Du er her

Fellestur Juni 2015 - Topptur til utsiktsrike Reinaknuten (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Juni 2015 - Topptur til utsiktsrike ReinaknutenFellesturen for juni måned gikk til den spektakulære og utsiktsrike fjelltoppen Reinaknuten, toppen ruver hele 787moh. Stien slynger seg i et vakkert og variert terreng, i Hjelmeland og Strand kommune. Vi startet og avsluttet på samme sted ved Roligheta i Strand kommune. Traseen er rødmerket og skiltet, i tillegg er det god sti.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Hjelmeland / Strand
Tid:                              4,5t tur/retur (Inkludert pauser)
Lengde:                       10,9km tur/retur (Stigning 686m)
Merket:                        Ja (Rødmerket og skiltet)
Terreng:                      Sti (Godt fottøy er en fordel, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels / Krevende
Høyde:                        Reinaknuten 787 og Krossen 718m.o.h

 

 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Juni 2015 – På vei opp mot KrossenDet er juni måned og en litt annerledes fellestur i vente. Vi slo oss sammen med turgruppa Austrått fjellvandrar og turkompani. Vi håpet selvsagt på et stort oppmøte, men at så mange som 57 stykker deltok, er mer enn va vi hadde turt å håpe på. Sigve og «Fjell»-Egil sto for opptellingen. De fikk ingen enkel oppgave, ettersom en hel flokk utsiktslystne turgåere skulle telles.

 

 

 

 

 

Fellestur Juni 2015 – Vi tar en velfortjent pause like nedenfor KrossenVi holder et jevnt og behagelig tempo opp mot første fjelltopp, den heter forøvrig Krossen. Langs stien til Reinaknuten er det skiltet til toppen, men før vi går opp tar vi en velfortjent liten pause og samler troppene like nedenfor. Avstikkeren til Krossen er kort. Det tar ikke mange minuttene å gå opp, og vi danner to rekker, en opp og en ned parallelt ovenfor hverandre.

 


 

 

 

 

Fellestur Juni 2015 – På Reinaknuten tar vi oss en pause med storslått utsiktStien er tørr, lettgått og behagelig så langt. Men ved foten av Reinaknuten er den fortsatt tørr, men langt fra lettgått og behagelig. Det går bratt opp fjellsiden, men til gjengjeld varer det ikke så veldig lenge, før en får oppleve denne enorme utsikten. På toppen av Reinaknuten tar vi oss en velfortjent pause, nistepakken nytes til en storslått utsikt. Det sosiale er viktig på fellestur, her er det ingen tvil om at vi koser oss.

 

 

 

 

Fellestur Juni 2015 – Eva peker utover LangabergvatnetTuren tilbake går i samme fotspor, med unntaket av avstikkeren opp til Krossen. På vei ned får vi en nydelig utsikt utover Langabervatnet, som Eva står og peker utover. Turen nærmer seg slutten og vi er like ved parkeringsplassen. Det har vært en utrolig kjekk tur med masse flotte mennesker. Velkommen skal dere være til nye fellesturer.

Takk for en flott tur sammen.

 

 

For Turbeskrivelse, Kart og bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 14.06.2015

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var 57stk
Fornavn på hver enkelt blir ikke listet på denne turen.

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer