Du er her

Fellestur juli 2017 - Topptur til Skibufjellet og Skarkaknuten

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur juli 2017 – Topptur til Skibufjellet og Skarkaknuten.Vi holder oss i Bjerkreim kommune, og fellesturen for juli måned går til toppene Skibufjellet og Skarkaknuten. Dette er to topper i 800-meters høyde, og herfra er utsikten virkelig et skue for øyet! Landskapet og terrenget er på denne turen variert og spennende, i tillegg til utsiktsrikt – så her er det bare og snøre turskoene og bli med!

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Kommune:                  Bjerkreim
Tid:                              4t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       11,9km rundtur (Stigning 780m)
Merket:                        Ja / Nei (Skiltet og rødmerket til Skarkaknuten – Umerket til Skibufjellet)
Terreng:                      Sti og direkte i terreng (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Høyde:                        Skibufjellet 841m.o.h og Skarkaknuten 863m.o.h

 

Møtested & Tid:
Vi møtes kl 10.00 den 02.07.2017 ved Coop Marked Vikeså (E39), parkering mot Statoil/Gamle meieriet. Det er selvfølgelig mulig å kjøre alene til Stavtjørn og parkere ved skitrekket, men for de som ønsker å kjøre samlet vil det være mulig å gjøre det felles fra Vikeså, - eller avtale annet individuelt. Turleder Kjell Arild møter på Vikeså.

Alternativt oppmøte direkte ved Stavtjørn Skitrekk i Bjerkreim kommune kl 10.30.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Krevende

Dette er en tur merket «Krevende» ihht Nasjonal merkestandard og er dermed ingen tur for absolutt alle. En bør være vant med å gå i fjellet, kunne gå lengre etapper, og i tillegg beherske periodevis stigning. Vi kommer til å holde et jevnt og godt tur-tempo. Noen steder går turen direkte i terreng, og andre steder må en også passere enkle strekk med steinur. Men for det meste er det sti og greit å gå.

 

 

Parkering
Parkering

Fellestur Juli 2017 – Parkering ved Stavtjørn Skitrekk.Parkering ved Stavtjørn Skitrekk, Bjerkreim kommune.

Med utgangspunkt fra Nærbø. Bilturen starter med å kjøre over Bue og videre mot E39 og Vikeså. Sving av med bensinstasjonen Statoil på Vikeså og fortsett opp mot Stavtjørn skitrekk. Like før skitrekket er det skiltet inn til venstre ved Stavtjørna, på skiltet står det "P Støle". Fortsett istedenfor og ta andre opp til høyre, det er en stor og romslig parkeringsplass ved skitrekket. Gratis parkering. GPS posisjon N58 42.017 E6 22.002.

 

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

Fellestur Juli 2017 – Skibufjellet "bader" i sol denne dagen - Det håper vi den gjør 02.juli også!Bjerkreim kommune har mye mer natur å by på, så vi holder oss til den fjellrike kommunen også denne måneden! Toppene vi skal bestige er Skibufjellet og Skarkaknuten, turen til sistnevnte topp er rødmerket og går i en rundtur, men vi fletter inn Skibufjellet og starter turen med å gå opp barneskitrekket på Stavtjørn. Videre over Kaldrassheia og bratt opp mot Skibufjellet – det flater noe ut over Gryteheia. Utsikten herfra kan jeg ikke uttale meg om, for selv etter to besøk hit, så har jeg vært uheldig og hatt «skodde» på begge turene, så nå, den 02.juli – alle gode ting er tre! Bli med og opplev utsikten sammen med oss!

 

 

 

Fellestur Juli 2017 – Vi nærmer oss Skarkaknuten, og det er vist ikke bare vi som trives i høyden!Fra Skibufjellet og ned til Kaldrassheia igjen, skjærer vi rett over terrenget og bort mot fjellskitrekket. Det stiger bratt, men underlaget er godt oppover i fjellene. Landskapet er småkupert og frodig, og de blankskurte fjellbergene er gode å gå på, selv i oppoverbakkene. Toppen Skarkaknuten ruver 863 meter over havet, og er med dette kun få titalls meter under «taket av Bjerkreim», som er Vinjakula med 907moh.

 

 

 

 

 

Fellestur Juli 2017 – På vei ned mot Skarkatjørna og Middagsfjellet.Videre går turen ned mot Skarkatjørna og over Middagsfjellet (745moh). Langs fjellsiden her får vi flott utsikt ned mot Austrumdal og videre utover i det langstrakte vannet. Rundturen går ned mot hyttefeltet og tilbake til Skitrekket igjennom småskog, bekkesildring og med et yrende fugleliv i bakgrunnen.

Kjekk sommertur som anbefales – bli med oss på tur og meld deg på i dag!

 

 

 

 

Fellestur Juli 2017 – Utsikt ned mot Austrumdalsvatnet.NB!
Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en Krevende dagstur i klassisk fjellterreng. For hele rundturen holder vi et «normalt» tur-tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på rundturen er på ca 11,9km og stigningen er på ca 780 høydemeter. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

Jeg vil tro det går med ca 4t i gå tid. Sett av ca 4,5 - 5t totalt med pauser. Kom og bli med! :)

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Generell turbeskrivelse
Generell turbeskrivelse

Skibufjellet - Topptur i umerket terreng

 

Skarkaknuten - Rundtur via Middagsfjellet

 

 

 

Viktig!
Viktig

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
   
 2. Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og niste/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro.

 

 

Påmelding – Benytt vårt påmeldingsskjema.
Påmelding - Benytt vårt påmeldingsskjema

Husk og merk emnefeltet med navn på tur og velg «Påmelding til fellestur» i kategorifeltet. Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, benytt samme skjema, men bruk kategori "Avmelding fellestur".

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.
 

(Deltakerliste sist oppdatert: 01.07.2017 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 25stk
Kjell Arild
Randi
Lise
Astrid
Ståle
Johnny
Gerd Lillian
Leif Jarle
Henny
Bryan
Aina Helen
Karin
Jane Tove
Brit
Per Are
Anita
Olav
Jan Vidar
Susanne
Terje
Svein Audun
Mari Ann
Ole Morten
Thomas
Lillian
 


 

 

Turledere
Turledere

Turleder: Kjell Arild Nummedal

 

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
 Forfatter: Kjell Arild Nummedal.

 

 

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

 

Kommentarer

Kommentar: 
Du kan ikke bruke dette skjemaet for påmelding, men benytt det gjerne til å stille spørsmål og for andre henvendelser. Dine meldinger som legges ut her vil være synlig for alle. Husk at du også må melde deg av om du ikke skal være med på turen. Hilsen Kjell Arild Nummedal

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer