Du er her

Fellestur Mai 2016 - Topptur til utsiktsrike Heiahornet og Småsilhornet (Gjennomført)

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Mai 2016 – Topptur til utsiktsrike Heiahornet og Småsilhornet.Fellesturen for Mai måned gikk til de to spektakulære og utsiktsrike fjelltoppene Heiahornet og Småsilhornet. Vi slo oss sammen med den flotte gjengen fra Austrått fjellvandrar og turkompani. Området er vakkert, utsiktsrikt og variert med alt fra skogkledde lier til et mer nakent fjellterreng samt idylliske og skogkledde dalfører. Vi startet og avslutter ved Liarvatnet.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Kommune:                 Strand
Tid:                              4t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       9,3km rundtur (Stigning 616m)
Merket:                        Ja (Skiltet og rødmerket)
Terreng:                      Sti (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende (Luftige partier / Krevende stigninger)
Høyde:                        Heiahornet 774m.o.h og Småsilhornet 737m.o.h

 


 

En kort oppsummering etter tur:

Fellestur Mai 2016 – Det er varmt og lummert i den skogkledde lia på vei opp mot Heiahornet.Oppmøte var ved Liarvatnet og her strømmet turgåere både fra ferjeleiet ved Oanes og Tau, - til felles var dem alle like sprudlende og klare for tur. Sola skinner og det er tilnærmet vindstille ute. Johnny og Kjelli var «telle-sjefer» og rapporterte om et samstemt tall på hele 40 deltakere, så da har vi fått kontrollen. Etter litt informasjon går vi i gang og setter kursen mot Heiahornet.

 

 

 

 

 

Fellestur Mai 2016 – På toppen av Heiahornet ved den store varden.Kjelli er «generalen» bak Austrått gruppa. På Facebook siden deres skriver han følgende etter endt tur (overskrift); «På tur med klodens kuleste turkompanier, - sammen er vi dynamitt», - og det har han helt rett i! Det er virkelig bratt opp til Heiahornet, og i den skogkledde lia er det ekstra tungt om sola skinner og vinden uteblir. Denne tur gjengen kjørte på og stigningene gikk som en lek opp til Heiahornet!

 

 

 

 

 

Fellestur Mai 2016 – Heidi våger seg utpå "mini-Kjeragbolten".Vi har hatt en velfortjent pause på toppen av Heiahornet, men dessverre tikker klokka og vi må videre. Neste stopp er nabofjellet Småsilhornet. For mange ble det også en tur innom mini «Kjeragbolten» som er Strand kommunes egen lille bolt. Flere våget seg utpå den kilte steinen her, men mange lot også «fornuften» seire! Bolten er tydelig å se og er like ved stien opp til Småsilhornet.

 

 

 

 

 

Fellestur Mai 2016 – Vi rekker å ta en liten pause også på Småsilhornet.På toppen av Småsilhornet knipses og fotograferes det rundt over alt. Det er tydelig at folk ønsker å «forevige» denne flotte utsikten! Når en først er så godt i gang tar vi like gjerne et fellesbilde. Kjelli og Torin tar seg av flokken og leder an til bildet, - det er tydelig at det å ta fellesbilde er rutine for dem også. Med en ekstra liten matbit inntatt setter vi kursen ned mot Liarvatnet igjen.

 

 

 

 

 

Fellestur Mai 2016 – På vei ned igjennom Småsildalen.Turen er som tidligere nevnt en rundtur, men for å komme opp til Småsilhornet må en ta en avstikker fra rundturen. Hit skal vi tilbake igjen, og videre går det god og rødmerket sti ned i idylliske og skogkledde Småsildalen.

Da gjenstår det og takke for en utrolig flott fellestur med dere alle, også Austrått fjellvandrar og turkompani!

 


 

For Turbeskrivelse, Bildegalleri og Kart kan du klikke deg inn på artikkelen her.

 

Bildegalleri
Dato: 15.05.2016
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med på turen var hele 40stk turglade og spreke mennesker, tusen takk for turen!
 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer