Du er her

Fellestur Februar 2017 - Fra Egersund til Hellvik via Nordra Sundet friluftsområde

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Februar 2017 – Fra Egersund til Hellvik via Nordra Sundet friluftsområde.Vi holder oss i lavlandet, men denne gang har vi virkelig valgt en «kvalitetstur» med mange flotte naturopplevelser! Vi går fra Egersund til Hellvik, bare denne etappen i seg selv er utrolig vakker, men om en kombinerer med Nordra Sundet friluftsområde i tillegg, så er det lite i distriktet som slår dette praktområdet. Bli med oss på en lettgått, men lang tur langs vår vakre jærkyst.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.


 

 

Kommune:                 Egersund
Tid:                              3,5t gåtid (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       15,1km (Stigning 394m)
Merket:                        Ja / Nei (Skiltet og rødmerket)
Terreng:                      Grusvei / Sti (Vanntette joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Middels (Lite stigning, men lang lengde!)
Høyde:                        Gyrahavn 5m.o.h

 

 

Møtested og tid:
Vi møtes kl 09.40 den 26.feb.2017Avgang tog Hellvik – Egersund kl 09.59.
Parkering på Hellvik togstasjon, innerst på grusplassen. Toget tar cirka 6minutt fra Hellvik til Egersund. 

 

Fellestur Februar 2017 – Parkering på Hellvik togstasjon innerst på grusplass.Parkering v/ grusplass på Hellvik togstasjon
Offentlig parkeringsplass like innenfor parkering for tog reisende ved Hellvik tog.stasjon. Fra Nærbø følger vi Nordsjøvegen Rv44 mot Hellvik, bak oss passeres blant annet Vigrestad, Brusand og Ogna. Videre inn på Jærveien 44 passeres kommunegrensene mellom Hå og Eigersund, en Joker matbutikk ved Hellvik kjøres forbi før det er skiltet inn til Hellvik Stasjon, og Den gamle Jernbane med et severdighetsskilt. Sving inn til høyre og fortsett forbi parkering for tog.reisende. Gratis parkering og toalett, GPS posisjon N58 29.180 E5 53.801.

Det er selvsagt OK om en velger å ordne seg selv med en bil i hver ende, ønsker du parkeringsbeskrivelse til p. plass i Eigersund kan du klikke her (Link til turen).

 

 

 

Informasjon:

Fellestur Februar 2017 – Turen byr på nydelige naturopplevelser langs vår vakre kystlinje.Vi er midt i vintermånedene og været kan være svært vekslende, derfor holder vi oss i lavlandet også denne måneden. Fotturen fra Eigersund til Hellvik langs det gamle jernbanesporet er somregel en passelig etappe for folk flest, men i år velger vi å utvide og tar med oss vakre stier og traseer igjennom Nordra Sundet friluftsområde.

Men om du har lyst til å følge oss langs det Gamle Jernbanesporet, og synes det er nok, meld deg gjerne på, men gi oss da beskjed om det på forhånd!

Lyst til å være med?
Dette er en tur merket «Middels» ihht Nasjonal merkestandard og er dermed ingen tur for absolutt alle. Skal en delta på denne turen må en beherske «middels lange» dagsturetapper i godt tempo og med litt stigning. Vi kommer til å holde et jevnt og godt tempo! :)

 

Fellestur Februar 2017 – Vi passerer gamle Maurholen togstasjon.Turgåere og mosjonister i alle aldrer benytter seg av den innholdsrike og historiske jernbanestrekningen fra Egersund til Hellvik, det er tilrettelagt med benker og bord på en rekke strategiske steder. Både før og etter vi ankommer den nedlagte togstasjonen Maurholen passeres flere idylliske tjern. Det vil bli en god pause på Maurholen. Husk å ta med noe varmt å drikke og en god nistepakke.

 


 

 

 

Fellestur Februar 2017 – Det er nydelig i Skadbergvågen.Etter en liten pause på Maurholen bærer det videre, og om ikke lenge tar vi av og tar fatt på traseen rundt Nordra Sundet friluftsområde. Terrenget er småkupert og variert. Alt fra åpne viker med idyllisk havutsikt til trolske skoger og blankskurte svaberg er en selvfølge på denne delen av turen. Flere steder er det «kloppet» sti, dvs at det er tilrettelagt med treplanker. Stien er i tillegg etappevis rødmerket og det er skiltet med jevne mellomrom. I Gyrahavn og Skadbergvågen er det flotte bryggeanlegg, grill, benker, toaletter og «gapahuker».

  

Fellestur Februar 2017 – Navarsanden.En må være oppmerksom på at fra Store og Litle Navarsanden vil en måtte klatre i stige, og holde seg til tauer på noen steder. Vi har gått turen før med hund, men en må regne med å gi sin firbente venn litt hjelp opp noen steder.

Får vi nydelig vintervær, noe vi selvsagt håper på, så tar vi gjerne en liten pause til i Gyarhavn. Dette stedet må være rene paradiset for båtfolket!

 

 


 

NB!

Fellestur Februar 2017 – I 2016 gikk vi runden, men i år utvider vi og tar med traseen helt fra Egersund.Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en middels-lang dagstur. Vær forberedt på at det kan være is i stien, og ta gjerne med brodder dersom værforholdene tilsier det. For hele turen holder vi et godt tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på rundturen er på ca 15,1km og stigningen er på ca 394 høydemeter.

Jeg vil tro det går med ca 3,5t i gå tid. Sett av ca 4 -4,5t totalt med pauser. Kom og bli med! :)

 

Leaflet Kart: 

 

For ytterligere Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du velge tur nedenfor;

 

Viktig!

  • I skrivende stund koster en billett til lokaltoget 40,- NOK forutsatt at den kjøpes på app, reisekort eller automat på togstasjon. Møt derfor i god tid om en trenger å kjøpe billett før avgang.
  • Alle fellesturer i regi av Fjell-Vandring.net er gratis, men husk at det er påmelding for å være med.
  • Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle påmeldte, informert på Facebooksiden samt skrevet på nettstedet under aktuell tur.
  • Husk å ta med gode klær etter forholdene, vanntett fottøy og niste/drikke.
  • Husk og ta med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kalt når en sitter i ro.
  • Turen er for alle og det er gratis å delta. Vanskelighetsgrad er satt til Middels. Lurer du på om denne rundturen passer deg? Les om vanskelighetsgrad her.
  • Det er ikke alle steder like egnet for å ta med hund på denne turen, men ta kontakt om du er i tvil.
  • Enkelte etapper kan være fuktige etter nedbørsrike dager, husk vanntette og gode sko!
  • Er det fare for ising i sti må brodder medbringes. Enkelte etapper av stien og svaberg kan være glatte!

 

 

For påmelding, benytt vårt påmeldingsskjema. (Fullt)

For avmelding, benytt vårt avmeldingsskjema.

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål. Husk og merk emnefeltet med navn på tur og velg «Påmelding til fellestur» i kategorifeltet. Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, benytt samme skjema, men bruk kategori "Avmelding fellestur".

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 25.02.2017 – Maks 35 personer)
Antall påmeldte: 36stk
Kjell Arild
Heidi
Kjersti
Ragnhild
Magnor
Tove
Odd-Eirik
Anne Karin
Marit
Bjørn Tore
Astrid Randine
Svend
Anne Magrete
Per Sigbjørn
Bjørg
Henriette
Inghild
Per Magne
Solveig
Anja
Svein Audun
Aina
Kjell Åge
Jan Martin
Lillian
Linda
Elise
Lillian
Halvard
Svein
Dag
Geir
Inger Synnøve
Kari
Wenche
Wibekke

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer