Du er her

Fellestur Juli 2016 - Rundtur til Grønhaug og Solliknuden (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Juli 2016 – Rundtur til Grønhaug og Solliknuden (Gjennomført).Fellesturen for juli måned gikk til fjelltoppene Grønhaug og Solliknuden. Været var på vår side og rundturen gikk i et vakkert og variert terreng i Lund og Sokndal kommune. Turen startet og avsluttet ved Lundheim folkehøgskole. Vi ble en livlig og flott gjeng på 25 stykker. Terrenget her på denne turen er variert, spennende, kjekt og utsiktsrikt for store deler av turen.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 


 

 

Kommune:                 Lund og Sokndal
Tid:                              5,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       17,9km rundtur (Stigning 862m)
Merket:                        Ja (Rødmerket og skiltet)
Terreng:                      Sti og Grusvei (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende
Høyde:                        Grønhaug 631m.o.h og Solliknuden 620m.o.h

 

 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Juli 2016 – Bekken over Studepollen passeres på steinklopp.Årets fellestur i Lund og Sokndal kommune er på mange måter en «comeback». Vi prøvde oss på samme rundtur i fjor, men så oss dessverre nødt til å halvere turen grunnet været. Det regnet og regnet og da var det greit å kunne ha alternativer, for det er det flere av i dette flotte friluftsområdet. I dag, cirka et år senere står en sprek og livlig gjeng på 25 stykker klare til å gripe fatt på nok en rundtur her, det er også mange nye og de fleste har ikke gått her fra før.

 

 

 

 

Fellestur Juli 2016 – Over Langavassheia er terrenget nakent og lettgått.Fra Lundheim folkehøgskole starter turen opp igjennom den skogkledde lia. Her står blåbærlyngen tett i tett og det er massevis av modne blåbær. Idylliske Studepollen passeres og like ovenfor krysses bekken på steinklopp. Vi slynger oss rundt Klovsteinane og fortsetter oppover i terrenget. Det minsker på trestammer og frodig skog, terrenget blir mer og mer oversiktlig et lite stykke etter Bergstølen.


 

 

 

 

Fellestur Juli 2016 – Flott og sprek gjeng samlet på toppen av Grønhaug.Vi tar korte og effektive stopp underveis. I gruppa er det godt samhold og det sosiale er viktig mens vi tar pauser. Toppen er enda et stykke unna, men vi nærmer oss med stormskritt i det vi tråkker oppover i Langavassheia. Det er god utsikt utover både vatnet Fiskelaus og Langavatnet. Like under toppen står et stiskille, det er her skiltet til neste fjelltopp som vi skal til. Men først tar vi oss opp til Grønhaug og nyter utsikten til en kopp kaffe.

 

 

 

 

Fellestur Juli 2016 – Idylliske Ørnetjørn passeres på veien mot Solliknuden.På en lang rekke fortsetter vi videre mot dagens neste mål, nemlig Solliknuden. Det er godt og oversiktlig i terrenget her. Stien er god, men en må kunne forvente litt fuktige partier etter nedbørsrike dager. Like før Ørnetjørn kommer vi over et flott parti med multer. De fleste er ikke modne enda, og da er det viktig at en ikke plukker dem om en vil ha gode forekomster her også neste år.

 

 

 

 

 

Fellestur Juli 2016 – Flott utsikt fra Solliknuden.De «raskeste» har allerede nådd toppen av Solliknuden. Vi har allerede gått i noen kilometer og i tillegg mange høydemeter, slik at flere begynner nå å kjenne turens lengde. Da passer det perfekt med en liten rast på «taket av Lund/Sokndal». Det blir mye «lått og løye» med denne spreke og sosiale gjengen! En kan kort oppsummert si at det som blir sakt i fjellheimen, - blir i fjellheimen!

 

 

 

 

 

Fellestur Juli 2016 – Nydelig utsikt utover Prestvatnet.Turen kan egentlig deles inn i tre «etapper». En fra Lundheim til Grønhaug, en fra Grønhaug til Solliknuden og siste fra Solliknuden til Lundheim. Sistnevnte gjenstår og det er på tide å gripe fat på den også. Det er skiltet fra toppen av Solliknuden til Heiavatnet via Prestvatnet. Denne etappen varierer mellom nakent fjellterreng, små idylliske tjern, myrdrag, skogkledde lier og våtmarker, etappen her var også grei å følge.

Tusen takk for nok en kjekk fellestur! :)

 

For Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 03.07.2016
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

Med på tur var: (25stk)
Kjell Arild
Henriette
Cesilia
Marit
Anders
Anne
Svein Audun
Lise Heidi
Solveig
Svanhild
Johnny
Gry
Kirsten
Randi Karin
Hildegunn
Knut
Kjell Åge
Eva
Svein
Lillian
Jan Martin
Ragnhild
Magnor
Helene
Johnny

 

 

Kommentarer

Kommentar: 
Hei. Meldte meg på fellestur for juli. Men ser at da er jeg i Lofoten. Så jeg må melde meg av.

Kommentar: 
Hei Mari Ann, Din avmelding er registrert. Vi snakkes. Helsing Kjell Arild

Kommentar: 
Vil melde meg på turen på Søndag

Kommentar: 
Hei Knut. Det var kjekt og velkommen skal du være! Til info kan ikke kommentarfeltet benyttes til påmelding.Jeg har manuelt meldt deg på for denne turen og du vil motta en bekreftelse på oppgitt epost. Vi snakkes på søndag!

Kommentar: 
Hei, er det noen som skal på tur og kjører forbi Sirevåg? Vil være med dersom noen har plass til 1 person til. Lillian 93884890

Kommentar: 
Hei Lillian, Er usikker på om noen kjører forbi Sirevåg. Tror ingen på listen kommer kjørende via Rv44. De fleste kjører nok over Bue og ut på E39. Vi kommer til å sette opp et alternativt oppmøte fra Vikeså for de som ønsker. Her kan en kjøre sammen om ønskelig, klarer du å komme deg til Vikeså? Vi setter opp alternativt oppmøte på Coop Marked Vikeså kl 08.40. Helsing Kjell Arild Nummedal

Kommentar: 
hei jeg kan kjøre om Sirevåg , det betyr ikke noe , dersom hun vil sitte på , som kjent er jeg ny i disse turene og kan være greit å bli kjent med noen som har vært med tidligere. kjell åge

Kommentar: 
Så bra! Jeg står ved riksveien kl 8.15 Lillian

Kommentar: 
Jeg må dessverre melde meg av fellesturen i morgen.

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer