Du er her

Fellestur Juli 2015 - Spektakulær topptur til Vinjakula 907moh (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Juli 2015 – Topptur til Vinjakula i Bjerkreim kommune.I juli måned ble det arrangere det to fellesturer, den ene var på lørdag den 04. Vi gikk vi til taket av Bjerkreim kommune, toppen heter Vinjakula og rager hele 907moh. Vi var heldig med været og fikk oppleve en enorm utsikt. Turen gikk fra Øvre Maudal til Vinjakula og ned til Veen i godt lag. Hele 19stk var med på den krevende turen.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.


 

 

Kommune:                  Gjesdal / Bjerkreim
Tid:                              4t en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       11,7km en vei (Stigning 631m)
Merket:                        Ja / Nei (Rødmerket, Skiltet og Nødlet – Se kommentar nede i artikkel)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:    Krevende
Høyde:                        Vinjakula 907m.o.h

 


 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Juli 2015 – Over kneika er utsikten god ned mot ByrkjedalstunetTuren til Vinjakula ble planlagt litt på sparket, i tillegg var været meldt godt for lørdagen. Men til tross for under ei ukes «forvarsel», var hele 19 turglade mennesker samlet på Veen. Sola skinner og det er allerede godt og varmt. Etter en kort samling med litt informasjon, setter vi kursen mot Maudalsbrekka (Øvre Maudal). Vi lar halvparten av bilene stå igjen på Veen. Til informasjon koster det 30kr å parkere her.

 


 

 

 

Fellestur Juli 2015 – Fortsatt enkelte snøfonner på vei opp mot Vinjakula.Å starte fra Maudalsbrekka var bevist, herfra sparte vi nærmere 250 høydemeter og det muliggjorde turen for enda flere. Terrenget er bratt og det stiger jevnt mot toppen, dette er ingen enkel tur men, det var tydeligvis alle godt klar over. Vi holder et godt tempo oppover, i tillegg til at vi går samlet. Sola skinner og temperaturen er opp mot 20 grader. En etter en kommer shortsene på. Flere avkjølende snøfonner og tjern passeres, terrenget er aldeles nydelig. 

 


Fellestur Juli 2015 – Vi tar en god pause på taket av Bjerkreim kommune.Vi traff på fem-seks stykker, de var også på vei mot Vinjakula. Med jevne mellomrom gikk de forbi oss, og vi forbi dem. Til slutt slo de likeså greit følge med oss til topps. Marit tar utfordringen og krabber igjennom tunnelen som er naturlig laget av snøfonna, like ved varden. Det er vindstille nok til at vi kan sette oss ned på toppen, akkurat som håpet på. Vi tar en lang og god pause.

 

 

 

 

 

Fellestur Juli 2015 – Det er en selvfølge med flere små pauser på turen.Det klassiske fellesbilde er ingen unntak, flotte øyeblikk er viktige og forevige, det gjelder selvsagt også i dag. Men, etterpå må vi dessverre fortsette. Den rødmerkede traseen tar oss ned i det nakne og oversiktlige fjellterrenget. Stien er smal og det dannes en lang rekke med turglade mennesker. Lenger nede er tregrensa nådd og vi fortsetter nedover i den skogkledde lia. Naturopplevelsene har vært mange, og denne sosiale gjengen gjorde det hele til en minnerik og kjekk tur.

Tusen takk for en kjekk fellestur.

 

 

For Turbeskrivelse, Kart og Bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 


Bildegalleri
Dato: 04.07.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var: (19stk)
Kjell Arild
Torill
Eivind
Einy
Terje
Frank
Ragnar
Thomas
Ragnhild
Magnor
Kariann
Stine
Lisa
Tone Grete
Hege
Bente
Marit
Marit
Kari

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer