåfjellet og en middels lang dagsturetappe i godt tempo.

 

 

Fellestur Desember 2016 – Taksdalsvatnet med høstfarget terreng.Vi starter fra Sælandskogen, et populært landskapsvernområde. Området byr på et rikt plante, dyre og fugleliv. Videre leder stien oss langs Taksdalsvatnet, helt til vi står ved inngangen av Urdådalen. Den trolske og skogkledde dalen byr på flotte naturopplevelser, og side om side med den menneskeskapte stien sildrer Urdåna. Veien ble bygd for første gang i 1917-1918 av Aadne Sæland, men ble i senere tid utbedret av fanger fra Opstad.

 

 

 

 

Fellestur Desember 2016 – Det er nydelig i Bjødnalia.Et lite tjern med navn Moldtjørna passeres, ved høy vassføring er passasjen knapp, - men fult mulig. For å krysse Urdåna tar vi oss frem på et par plankebiter i tillegg til noen strategisk plasserte steiner. Langt fremme ser vi den nedlagte gården som ble opparbeidet i årene 1855-1870. En heiagjeter med navn Fanuel Svenson eide gården, han hadde til sammen tre koner, og fikk 15 barn med kun den første av konene.

 

 

 


 

Fellestur Desember 2016 – Utsikten fra Blåfjellet er upåklagelig!Vi tar kun en kort pause i Bjødnalia. Det er fordi vi avslutter dagens tur med bål langs Taksdalsvatnet. Traseen videre følger grusvei tilbake og ned til skogen igjen. Her tar vi en snarvisitt oppom Blåfjellet (valgfritt) og kommer ned via Urdådalen igjen. Dette er ingen hardhaus, og alle vil like utsikten herfra, - så kom og bli med!

 

 

 

 

 


 

Fellestur Desember 2016 – Vi samler oss rundt bålet og koser oss etter turen.Dersom været tillater det gjør vi opp et lite bål og slapper godt av i den kommende julestria. Husk å ta med skifteklær, nye varme klær, og ekstra varme klær i tillegg for å være på den sikre siden :)

Det vil bli servert kokekaffe og «annet gått». Det vil selvsagt bli mulig å varme mat på bålet, men kun dersom været tillater det. Ved regn og mye vind utgår bålbrenningen!

 

 

NB!
Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en middels dagstur. En må kunne mestre etapper i urete terreng. For hele rundturen holder vi et godt tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på rundturen er på ca 9-10km og stigningen er på ca350-400 høydemeter. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

Jeg vil tro det går med ca 2,5t i gå tid + pausen på slutten. Kom og bli med! :)

 

 

For Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du klikke deg inn på artikklene;
Bjødnalia - Rundtur via Sælandskogen og Urdådalen
Blåfjellet – Topp og rundtur i Sælandskogen

 

 

Viktig!

  • Alle fellesturer i regi av Fjell-Vandring.net er gratis, men husk at det er påmelding for å være med.
  • Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle påmeldte, informert på Facebooksiden samt skrevet på nettstedet under aktuell tur.
  • Husk å ta med gode klær etter forholdene, vanntett fottøy og niste/drikke.
  • Husk og ta med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kalt når en sitter i ro.
  • Turen er for alle og det er gratis å delta. Vanskelighetsgrad er satt til Middels. Lurer du på om denne rundturen passer deg? Les om vanskelighetsgrad her.
  • Husk eventuelle brodder dersom det er fare for ising.
  • Husk EKSTRA varme klær og i tillegg SKIFT av klær til etter turen. Det blir fort kaldt når en setter seg ned, - selv med et bål.

 

 

For påmelding, benytt vårt påmeldingsskjema.
Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål. Husk og merk emnefeltet med navn på tur og velg «Påmelding til fellestur» i kategorifeltet. Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, benytt samme skjema, men bruk kategori "Avmelding fellestur".

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 03.12.2016 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 29stk
Kjell Arild
Heidi B
Elise
Ragnhild
Magnor
Linda
Bjørn Tore
Marit
Kay
Jens
Odd-Eirik
Tove
Kariann
Audhild
Lene
Gry
Kai
Olav
Øystein
Ingrid
Marianne
Leif Jarle
Diana
Solveig
Svein Audun
Astrid Randine
Leif
Wibekke
Bente

 

 

 

Kommentarfeltet kan IKKE benyttes for påmelding.

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer