Du er her

Fellestur Mai 2017 - Trollarinda og fjellene over Ørsdalsvatnet

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Fellestur Mai 2017 – Trollarinda og fjellene over ØrsdalsvatnetVi smeller til med en skikkelig fjelltur i mai måned, og du kan bli med oss til utsiktsrike Trollarinda, samt oppleve de spektakulære fjellene over det langstrakte Ørsdalsvatnet. Vi har fått med oss lokalkjente for å guide oss til de mest spektakulære denne turen har å by på, i tillegg til masse variert natur og gode utsiktsmuligheter.

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

 

Fakta
Turfakta, Møtested & Tid

Kommune:                  Bjerkreim
Tid:                              4,5 - 5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       15,2km rundtur (Stigning 942m)
Merket:                        Ja / Nei (Se kommentar nede i artikkel)
Terreng:                      Sti, Kjerrevei og Terreng (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks fjellsko)
Høyde:                        Mjelkeknuten 517m.o.h og Trollarinda 671m.o.h

 

Møtested & Tid:
Direkteoppmøte på Hytland kl 11.00 den 21.05.2017.
Samkjøring fra Vikeså kl 10.40 (Kjører kl 10.40) fra Coop Marked Vikeså (E39), parkering mot Statoil/Gamle meieriet. Det er selvfølgelig mulig å kjøre alene til Hytland (Parkering i tunet til guide Thomas Fjelldal), men for de som ønsker å kjøre samlet vil det være mulig å gjøre det felles fra Vikeså, - eller avtale annet individuelt. Turleder Kjell Arild møter på Vikeså.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Krevende

Dette er en tur merket «Krevende» ihht Nasjonal merkestandard og er dermed ingen tur for absolutt alle. Skal en delta på denne turen må en beherske «Krevende og lengre» dagsturetapper i et «normalt» tur-tempo, også i oppoverbakkene, og for denne turen er det opp mot 1000m i stigning, men det er godt fordelt ut på distansen. I tillegg må en være forberedt på at deler av turen går direkte i terreng uten sti, dette gjelder for etappen over fjellene av Ørsdalsvatnet.

Landskapet er generelt småkupert og terrenget veksler mellom skogkledde traseer til mer åpne og nakne heiområder. Husk at turen egner seg IKKE for joggesko!

 

 

Parkering
Parkering

Parkering direkte på Hytland eller velg å samkjøre fra Vikeså.

Fellestur Mai 2017 – Parkering på Hytland i Bjerkreim kommune.Til Hytland fra Vikeså;
Fra Nærbø, følg Buevegen 504 opp mot spisestedet Karlsbu. Videre til høyre og inn på Undheimsvegen og deretter videre til E39 over «Bue». Sving til høyre mot Bjerkreim ved E39. Fortsett forbi Vikeså, men sving ned mot Byrkjemo (Covent AS) å ta over bru som går over den populære lakseelva i sentrum. Fortsett forbi barneskolen og kirken mot Odland, sving opp til høyre mot Lauperak og følg deretter merking ned mot Hytland. I bunn av bakken kjører du inn til høyre mot eneboligen og driftsbygningene der. GPS posisjon N58 35.913 E6 08.948.

 

 

 

 

Turbeskrivelse
En kort beskrivelse av turen

Fellestur Mai 2017 – Heidi på toppen av Trollarinda.Blir du med oss på denne rundturen, vil du ikke angre! Mange har i de siste gått turen over Trollarinda, og det er ikke uten grunn, fordi her er det spektakulær utsikt så langt øyet kan se! Men, det er bare noe av hva denne månedens fellestur byr på – Fjellene ovenfor Ørsdalsvatnet ruver høyt, og utsikten her kan minne om Lysefjorden, - synes hvert fall jeg.

Fjellgårdene Kleppali, Landsdal og Dyrskog ligger på «rekke og rad», og er vi heldig er M/K Ørsdolen ute på det langstrakte Ørsdalsvatnet.

Store deler av rundturen er rødmerket og følger god sti, men vi vil også gå en del direkte i terreng hvor ellers bare «hjorten» beveger seg. Det er for det meste greit å gå, men enkelte steder er litt «krøkkete», men ikke mer enn at det går greit å gå her.

Thomas Fjelldal (grunneier) ønsker å vise oss det mest spektauklære denne turen har og by på, og det er mye! Bli med og opplev hjortens «hjem-plass» og se både brunst- og vaskegroper.

Thomas vil også kjøre ut litt ved til oppfyring av bål, så husk enkel mat til å varme på bålet om du ønsker det. Å fyre bål er selvfølgelig værforbeholdt. Turen starter og slutter på Hytland i tunet hos Thomas Fjelldal.

 

 

 

Fellestur Mai 2017 – Kan det bli bedre? Det langstrakte Ørsdalsvatnet kommer til syne.Vi starter på Hytland og følger kjerrevei og sti opp til Kjørravatnet. Videre bratt opp i lia mot Mjelkeknuten, det meste av stigningen skjer her, etter at vi har tråkket oss gode og varme. Det er tilnærmet flatt og lettgått opp til Trollarinda.

Videre går vi ned til tjernet Lona, og her tar vi oss en velfortjent pause med litt grilling og bålkos.

Thomas tar over etter pausen og loser oss trygt på toppene av Ørsdalsvatnet og videre ned mot Hytland. Vi passerer både «Preikestolen-light» og et annet rått steinutspring som en kan gå ut på.

 

 

 

 

Fellestur Mai 2017 – Ellevill utsikt fra fjellene ovenfor Ørsdalsvatnet!NB!
Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over at dette er en krevende-lang dagstur i klassisk fjellterreng. For hele rundturen holder vi et «normalt» tur-tempo, også i oppoverbakkene! Vi følger tidligere gått rute som vist på kart nedenfor. Lengden på rundturen er på ca 15,2km og stigningen er på cirka 942 høydemeter. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

Jeg vil tro det går med ca 4,5 - 5t i gå tid. Sett av ca 5,5 - 6t totalt med pauser. Kom og bli med på en tur du sent vil glemme! :)

 

 

Kart av turen
Kart av turen

Leaflet Kart: 

 

 

Generell turbeskrivelse
Generell turbeskrivelse

Ingen turbeskrivelse tilgjengelig for aktuell tur. Det vil etter fellesturen bli opprettet et eget turforslag for denne turen.

 

 

Viktig!
Viktig!

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
   
 2. Viktig - Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår "Ofte stilte spørsmål" artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og niste/drikke. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro.
   
 6. Hund – Vær oppmerksom!
  Det er tiltatt å ha med hund på alle våre turer, men vær spesielt oppmerksom på at det er enkelte traseer på denne turen som ikke egner seg for hund, da tenker vi steder med «noe krattskog» når hunden er i bånd.
   
 7. Takk til Thomas Fjelldal
  Vi ønsker å takke Thomas Fjelldal som viser oss vei denne dagen. I tillegg til tilrettelegging av bål.

 

 

Påmelding – Benytt vårt påmeldingsskjema.
Påmelding - Benytt vårt påmeldingsskjema (Fullt - STENGT)

          Avmelding - Benytt vårt avmeldingsskjema

Husk og merk emnefeltet med navn på tur og velg «Påmelding til fellestur» i kategorifeltet. Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Gi beskjed om du ønsker å melde deg av, benytt samme skjema, men bruk kategori "Avmelding fellestur".

Kommentarfelt nedenfor kan ikke brukes for påmelding, - men benytt det gjerne for generelle spørsmål.

 

(Deltakerliste sist oppdatert: 20.05.2017 – Maks 30 personer)
Antall påmeldte: 37stk
Kjell Arild
Thomas
Svanhild
Margunn
Noreen
Kariann
Johnny R
Anne Magrete
Per Sigbjørn
Marit
Bjørg
Svein Audun
Ståle
Bjørn Tore
Aina
Mona
Anders
Gerd Lillian
Halvard
Ingrid
Svend
Jan Martin
Elena
Leif Jarle
Diana
Siv
Thomas
Anne Reidun
Oddbjørn
Brit
Bente
Gabriel
Randi
Solveig
Gro Maria
Wibekke
Anne Brit
 

 

 

 

Turleder: Kjell Arild Nummedal.
Turleder

Turleder: Kjell Arild Nummedal.

 

 

 

 

 

Kommentarfelt kan IKKE benyttes for påmelding!

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer