Du er her

Fellestur Juni 2016 - Topp og rundtur til Frafjordhatten 815moh (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Juni 2016 – Topp og rundtur til Frafjordhatten 815moh.Fellesturen for juni måned gikk til utsiktsrike Frafjordhatten. Toppen ruver hele 815moh. Vi startet turen fra Molaug (Frafjord) i Gjesdal kommune. Dette er en rundtur som strekker seg langt opp blant mine favoritter, - og det var tydelig at den gjorde det hos mange andre også. Utsikten var både imponerende, upåklagelig og terrenget nydelig.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Gjesdal
Tid:                              4t 45min rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       14,2km rundtur (Stigning 940m)
Merket:                        Nei
Terreng:                      Sti / Direkte i terreng (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende
Høyde:                        Frafjordhatten 815m.o.h

 

 

 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Juni 2016 – Første og velfortjente stopp blir på toppen av Kjærlighetstien.Endelig var dagen her, dagen da Frafjordhatten skulle bestiges. Dette viste seg å være en svært populær topptur som mange ønsket å være med på! Vi hadde satt et maks antall på 30 stykker, men da enda flere ønsket å slå følge klarte vi ikke å si nei, - og godt var det! Turen startet fra Molaug. Her tråkket vi oss opp «Kjærlighetstien» i solskinn og med høy temperatur, det blir for mange en tøff start. Men allikevel holdt vi oss samlet og alle gav alt! Første pause ble ved utløpet av Stølsvatnet hvor flere valgte å ta turens første bad.

 

 

 

Fellestur Juni 2016 – Vi passerer Mirtedalstjørna. Toppen kan skimtes høyt oppe på fjellet til høyre!Litt vemodig går vi videre. Vi hadde det egentlig veldig fint her nede ved fossen. Elveos, fuglekvitter, solskinn og tilnærmet vindstille, - kan det bli bedre? Svaret er definitivt ja og jeg kan knapt vente med å få vist «alle» Frafjordhatten! Stien slynger seg opp i lia over Stølsvatnet og videre vest mot Mirtedalstjørna. En trestige, ja du leste riktig, en stige og ikke en bro må passeres. Turens neste stigning er et faktum. Vi biter tennene sammen og tråkker på det vi klarer oppover, men kun få minutters mellomrom var «pokker`n» meg alle sammen oppe ved foten av Frafjordhatten.

 

 

 

Fellestur Juni 2016 – Heidi nyter utsikten fra Frafjordhatten 815moh.På siste «etappe» opp til Frafjordhatten kjører vi «fritt vilt», men i puljevis oppover. Og la det være sakt før du leser videre. En mer samlet og omtenksom gjeng enn dette skal en lete lenge etter, - det er en «fryd» å være turleder med slike turvenner med på tur. Tusen takk til dere alle! På toppen knipses bilder mot alle retninger. Noen våger seg lenger utpå kanten enn andre. Dette bildet er tatt av Heidi som sitter på ei fjellhylle og dingler med føttene 300m over bakken.

 

 

 

 

Fellestur Juni 2016 – Flere har "slått seg til ro" på "trygg grunn" og nyter nistepakken.De fleste har vært og sett på den stupbratte siden av Frafjordhatten, det var tydelig at oppmerksomheten ble rettet hit. Men flere har allerede «rigget» seg til på et av Norges flotteste spisesteder like ved den store varden. Her har en panoramautsikt i alle retninger mens nistepakken spises. Det er ikke ofte en kan sitte i strålende sol, tilnærmet vindstille vær og godt over 20grader på en 815 meter over havet høy fjelltopp og nyte nistepakken i «sommerklær». Snakk om å være heldig...

 

 

 

Fellestur Juni 2016 – Vi avsluttet turen med et friskt bad i vatnet Dypingen.Vi har sittet i godt 45minutter og det er på tide å sette kursen mot Frafjord. Jeg må nærmest dra folk med meg, så det er tydelig at her trivdes de. Men, jeg lokket selvfølgelig med elleville dalfører, stupbratte fjellsider, vann og tjern på turen videre. Alt dette er en selvfølge også! Men, en må være klar over at det er ingen sti ned til Frafjord, eller det vil si ved Vatnet Dypingen møter en på en rødmerket sti. Så skal en gå her må en være litt kjent med både kart og kompass, eventuelt også GPS.

Vi avsluttet turen med et bad i vatnet Dypingen. Deretter gikk turen ned den stupbratte og skogkledde lia mot Frafjord Spa og Hytteutleie. Tusen takk til dere alle for en uforglemmelig tur!

 

For Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 05.06.2016
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var: (38stk)
Kjell Arild
Knut
Jan Martin
Siv Tone
Siv
Marit
Heidi
Leif Jarle
Marit
Stine
Thomas
Vibecke
Astrid
Henriette
Maren
Tommy
Aina Helen
Ingrid
Karl
Stine Janet
Hege
Mona
Nina
Alexander
Henny
Kjersti
Anders
Magnor
Ragnhild
Ragnar
Svein Audun
Aina
Silje
Anne Marte
Raymond
Solveig
Mari Ann
Kariann
 

 

Kommentarer

Kommentar: 
Meg og Magnor

Kommentar: 
Hei Ragnhild, Så kjekt og velkommen skal dere være. Kommentarfeltet kan ikke brukes for påmelding, dere må benytte påmeldingsskjemaet som en finner lenger oppe på siden. Jeg skriver dere på selv for denne gong. Du vil motta en bekreftelse per e-post for sin påmelding. Helsing Kjell Arild Nummedal

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer