Du er her

Fellestur Mai 2015 - Rundtur til utsiktsrike Grønhaug (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Mai 2015 – Rundtur til utsiktsrike GrønhaugFellesturen for mai måned gikk til fjelltoppen Grønhaug. Jeg hadde lovet utsiktsrike øyeblikk på taket av Lund kommune, slik ble det dessverre ikke. Det var meldt store nedbørsmengder for hele dagen, tross været var vi hele 16 turglade mennesker samlet for å gå rundturen. Vi har lært og erfart fra denne turen, at litt ruskevær gjør ingenting når vi går fellesturer.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.
 

 

 

Kommune:                  Lund
Tid:                              4,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       13,4km rundtur (Stigning 713m)
Merket:                        Ja (Rødmerket og Skiltet)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:    Krevende
Høyde:                        Grønhaug 631m.o.h

 


 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Mai 2015 – Ei steinlagt bro like ovenfor Studepollen.I mai måned dro vi til med en virkelig flott rundtur, påmeldingene strømmet inn til den 6-7timer lange rundturen. Vi planla med å gå til de to utsiktsrike fjelltoppene Grønhaug og Solliknuden, vi måtte dessverre nøye oss med kun Grønhaug, men en er bedre enn ingen. Været var den avgjørende faktoren, det var meldt mye nedbør igjennom hele dagen, også i tidsrommet vi skulle ut.

 

 

 

 

 

Fellestur Mai 2015 – På vei opp mot fjelltoppen Grønhaug.På vei opp igjennom den skogkledde lia, hvor Studepollen og Klovsteinane passeres, duskregnet det bare litt. Vi går på en lang rekke på den smale, men lett synlige stien. Et stiskille opp mot enten Solliknuden eller Grønhaug er passert, vi følger stien lengst nord opp til Grønhaug. Etter hvert som vi nådde nye høyder tette det seg mer og mer til, den spektakulære utsikten som jeg hadde lovet uteble dessverre.

 

 

 


 

Fellestur Mai 2015 – På toppen av Grønhaug i godt ruskevær.Felleskapet på turene er alltid viktig, men under slike forhold får vi virkelig satt dem på prøve. Da noen frøs og andre hadde ekstra med klær med seg, var det kjekt å se at det ble lånt ut både jakker og stillongs. Noen innså også at klærne gjerne ikke lenger var som da dem var nye, og at det kanskje var på tide med en impregnering. Vell, det sies at det er slike øyeblikk som huskes. På toppen registreres turkoden for På Topp i Dalane 2015 arrangementet.

 

 

 

 

Fellestur Mai 2015 – Helge og Hilde Louise på tur ned fra Grønhaug.Regnet var økende, akkurat som meldt. Vi brukte ikke mer tid en nødvendig på «toppen». Det ble en kort spisepause like ved Ørnetjørn, slik måtte det bare bli. Fra stiskillet noen få hundre meter unna, fører et skilt ned i retning mot stien vi kom fra da vi gikk opp fra folkehøgskolen. Her starter en kjekk og nærmest eventyrlig etappe igjennom lia, ned mot skolen. Regnet og vinden avtar, det føles øyeblikkelig både lunere og mer behagelig. På skolen går vi inn under et halvtak og tar en god kopp kaffe, før turen avsluttes.

Tross dårlig vær ble det en latterfylt tur, med mange gode minner og øyeblikk. Tusen takk for nok en kjekk fellestur!

 


For Turbeskrivelse, Kart og bilder kan du klikke deg inn på artikkelen her.
Artikkelen tar for seg begge toppene, denne kan brukes i påvente av at rundturen vi gikk på denne fellesturen er ferdig publisert.

 

Bildegalleri
Dato: 24.05.2015

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på tur var (16stk):
Kjell Arild
Ragnhild
Magnor
Steven
Ståle
Siv Tone
Aina
Astrid
Svein Inge
Oddbjørn
Helge
Hilde Louise
Viktor
Wenche
Thomas
Egil

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer