Du er her

Fellestur Juli 2015 - Rundtur til utsiktsrike Selvikstakken (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Juli 2015 – Rundtur til utsiktsrike SelvikstakkenFellesturen for juli måned gikk til den populære og utsiktsrike fjelltoppen Selvikstakken. Den enorme utsikten som "lovet", uteble dessverre, men det ble en populær og kjekk tur med en fin gjeng uansett vær. Turen gikk i et vakkert og variert terreng, med start og mål i Sandnes kommune. Traseen er rødmerket og skiltet, i tillegg er det god sti.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.


 

 

Kommune:                 Sandnes
Tid:                              4t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       11,3km rundtur (Stigning 687m)
Merket:                        Ja (Rødmerket og skiltet)
Terreng:                      Sti / Grus (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende
Høyde:                       Serifjellet 598m.o.h og Selvikstakken 597m.o.h

 


 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Juli 2015 – Vi har akkurat passert stiskillet til BynutenTil tross for ferietider, ble det folksomt på denne juli fellesturen. Etter å ha talt opp sto hele 22 stk klare ved Seldalsheia, alle like utsiktslystne. Vi startet kl 11,00 presis. Været var overskyet med en fin sommertemperatur i lufta. I et forrykende tempo går det oppover Lyseveien, det er tydelig at denne stakken lokker til seg oss, og andre turgåere.

 

 

 

 

 

 

Fellestur Juli 2015 – På vei mot Rasmustjørna og videre til Serifjellet.Vi passerer stiskillet opp til Bynuten, Sandnes høyeste topp. Men, i dag passerer vi like greit og fortsetter mot den mye omtalte og utsiktsrike stakken. Stien vi etter hvert kommer inn på går i ei skogkledd li, det er klamt og vindstille. Vi er fremme ved stiskillet like vest for Rasmustjørna, ned fra Serifjellet ser vi en kjent gjeng. Austrått fjellvandrar og turkompani er tilstede, de startet en time før oss og skulle i tillegg oppom Bynuten på dagens vandring. Der de går ned, skulle vi opp.

 

 


 

Fellestur Juli 2015 – Vi er på vei over Serifjellet 598moh.Nok en gang, i et forrykende tempo mot Selvikstakken. Jeg som hadde nærmest advart mot en tøff og bratt bakke, men der tok jeg virkelig feil. Stigningen gikk som en lek! Etter hvert som vi besteg det bratte terrenget mot Serifjellet, ble utsikten mer og mer enorm. Vi holder oss samlet og hjelper hverandre opp de bratteste partiene.

 

 

 


 

 

 

Fellestur Juli 2015 – En fantastisk fin gjeng på toppen av Selvikstakken.På toppen, der hvor vi skulle ha en pause, regnet det. Men, temperaturen er god og humøret er på topp! Utsikten er noe redusert, men det lettet litt etter litt og vi fikk oss noen gode glimt innimellom, i et ellers lavt skydekke. Pausen ble avsluttet med et fellesbilde, før det bar i ved ned fra toppen. Utfarten ned fra Selvikstakken er svært bratt, her gjelder det å ta tiden til hjelp. Nede ved Løypedalstjørna følger vi Lyseveien forbi ei rød hytte og helt tilbake til Seldalsheia.

Takk for en fin tur til dere alle!

 

For Turbeskrivelse, Kart og Bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 12.07.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var: (22stk)
Kjell Arild
Cathrine
Rigmor
Ragnar
Solfrid
Sarah
Jenny
Eryn
Marita
Eva
Marit
Marion
Bente
Frank
Rune
Anne
Lisa
Elfrid
Siri
Hege
Karin
knut

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer