Du er her

Fellestur Januar 2016 - Rundtur i Hetlandskogen (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Januar 2016 – Rundtur i Hetlandskogen.Fellesturen for januar måned gikk til Hetlandskogen i Bjerkreim kommune. Hetlandskogen er et nydelig og tilrettelagt turområde, her går turstiene på kryss og tvers. Vi fulgte den kjekke rundturen via Krågevatn og Ognavatn på en av vinterens vakreste dager. Totalt ble vi 41 stykker som tok seg frem til gapahuken i et snøkledd vinterlandskap.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 


 

 

Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                              2,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       8,3km rundtur (Stigning 261m)
Merket:                        Ja (Skiltet og merket med fargekodene Oransje og rød)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Ognavatn 104m.o.h og Krågevatn 101m.o.h

 

 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Januar 2016 – Det er en nydelig vinterdag som vil bli husket!Det er alltid spennende like før de månedlige fellesturene, men kanskje ekstra spennende nå på vinterstid. Det store temaet som må vurderes hver gang er været. Er det mye snø i stien? Is? Uvær med heftige og snøfylte vindkast? Men værmeldingene viste alt annet enn dårlig vær. Et stabilt høytrykk har sørget for en minnerik periode med mange kalde minusgrader, faktisk helt ned mot -12 grader da vi sto på parkeringsplassen.

 


 

 

 

Fellestur Januar 2016 – Vi danner en lang lang rekke på vei mot gapahuken v/ Krågevatn.Etter litt kort informasjon går vi i gang. Det dannes en lang rekke oppover i det snøkledde og hvite landskapet. Dette var en rundtur tilrettelagt til å passe de aller fleste, men at så mange som 41 stykker ønsket å bli med er bare fantastisk! Hetlandskogen er et tilrettelagt turområde hvor turstiene går på kryss og tvers blant skog og utmark. Bjerkreim kommune har i samarbeid med Statskog tilrettelagt ca 10,000 mål med ulike fritidsinteresser som blant annet padling, fottur, plukke bær/sopp i tillegg til å fiske ørret og laks.

 

 

 

Fellestur Januar 2016 – Vi tar en kort pause i solskinnet ved gapahuken.Dette er ingen lang, eller krevende tur. Men med snødekkede stier blir det hvert fall ikke enklere. Vi holder et jevnt og godt tempo mot gapahuken. De fremste pakker og trykker sammen snøen til oss bakover. Snaut en time senere står vi ved Krågevatn. Her har Statskog satt opp en gapahuk for allment bruk, det finnes også en kasse med turbok her. Selv med temperaturer ned mot -12 grader tar vi oss en pause. Men, lengden blir derimot nedkortet noe.


 

 

 

Fellestur Januar 2016 – Det ble en fantastisk flott dag og start på fellestur-året 2016!Rundturen fortsetter via Ognavatnet og tilbake til parkeringsplassen. I lia ovenfor Raubartjørna tar vi tidenes fellesbilde hvor mange flotte mennesker er samlet! For en dag, dette ble en minnerik og kjekk tur! Sola skinte på hele turen og ikke et vindpust var å kjenne. Snødybden lå på rundt 10cm. Jeg håper at alle har hatt det like kjekt og moro som jeg, dette var virkelig en flott dag og tur!

Tusen takk til dere alle som ble med, vi snakkes!

 

For Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.


 

Bildegalleri
Dato: 17.01.2016
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var: (41stk)
Kjell Arild
Leda
Astrid
Leidulf
Ragnhild
Magnor
Kristin
Aud Kari
Emma
Markus
Nora
Raymond
Astrid
Envald
Heidi
Ruth
Kari
Siv
Siri
Arild
Marit
Nancy
Olga
Tonje
Vibeke
Tonje
Hayley
Rune
Ingrid Marie
Annelill
Gøran
Oddveig
Alexander
Henriette
Neil
Annie
Karin
Svein Audun
Leif Jarle
Elisabeth
Thomas

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer