Du er her

Fellestur Juli 2014 - Topp og rundtur til Vålandsknuten (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Juli 2014 – Vålandsknuten 811m.o.hFellesturen for juli måned gikk til Vålandsknuten i Gjesdal kommune, vi startet fra tilrettelagt parkeringsplass innerst på Madland. Vålandsknuten er en utsiktsklassiker i kommunen, og ruver høyt blant de andre fjelltoppene i nærliggende omkrets. Været var på vår side, selv om det så noe spøkefullt ut et par dager i forveien. Takk for en flott tur til dere alle som ble med.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.
 


 

Kommune:                 Gjesdal
Tid:                              5t rundtur (Inkludert pauser)
Lengde:                       12,3 km rundtur
Merket:                        Ja (T-merket og skiltet)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er en fordel)
Vanskelighetsgrad:   Middels / Krevende
Høyde:                        Vålandsknuten 811m.o.h


 


En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Juli 2014 – En lang rekke på vei opp langs FossbekkenDet er sommer og fint vær, forutsetningene for å bestige de høye toppene er tilstede. Denne gang gikk turen til Vålandsknuten 811moh i Gjesdal kommune. Med start fra tilrettelagt parkeringsplass innerst på Madland, gikk turen av stabelen. Hele fjorten turglade mennesker hadde møtt opp til start, riktignok noen litt senere enn andre (husk oppmøtetid).

 

 

 

 

 

Fellestur Juli 2014 – På vei mot VålandsknutenGrusveien leder oss parallelt opp Fossbekken, og videre til Fisketjørna. Ståle blir utnevnt til portvakt, og holder orden på logistikken. Skiltet stikryss tar oss mot Kvitlabekken, og første stigning er allerede i gang. En etter en hopper vi fra stein til stein i ura like før Longatjørn, det flate og nakne landskapet gir god oversikt. Longatjørn, Hanklatjørna og Rolighetsvatnet passeres før det bærer ut på neste, og siste stigende etappe.

 

 

 

 

Fellestur Juli 2014 – Hege står på toppen av Vålandsknuten og nyter utsiktenVålandsknuten er for lengst sett, det gode humøret og stemningen er på topp. Hege nyter utsikten fra 811 høydemeter over havet, mens andre benytter anledningen til å skrive i tur boka. Vi finner oss et par lune og greie sitteplasser, kaffe og niste nytes i fantastisk sommer og tur vær. Hege peker bort mot radaren på Store Skykula 906moh, retningen er sørøstlig og i samme retning ser vi Vinjakula 907moh.

 

 


 

 

Fellestur Juli 2014 – Etter en god pause på toppen, går turen ned skaret.Det er mørke skyer på vei mot oss, men etter en lang og kjekk pause må vi fortsette åkkesom regner kommer eller ikke. Pakket og klar går turen ned mot Fisketjørna, terrenget byr på enkelte bratte utfarter som vi er forberedt på. Det brukes god tid, og flere flotte naturperler fotograferes.

 

 

  

 

Fellestur Juli 2014 – Fjellformasjoner speiler seg i FisketjørnaNede ved Fisketjørna tar vi en pause og samler troppen. De høye fjellformasjonene speiler seg i tjernet, og akkurat nå ville det vært perfekt og prøvd fiskelykken?
Det åpne og nakne terrenget er byttet ut med skogkledde åser og skar, speiderhytta øst for parkeringsplassen passeres og stien ned mot bilene er snart unnagjort.

Takk for en flott tur til dere alle sammen!

 

For Turbeskrivelse, Kart og bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

 

Bildegalleri
Dato: 13.07.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Med på tur var:
Kjell Arild
Ståle
Heidi
Cesilia
Egil
Åse
Erica
Thomas
Lisa
Hege
Noreen
Jorunn
Mette
Linda

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer