Du er her

Fellestur Februar 2016 - Rundtur i Nordra Sundet friluftsområde (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Februar 2016 – Rundtur i Nordra Sundet friluftsområde.Fellesturen for februar gikk til Nordra Sundet friluftsområde. Dette idylliske stedet langs kysten «lokket» til seg hele 53 turglade mennesker på dagens tur. Terrenget i området er både vekslende og spennende, så her fikk vi oss en ekte smakebit av vakker kystnatur. Vi gikk innom steder og topper som Storevarden, Gyrhavn, Æsan, Navarsanden og Skadbergvågen.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Eigersund
Tid:                              2,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       9,8km rundtur
Merket:                        Ja (Skiltet og Blå/Rødmerket)
Terreng:                      Sti / grus og litt asfalt (Godt fottøy er en fordel, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Storevarden 50m.o.h og Gyrahavn 5m.o.h

 

 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Februar 2016 – På vei opp til Storevarden 50moh.Turen i februar viste seg å være svært populær. Til tross for morsdag, valentines-day og vinterferie start sto hele 53stk klare til å gripe fat på dagens rundtur, noe som er ny rekord! Dagens rundtur er overkommelig for de fleste, og det genererte nok ekstra mange. Det ble raskt besluttet å «splitte» oss i to grupper, og jeg håper og tror de fleste syntes det gikk greit, samt var fornuftig. Første stopp ut var Storevarden. Her gjenspeilte kanskje ikke varden seg i toppens navn. Men utsikten derimot var upåklagelig og en skue for øyet.

 


 

 

Fellestur Februar 2016 – I Gyarhavn tar vi en pause og samles til fellesbilde.Ned fra Storevarden går som en lek og neste stopp er Gyarhavn. Terrenget er kupert og det går både opp og ned, men samtidig er det god sti og det er enkelt å ta seg frem her. Ungene har kappløp opp motbakkene, og vell oppe leites det desperat etter islagte traseer å skli ned. I havna er første pulje allerede fremme. Latter og drøs kan høres langveis fra, det er en flott dag og utrolig kjekt å være sammen med så mange glade mennesker! Fellesbildet ble tatt i Gyarhavn.

 


 

 

 

Fellestur Februar 2016 – Langs stranda på Æsan.Terrenget og turen imponerte og overbeviste oss tidlig, men stedet ved Gyarhavn tror jeg kommer til å lokke mange av oss tilbake ved en varmere sommerdag. Her kan en raste, være i gapahuken, grille og leke, - alt i ei nydelig vik godt i le for vinden. Hva med en tur i kajakk? Mulighetene er mange. Videre til stranda Æsan går de røde merkene via trolsk furuskog over fjellknausen fra Gyarhavn.

 

 

 


 

 

Fellestur Februar 2016 – Det er kupert mellom Store og Litle Navarsanden.Store og Litle Navarsanden står for tur. En etter en kaver vi oss opp bergknausene, - for å så gå ned igjen. Noen steder er det også svært bratt, men her gikk vi i stige eller holdt oss godt fast i tauer festet til fjellsiden. Slåsholmbukta passeres og stien går videre til idylliske Skadbergvågen. Flesteparten har ikke vært her før, og det er masse nytt og spennende å se hele tiden.

 

 


 

 

 

Fellestur Februar 2016 – Bryggeanlegg, benker og grillrister i Skadbergvågen.I skadbergvågen er det i likhet med Gyarhavn satt ut både benker og grill samt montert bryggeanlegg, gapahuk og toaletter. Begge stedene må være rene «paradiset» for båtfolket! Det er en nydelig dag og tempoet på dagens tur ble tatt deretter, både i Gyarhavn og Skadbergvågen tok vi små spisepauser. Det er kaldt selv en flott februar dag å sitte for lenge, men vet du hva? Etter dagens fellestur var det to av deltakerne som gikk ned for å bade i den iskalde sjøen. Tro det eller ei… Imponert!

  

Fellestur Februar 2016 – Vi er på vei opp mot "Det Gamle Jernbanesporet".Fra Skadbergvågen går stien opp og inn på «Det Gamle Jernbanesporet» fra Eigersund til Hellvik. Turen i dag gikk i et rolig tempo hvor vi hadde tid til å titte oss godt rundt, dette er jo et område de fleste ville angret på om en hadde sprunget forbi alle de vakre stedene i en racerfart. Da gjenstår det å takke alle for en kjempeflott tur, og sist men ikke minst Terje Gautestad som ledet oss trygt rundt i Nordra Sundet friluftsområde i dag. Tusen takk for en minnerik og kjekk fellestur!


 

For Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.
(Artikkelen er dessverre ikke ferdig enda)

 

Bildegalleri
Dato: 14.02.2016
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var: (53stk)
Kjell Arild
Heidi
Leidulf
Jan Martin
Tom
Turid
Eva
Joveig
Marit
Kari
Henriette
Kari
Olav
Knut
Annelill
Kristi
Svein Audun
Magnar
Grete
Ingebjørg
Elsa
Karin
Vibecke
Roy
Gry
Leif Jarle
Stig Morten
Berit
Annie
Elisabeth
Liz
Kari
Thomas
Liv Karin
Unni
Eirin
Reiner
Frank
Lilli
Marit
Richard
Andreas
Peter
Ane
Svein Ove
Terje
Melissa
Martin
Ole
Stein Erlend
Aud
Lillian
Ragnar

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer