Du er her

Fellestur juni 2017 - Utsiktsrik topp og rundtur til Mjåvassknuten

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur juni 2017 – Utsiktsrik topp og rundtur til MjåvassknutenFellesturen for juni går til Mjåvassknuten. De stupbratte fjellsidene byr på en virkelig motbakketur, men strevet blir til gjengjeld belønnet med en spektakulær utsikt over vakre Ørsdalen. Landskapet og terrenget er på denne turen variert og spennende, og man kan også se gruveganger og rester av bygningene etter gruvedrift i fjellene.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                              5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       13,7km rundtur (Stigning 991m)
Merket:                        Ja, tråkk og terreng (Se turartikkel)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Høyde:                        Mjåvassknuten 843m.o.h

 

Møtested & Tid:
Direkteoppmøte i Ørsdalen ved Grendahuset kl 10.15 den 18.06.2017.
Samkjøring fra Vikeså kl 09.30 den 18.06.2017, oppmøte ved Coop Marked Vikeså (E39), parkering mot Statoil/Gamle meieriet. Det er selvfølgelig mulig å kjøre alene til Ørsdalen og parkere ved Grendahuset, men for de som ønsker å kjøre samlet vil det være mulig å gjøre det felles fra Vikeså, - eller avtale annet individuelt. Turleder Kjell Arild møter på Vikeså.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Krevende

Dette er en tur merket «Krevende» ihht Nasjonal merkestandard og er dermed ingen tur for absolutt alle. En bør være vant med å gå i fjellet, kunne gå lengre etapper, og i tillegg beherske de kraftige stigningene som er på denne turen. Dette kan på ingen måte sammenlignes med turen til Dalsnuten! Vi kommer til å holde et jevnt og godt tur-tempo. Noen steder går turen direkte i terreng, og andre steder må en også passere enkle strekk med steinur.

Vi fremhever at; Når en skal opp den bratte stigningen fra Ørsdalen til Mjåvassknuten er det noen steder løs stein, vær oppmerksom på dette. I tillegg har et par partier både tauer og stige for å komme opp, men det er allikevel godt å trygt å gå her. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Parkering
Parkering

Fellestur juni 2017 – Parkering nede i Ørsdalen ved Grendahuset.Parkering ved Grendahuset i Ørsdalen, Bjerkreim kommune.

Med utgangspunkt fra Nærbø. Bilturen starter med å kjøre over Bue og videre mot E39 og Vikeså. Sving av med bensinstasjonen Statoil på Vikeså og fortsett opp mot Stavtjørn skitrekk. Følg vei 117 forbi skitrekket, igjennom tunnel og ned i Ørsdalen. I første veikryss, fortsett mot Bjordal/Hovland, men kun i noen få titalls meter. Det røde Grendahuset/skolehuset ligger på venstre side like etter veikrysset. Gratis parkering. GPS posisjon N58 40.455 E6 23.619.


 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

Fellestur juni 2017 – Opp disse fjellsidene skal vi.Mjåvassknuten er nok ikke så kjent for mange. Det er først etter at turen ble nyåpnet i år (2016) at turfolket har fått øyene opp også for denne turen. Turen starter fra Grendahuset. Herfra tilbake på asfaltvei og over brua mot Vassbø. Videre langs lia og elvebredden bort mot gruvene i nærheten av Hovland. Til info er det husdyr på beite her.

 

 

 

 

 

 

Fellestur juni 2017 – Utsikten stiger proporsjonalt med stigningen!Vi start ved brytningspunktet, ja du leste riktig, «brytningspunktet». En større forskjell i vanskelighetsgrad, enn den vi står ovenfor nå skal en lete lenger etter, her går det nærmest rett opp, og det kommer det til å gjøre den neste timen også. Enkelte steder er det også så bratt at en må støtte seg til tauer, eller bruke stigen som står festet i fjellsiden, men det oppleves allikevel helt trygt å gå.

 


 

 

 

Fellestur juni 2017 – Utsikten fra Mjåvassknuten er et skue for øyet!Før vi når toppen passeres flere nedlagte gruver, og vi tar en titt på disse før siste rest av toppens stigning bestiges!

På toppen av Mjåvassknuten er utsikten virkelig et «skue for øyet». Toppen er bare noen fåtalls høydemeter fra Store Skykula, og har du vært her vet du hvordan utsikten er! Stigningen er absolutt verd turen opp hit og utsikten som møter deg!

Rundturen går i et nakent heiaterreng, og det er mange utsiktsrike og flotte øyeblikk å se på siste rest av rundturen.

 

 

 

Fellestur juni 2017 – Anders og Mona på vei ned mot Vassbø.

NB!

Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en Krevende-lang dagstur i klassisk fjellterreng. For hele rundturen holder vi et «normalt» tur-tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på rundturen er på ca 13,7km og stigningen er på ca 991 høydemeter.

Jeg vil tro det går med ca 5t i gå tid. Sett av ca 5,5 - 6t totalt med pauser. Kom og bli med! :)

 

 

Kart av turen
Kart av turen

Leaflet Kart: 

 

 

Generell turbeskrivelse
Generell turbeskrivelse (Trykk på bildet for mer informasjon)

Mjåvassknuten - Utsiktsrik topp og rundtur fra Ørsdalen

 


 

Viktig!
Viktig

 • Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
   
 • Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 • Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 • Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 • Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og niste/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro.

 

 

Påmelding - Benytt vårt påmeldingsskjema.
Påmelding - Benytt vårt påmeldingsskjema

Husk og merk emnefeltet med navn på tur og velg «Påmelding til fellestur» i kategorifeltet. Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, benytt samme skjema, men bruk kategori "Avmelding fellestur".

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 17.06.2017 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 24stk
Kjell Arild
Bjørg
Anne Magrete
Per Sigbjørn
Knut
Jens
Marit
Tove
Egil
Thomas
Ståle
Anne Reidun
Oddbjørn
Randi
Kjell Åge
Solveig
Øystein
Bente
Kay Raymond
Ronny
Kariann
Wibekke
Øystein
Tina

 

 

 

Turledere
Turledere

Kjell Arild Nummedal

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Kjell Arild Nummedal.

 

 

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer