Du er her

Fellestur Mai 2014 - Topptur til Vinjakula fra Veen (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Mai 2014 – Topptur til Vinjakula fra VeenFellesturen for mai måned gikk til Vinjakula i Bjerkreim kommune, vi startet fra tilrettelagt parkeringsplass på Veen. Vinjakula er kommunens høyeste fjelltopp og ruver 907m.o.h, med strålende sol og lite vind fikk vi en utsiktsrik topptur. Turen er krevende og vi brukte 5,5t tur/retur inklusive pauser.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                              5,5t tur/retur (Inkludert pauser)
Lengde:                       12,5 km tur/retur
Merket:                        Ja (Rødmerket og Nødlet)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende
Høyde:                        Vinjakula 907m.o.h 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Mai 2014 – En lang rekke på vei opp mot VinjakulaSeks stykker var påmeldt til tur denne flotte søndagen, Vinjakula bestiges fra Veen i Bjerkreim kommune. Grusveien inn mot Veen Gardscamping er skiltet fra Rv503, det er inn hit toppturen bestiges fra, hvert fall om en skal gå fra Veen. Vi følger grusveien mot et fjøs, en flokk geiter passeres og videre herfra går traktorveien bratt opp i det skogkledde terrenget. Bjørka har for lengst sprunget ut, og fjellsiden er grønn og frodig med fuglekvitter nærmest fra hver trestamme.
 

 

 

 

Fellestur Mai 2014 – Ståle studerer utsikten ut over MaudalsvatnetVi er godt i gang og mye av stigningen er allerede unnagjort, vi har passert et lite idyllisk tjern langs stien. Det skogkledde terrenget er historie, og åpne vidder med dramatiske og stupbratte fjell dominerer i alle retninger. Vi stopper ikke langt fra Stemmatjørn og studerer utsikten ned mot Maudalsvatnet, og videre innover mot Trollakyrkja. Anne og Nina smiler bredt og sier de ikke er vandt med slike høyder fra øya Hidra i Flekkefjord kommune.
 


 


 

Fellestur Mai 2014 – En god pause på toppen er obligatoriskEtter en liten pause er vi klar for å gi oss ut på en av de siste virkelige kneikene, men det går lekende lett og før vi får tid til å bli virkelig andpustne står vi like nedenfor varden. Vi er ikke alene på toppen, en turgåer som har gått fra Maudalsbrekka er oppe før oss. Nistepakken nytes fra 907 meter over havet, det er skyfritt, strålende sol og tilnærmet vindstille. Utsikten beundres mens tur boka signeres av Anne, Nina, Ståle, Kamilla, Heidi og meg selv.
 

 

 

 

 

Fellestur Mai 2014 – Når Heidi skal på topptur skal det gjøres ordentligI det vi begynner å tenke på hjemturen, bestemmer Heidi seg for å klatre til topps på varden. Vi andre nøyer oss med å ta bilde på trygg grunn. Etter å ha tatt det obligatoriske fellesbilde fortsetter vi på tilbakeveien. Det drømmes om is på vei nedover, og vi bestemmer oss raskt for å svinge innom Esso på Vikeså, for å la drømmene gå i oppfyllelse.

Takk for en opplevelsesrik topptur, sammen gjorde vi dette til en flott opplevelse.

 

 

For Turbeskrivelse, Kart og bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.
(Artikkelen er dessverre ikke ferdig enda)


 

Bildegalleri
Dato: 18.05.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var:
Kjell Arild
Heidi
Anne
Ståle
Nina
Kamilla

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer