Du er her

Fellestur Januar 2017 - Topptur til Kvidaheia i Sokndal

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Januar 2017 – Topptur til Kvidaheia i Sokndal.Nytt år og ny fellestur! Denne gang tar vi turen til vakre Kvidaheia i Sokndal kommune, med start fra turisthytta Gaudland. Landskapet er småkupert og terrenget veksler mellom skogkledde traseer til mer åpne og nakne fjellområder. Det er også flere bekker og små tjern å se langs stien. På toppen er det god utsikt utover i terrenget. Turen er rødmerket og skiltet.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Sokndal
Tid:                              3t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       9,8km tur/retur (Stigning 437m)
Merket:                        Ja (Skiltet og rødmerket)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Kvidaheia 277m.o.h

 


 

Møtested og tid:
Vi møtes kl 09.30 den 15.01.2017 ved Coop Marked Vikeså (E39), parkering mot Statoil/Gamle meieriet. Det er selvfølgelig mulig å kjøre alene til Gaudland, men for de som ønsker å kjøre samlet vil det være mulig å gjøre det felles fra Vikeså, - eller avtale annet individuelt.

NB - Viktig!
Turleder Kjell Arild møter ikke på Vikeså, så her må en organisere seg selv, og kjøre på gjeldende tidspunkt selv.

Alternativt oppmøte er direkte ved Gaudland turisthytte kl 10.30.

 

Fellestur Januar 2017 – Parkering ved Gaudland Turisthytte.Parkeringsplass ved Gaudland Turisthytte i Sokndal.

Det er også mulig å kjøre om Egersund og videre til Gaudland for de som bor slikt til, men fra Bjerkreim kjører vi via Helleland. Fra Vikeså, følg E39 sørover mot Helleland. Ta av til høyre opp mot Eia på Fv32, videre på Rv501 mot Gaudland. I kryss mellom Fv32 og Rv501, følg skilting mot «Hauge i Dalane», videre langs veien er det skiltet til Gaudland på høyre side. GPS posisjon N58 23.802 E6 14.959.

NB!
Det er tidvis smal vei over «heia», sett av god tid. «Veikalkulatorer» tar normalt høyde for fartsgrensa i området, men flere steder er det vanskelig å opprettholde den her, særlig om det i tillegg er glatt føre.

 


 

 

Informasjon:

Fellestur Januar 2017 – Vi starter fra Gaudland Turisthytte.Nytt år og nye muligheter, men fortsatt er det vinter, hvert fall i følge kalenderen. Vi holder oss i «lavlandet» og da passer turen til Kvidaheia perfekt. Dette er en kjekk tur hvor en får oppleve skogstier, åpne flater og utsiktsrike knauser. Terrenget er kupert, spennende og utsiktsrikt. Det er også et yrende fugle- og dyreliv i området. Ved Gaudland turisthytte er det normalt stor aktivitet og masse overnattinger.

Lyst til å være med?
Dette er en tur merket «Middels» ihht Nasjonal merkestandard og er dermed ingen tur for absolutt alle. Skal en delta på denne turen må en beherske «middels lange» dagsturetapper i godt tempo og med litt stigning. Vi kommer til å holde et jevnt og godt tempo! :)

 

 

Fellestur Januar 2017 – Fentjørn passeres på veien innover i Spjodedalen.Med start fra Gaudland følger vi skilting mot «Topptur og Kvidafjedlet». Dette er en tur som har vært med i «På topp i Dalane» tur-prosjektet, og dermed merket med Topptur. Det er rødmerket sti vestover i lende opp i Spjodedalen. På sommerstid er det grønt og frodig her, - i tillegg til at det vokser stedvis tett bjørkeskog. Men gode sauer på beite holder sti og terreng i «sjakk»!

 

 

 

 

 

Fellestur Januar 2017 – Vi nærmer oss Kvidaheia.Fentjørn som er avbildet ovenfor passeres og vi nærmer oss enden av Spjodedalen. Ovenfor og på østsiden av Ålekjertjørna dreier vi nordvester og over myrområdet Sletthei. Er vi ekstra heldig har frosten inntatt markene i Kvidaheia, men husk gode og vanntette sko uansett! Fjellet Hedlersfjellet rundes av på nordsiden og herfra er det ikke langt bort til Kvidaheia.

 

 

 


 

 

Fellestur Januar 2017 – God utsikt fra Kvidaheia med sine 277 meter over havet.Fjelltoppen Kvidaheia rager ikke mer enn 277moh, men allikevel er det storslått utsikt herfra, blant annet ned mot det store Spjodevatnet som ligger på 162moh. Da vi laget denne fellesturen, så ble det samtidig bestemt å ta en kanotur på dette vannet med en teltovernatting, men det får bli ved en annen anledning.

Returen til Gaudland går i samme fotspor.

 

 

 

 

NB!

Fellestur Januar 2017 – Retur i samme fotspor tilbake til Gaudland.Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en middels-lang dagstur i klassisk fjellterreng. Vær forberedt på at det kan være is i stien. For hele rundturen holder vi et godt tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på rundturen er på ca 9,8km og stigningen er på ca 437 høydemeter. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

Jeg vil tro det går med ca 3t i gå tid. Sett av ca 3,5t totalt med pauser. Kom og bli med! :)

 

 

 

 

For Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

 

Obs!

  • Alle fellesturer i regi av Fjell-Vandring.net er gratis, men husk at det er påmelding for å være med.
  • Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle påmeldte, informert på Facebooksiden samt skrevet på nettstedet under aktuell tur.
  • Husk å ta med gode klær etter forholdene, vanntett fottøy og niste/drikke.
  • Husk og ta med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kalt når en sitter i ro.
  • Turen er for alle og det er gratis å delta. Vanskelighetsgrad er satt til Middels. Lurer du på om denne rundturen passer deg? Les om vanskelighetsgrad her.
  • Husk at det kan være isete og glatt i stien, det kan være lurt å ha med gode brodder dersom været og forholdene tilsier det.
  • Enkelte etapper kan være meget fuktige etter nedbørsrike dager, husk vanntette og gode sko!

 

 

For påmelding, benytt vårt påmeldingsskjema. (Stengt)
Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål. Husk og merk emnefeltet med navn på tur og velg «Påmelding til fellestur» i kategorifeltet. Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, benytt samme skjema, men bruk kategori "Avmelding fellestur".

 

For avmelding, benytt vårt avmeldingsskjema.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 13.01.2017 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 36stk (Stengt)
Kjell Arild
Heidi
Cerine
Svein-Inge
Cathrin
Kjersti
Bjørn Tore
Janne Iren
Henriette
Aina Helen
Jan Vidar
Erik
Svein
Aina
Tina
Svein Audun
Tove
Kurt
Mari Ann
Marit
Ragnhild
Magnor
Astrid Randine
Åse
Kai
Gry
Kjell Åge
Odd-Eirik
Samuel
Solveig
Inghild
Vibecke
Øystein
Wenche
Svend
Per

 

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer