Du er her

Fellestur Januar 2015 – Det gamle jernbanesporet fra Eigersund til Hellvik (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Januar 2015 - Det gamle jernbanesporet fra Egersund til Hellvik.Årets første fellestur gikk av stabelen med ny deltakerrekord. Hele 35 stykk ønsket å ta fatt på etappen fra Egersund til Hellvik, langs den gamle jernbanetraseen. Veien slynger seg i et varierende og flott terreng. Været var bra og regnet lot vente til turen var ferdig. Ved stasjonen på Maurholen tok vi en snakkesalig, latterfylt og velfortjent pause.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 


 

Kommune:                  Eigersund
Tid:                              2,5t en vei (Inklusiv pause)
Lengde:                       8,5km en vei
Merket:                        Nei (Stedvis skiltet
Terreng:                      Grusvei (Joggesko dersom været tillater det)
Vanskelighetsgrad:    Middels
Høyde:                         Høyeste punkt 41m.o.h


 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Januar 2015 – Vi danner en lang, lang rekke turglade mennesker.Det er tid for årets første fellestur, påmeldingen og responsen har vært enorm. Vi svinger inn ved jernbanebroa på vei mot den store opparbeidede grusplassen helt innerst på Hellvik togstasjon. Noen kommer direkte til Egersund med toget, andre møter her til avtalt tid kl 10.40. Toget går klokken 10,57 og med dagens teknologi hadde det fleste forhåndskjøpt billett!

 

 

 

 

 

Fellestur Januar 2015 – Det sosiale er viktig, her tar vi en liten pause på en av de mange høydedragene.Etter en liten samling ved informasjonstavla er vi i gang. Det er kaldt og et behagelig tempo opprettholdes, slik vi ikke blir stående og fryse. «Aker-brua» og det koselige stedet «Pensjonisten» er passert, her er det til sammenligning med flere andre steder utplassert benker og border. Vi blir stående på et høydedrag, like sør for Stølstjørna å kikke utover fjorden. Flotte hytter, nes og spektakulære holmer er i sikte.

 

 

 


 

Fellestur Januar 2015 – Maurholen stasjonSelv om vi forhåpentligvis ikke er utslitt og sultne, tror jeg alle gleder seg til et stopp på den nedlagte stasjonen Maurholen. Utenfor bygningene sto det flere benker og border, de rommet plass til de fleste av oss og det hele ble et flott langbord. I eldre dager kom smalsporede tog til Maurholen, i dag holder veien god standard og det er plass til et par barnevogner og flere syklister i bredden.

 

 

 

 

 

Fellestur Januar 2015 – Det fotograferes flere steder langs den flotte traseen.Den gamle jernbanen var beregnet for smalsporede tog, vidden var 1067mm mot dagens vidde på 1435mm. Banen slynger seg rundt knauser og høydedrag for å unngå fordyrende tunneltraseer, etter at den bredsporede jernbanen ble tatt i bruk i 1948 var deler av det gamle nettet overflødig og dermed tatt ut av bruk. Arbeidet langs strekningen er utført av hardtarbeidende mennesker kun ved bruk av håndmakt, når store konstruksjoner som murer og bruer skulle bygges ble det brukt store blokker i kilt stein.

 


 

Fellestur Januar 2015 – Det obligatoriske fellesbildet, for en flott gjeng!Parkeringsplassen ved Hellvik togstasjon er i sikte, vi nærmer oss slutten på årets første fellestur. Det obligatoriske fellesbildet holdt nesten på å bli glemt. Jeg gikk i mine egne tanker og ønsket deltakerne vell hjem, helt til en spurte; «Det obligatoriske fellesbildet, skal vi ikke ta det?», «Jo visst, det må vi» svarte jeg momentant. Og jeg er glad for at vi tok bildet, se den flotte gjengen!
Takk for en kjempeflott tur til dere alle.

 

For Turbeskrivelse, Kart og bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.


 

Bildegalleri
Dato: 25.01.2015

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var (35stk):
Kjell Arild
Wenche
Ragnhild
Magnor
Siv Tone
Siri
Anne
Heidi
Egil
Mari-Anne
Helge
Gry
Marit
Kari
Nina
Kristi
Tom
Aud Signe
Kjell
Siri
Kari
Leidulf
Tina
Ingunn
Anne
Wenche
May
Jannike
Sigrun
Julie
Svend
Sigrid
Kordian
Dorota
Grete

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer